30.05.13

Liepājniek – balso!

Lapiņas pirmdien nodrukājās, un veiksmīgi tika piegādātas. Un šīs trijās dienās mēs pieci, kā dūre, visu izplatījām. Šodien iemetu ap 15:00 pēdējo aģitācijas lapiņu, un rīt, jau pēc pus stundas, visa aģitācija ir beigusies. Trīs dienu pastaiga pa Liepājas privātmāju kvartāliem (rajoniem) deva sava veida gandarījumu!

Ir viena vieta kur notiek reāllaika reitings - balsošana, tā ir IRLIEPAJA.LV , bet cik tā ir objektīva ja ik pa laikam moderators to pielabo.
 Ekrānbilde nobildēta plkst.23:30 - nobalsojuši 619.

Saraksta "Mūsu Zeme" Liepājas domas vēlēšanas pieteikums IR NOTICIS, tikai jāiet balsot  1. jūnijā!

Papildināts: rezultāti!

26.05.13

Lienes Bernātes gleznu izstāde "Lūdzu, mūziku!"

Liepājā UPB izstāžu galerijā Dzintaru ielā 19 pirms mēneša tika atklāta un tieši vēl mēnesi būs atklāta izstāde "Lūdzu, mūziku!". Divu minūšu video – kas bija pirms mēneša!

Fonā skan etnogrāfisks mūzikas instruments kantalira(?) un atsevišķi šīs skaņas 18 minūtes.


Pastaiga pa Liepājas ainaviskām vietām


Pastaiga 1.maijā! Pirmās divas minūtes ejam pa Liepājas ezera putnu vērotāju taku un  vērojam putnus, kur pašlaik top putnu vērošanas tornis. Nākamās trīs minūtes dodamies pa Liepājas Ziemeļu molu,kas garākais Baltijas jūrā, un kuru bija apsēduši makšķernieki kas ķēra jūras grunduļus (akmeņgraužus).Pēdējā minūte – Karostas forti, kur speciāli braucām pakaļ akmeņiem – oļiem (oļu lasītāja - 6min - nebija laika montēt).

Pīles jūrmalā maija sākumā

Pīles kas atlidojušas no siltajām zemēm 9.maijā un tai pašā pavasarīgā dienā iestādīju astoņus kokus, 7 ievas un egli savas mājas pagalmā.

Pēc mēneša būs plenērs „Liepājas marīna 13” ar devīze „Atmuitots!”

18.starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenēra plakāts-baneris.

 Projekta mērķis, uzdevumi, norise un 34 mākslinieki!
Mākslinieki dzīvos šai Fonteina viesnīcā.
Liepājas Tirdzniecības kanāla mala iepretim "Muitas" ēkai
Muitas mājā Vecā ostmalas ielā 54 – šeit viss notiks!
Organizē mākslas galerija "Klints" – klints.liepaja.lv. Vienīgā "šaize" ar devīzi "Atmuitots!", jo ne google.translate, ne www.tilde.lv netulko! Es piedalīšos šai plenērā, un pēc nedēļas būs talka, lai sakārtotu "Muitas māju". 17 sekunžu video - par šo māju!

24.05.13

Liepājniek, "Izvēlies nākotni!", 1.jūnijs ir tuvu!


musu-zeme.blogspot.com

Baneris "GIF" formātā un  7 sekunžu video.
Printējama A4 formāta informatīva lapa.

Nejauciet "Mūsu Zemes" Arni Kadiķi ar policistu

Daži masu mediji kļūdaini informēja, ka MŪSU ZEMES sarakstu ir iesniedzis policists Arnis KADIĶIS, bet  focus.lv pat bija ievietots šī bijušā policijas priekšnieka portrets formastērpā.

Palūdzām „MŪSU ZEMES” Arni KADIĶI pastāstīt, kā viņus atšķirt un kā atpazīt īsto kandidātu, „nepieradinātu” juristu, kas atklāti runā par tiesiskās kārtības problēmām un sauc lietas īstajos vārdos.

Ar jokainiem pārpratumiem mums nācās sastapties arī iepriekš, kad bijām publiskas personas, par kurām rakstīja presē – 90.gadu vidū abi balotējāmies Liepājas domes vēlēšanās, un kad es ieguvu deputāta mandātu, policijas priekšnieka sieva saņēma no paziņām apsveikumus par vīra it kā panākumiem politikā, savukārt, manu sievu viens otrs apsveica, kad mans vārda un uzvārda brālis saņēma paaugstinājumu dienestā. Jā, mums ir spēcīgs vārds, īpaši apvienojumā ar uzvārdu, bet diemžēl, parasti bijām barikāžu pretējās pusēs. Tā piemēram, pirms dažiem gadiem 16.martā policijas priekšnieks A.Kadiķis personīgi uz ielas izprovocēja diskusiju ar G.Landmani, ko izmantoja, lai apvainotu Guntaru huligānismā, atņemtu tam valsts karogu un uz diennakti ievietotu viņu kamerā.

Man kā G.Landmaņa juristam, lai pierādītu šīs patvaļīgās izrīkošanās nelikumību, nācās aiziet līdz pat Augstākajai tiesai. Pirms tiesu sēdēm, piefiksējot, kas ir ieradušies, tiesu sekretārēm parasti nācās pārjautāt, - kurš Arnis Kadiķis tad es esmu – policijas vai nepamatoti sodītā pārstāvis.

Tev ne vienreiz vien izdevies uzvaru panākt tikai Augstākajā tiesā. Kas ir pamatā pirmo divu tiesas instanču nepareiziem spriedumiem – kļūdīšanās vai apzināta rīcība?

Agrāk tiesas vispār nebaidījās pasmieties par elementāru tiesiskumu un demonstrēt savu koruptīvo saistību, piemēram, ar pašvaldību. Tā jau Seska laika sākumos Sociālās palīdzības centra darbinieki piekopa visādas nelikumības, piemēram, kādas jaunas māmiņas lūgumu pēc pabalsta nevis noraidīja (tad to varētu vismaz aptrīdēt), bet vispār pat atteicās to pieņemt. Centos novērst šo elementāro cilvēka tiesību pārkāpumu, bet to par likumīgu atzina gan Liepājas tiesa, gan Kurzemes apgabaltiesa. Pēdējās spriedumu atcēla Augstākā tiesa un apgabaltiesai bija jāspriež atkārtoti, bet nu jau taisnīgi. Īpatni, ka domes advokāte aizrautīgi turpināja censties pierādīt, ka šāda patvaļa ir likumīga. Ar šo advokāti man nācās sastapties arī citās tiesu prāvās, piemēram, aizstāvot īrnieku tiesības pret  namīpašnieku patvaļu, - viņa parasti ir klāt tur, kur var saost mazaizsargāta cilvēka asinis. Visai komiski, ka šī advokāte ilgus gadus bija domes deputāte, reprezentējot partiju, kura tika radīta darba  tautas un „mazā cilvēka” interešu aizstāvībai– LSDSP.

Tagad šie viltvārži ir noslaucīti no politiskās skatuves, taču bēdīgi, ka Latvijā vispār nav reāla sociāldemokrātiska spēka, jo cilvēki, kas patiesi iestājas par sociālo taisnīgumu, vēl taču ir, starp tiem arī es. Tādējādi  MŪSU ZEME Liepājā zināmā mērā aizpildīs arī šo politisko nišu.

Vai tagad mūsu tiesu sistēmā, ko cilvēki parasti uzskata par neuzticamu, jūtami kādi uzlabojumi?

Šobrīd situāciju visai savdabīgi ietekmē Augstākā tiesa. Tikko panācu, ka tā atcēla apgabaltiesas spriedu-mu, ar kuru bija noraidīta kādas Kuldīgas novada skolas direktora prasība piedzīt zaudējumus, kas viņam radās, esot nepamatoti atstādinātam no darba. Kuldīgas tiesa bija prasību apmierinājusi, bet apgabaltiesa apelācijas kārtībā uztaisīja nelikumīgu spriedumu. Taču apgabaltiesas tiesneses to izdarīja, nevis kļūdoties vai aiz kāda ļaunuma, bet gan tādēļ, ka viņām bija pamats baidīties, ka tiesisku spriedumu Augstākā tiesa atcels, tāpat kā tā bija atcēlusi citu apgabaltiesas likumīgu spriedumu, ar kuru šis pats direktors tika atjaunots amatā. Viņš bija kritis nežēlastībā, jo atteicās piedalīties Kuldīgas rajona vadības shēmās, un represijas pret nepaklausīgo direktoru uzsāka tautpartijietis E.Zalāns, kas tolaik bija rajona padomes priekšsēdētājs, - direktors sešreiz tika nelikumīgi atstādināts no darba (vairāk kā 2 gadu garumā), līdz beidzot arī atlaists. Atceļot apgabaltiesas likumīgo spriedumu par atjaunošanu amatā, Augstākās tiesas senatori piespieda apgabaltiesu, skatot lietu no jauna, taisīt nelikumīgu spriedumu un pamatot to ar dokumentu, kāds vispār neeksistē (!) – Izglītības ministrijas pieprasījums atlaist direktoru. Tāda, diemžēl, ir senatoru vara, kas balstīta uz nepārsūdzāmības un nesodāmības apziņu, un to viņi izmanto, šajā gadījumā demonstrēdami nožēlojamu „ģedovščinu” pret apgabaltiesu. Minētais gadījums nav vienīgais, kad senatori atceļ likumīgu apgabaltiesas spriedumu, – lai „signalizētu”, ka prettiesisku spriedumu ir nācies taisīt pēc Augstākās tiesas spiediena, apgabaltiesa tajā parasti ieraksta kādu nepārspējami smieklīgu argumentu.

Tu esi uzvarējis arī lietu pret Latviju Eiropas Cilvēktiesību tiesā, varbūt Strasbūra var ko līdzēt, lai mūsu zemē tiktu ievērotas  cilvēka tiesības uz taisnīgu tiesu?

Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnešus juristi nereti  dēvē par „Stras-būras impotentiem”,– tās retās lietas, kuras tur tomēr izskata pēc būtības tagad, piemēram, ir par notikumiem 2000.–2007.gadā. Kā zināms, nokavēts taisnīgums vairs nav taisnīgums, bez tam lielākoties tās ir lietas par padomju oficieru ģimeņu tiesību pārkāpumiem un ieslodzīto sliktajiem apstākļiem cietumos. Arī manā lietā Strasbūras tiesneši atrada ieganstu, lai nevērtētu Liepājas tiesnese Jansones izdarīto lēmuma viltojumu un citus būtiskus apstākļus, bet kompensāciju man piesprieda tikai sakarā ar necilvēciskajiem apstākļiem Liepājas policijas kamerā, kur tiku ievietots uz 15 diennaktīm. Arī vēlāk šī tiesnese tika pieķerta tiesas nolēmuma viltojumā, ko viņa attaisnoja ar situāciju, ka šai tobrīd esot „uznācis melnais”. Un tāda tiesnese pat turpina lasīt lekcijas studentiem.

Cilvēkus, kas lūdz man sagatavot sūdzību Strasbūrai, es parasti cenšos no tā atrunāt, jo šī institūcija ir domāta „tvaika nolaišanai”, cilvēku turēšanai naivās cerībās, lai tad pēc 2–3 gadiem atsūtītu tiem nolēmumu, ka sūdzība ir atzīta par nepieņemamu, un pat nenorāda, kas tad ir šīs „nepieņemamības” pamats. Bet tiesības uz taisnīgu tiesu skaitās ievērotas tikai tādēļ vien, ka lieta ir skatīta visās Latvijas tiesu instancēs,- lai arī cik nelikumīgs būtu Augstākās tiesas Senāta spriedums, Strasbūra uzskata, ka senatori ir nekļūdīgi un neuzpērkami. Kā jau minēju, tie pat var spriedumu pamatot ar safantazētu dokumentu, – un nekāda Strasbūra te palīdzēt i nedomā!

Vai Latvijas Tiesībsargs palīdzēja novērst Liepājas domes noteikumos paredzēto diskrimināciju pret trūcīgajām personām?

Liepājas domnieki ir izdomājuši „asprātīgus” paņēmie-nus kā panākt trūcīgo skaita samazinājumu, piemēram, saistošajos noteikumos paredzot, ka, lai arī cik nabadzīga reāli ir persona, tā tomēr nav atzīstama par trūcīgu, ja ir kādu preci iegādājusies uz kredīta. Lai šī nejēdzība ātrāk tiktu novērsta, izdomāju palūgt LR Tiesībsargu nodemonstrēt savas spējas un spēku. Domes juristi gan pasmējās, ka Tiesībsarga ieteikumus tiem nemaz neesot jārespektē. Tiesībsargs pagājušā gada jūlijā ierosināja pārbaudes lietu, tad it kā ierebežoto resursu dēļ noteica tās izskatīšanai 9 mēnešu termiņu, un tikai šomēnes saņēmu atbildi, ka viss ir pareizi, proti, ja persona ir spējusi nopirkt, piemēram, lētu veļasmašīnu, samaksājot tās cenu, teiksim, 60,-  Ls, uzreiz, tad šī persona ir maznodrošināta, toties, ja persona  par šo veļasmašīnu maksās 6 mēnešus pa 10,- Ls , tād tā vairs neesot maznodrošināta, jo esot ...pasliktinājusi savu esošo situāciju, – nodibinājusi parādsaistības.

Tiešām necerēju, ka Tiesībsargs tik atklāti nodemonstrēs, ka ir vienkārši „šestjorka”,– citu izskaidrojumu šeit nesaskatu. Minētās nejēdzības izlabošanai ir arī citi ceļi – administratīvā tiesa, bet tas ir ilgstošs process, vai arī Satversmes tiesa: nesen man, vēršoties tur, izdevās panākt, ka Saeima veica izmaiņas Izglītības likumā.

Tā nu visādi man iet, cenšoties uzlabot tiesisko kārtību mūsu zemē un mūsu pilsētā. Šādas aktivitātes es turpināšu, un varēšu vēl nopietnāk palīdzēt liepājniekiem, ja tie uzticēs man domes deputāta mandātu. Kopīgi tad veiksmīgāk pāraudzināsim dažāda ranga „činavniekus”. musu-zeme.blogspot.com



Ceļazīmi uz Dziesmu un deju svētkiem Arnis Kadiķis jau ieguvis – kopā ar vidējās paaudzes deju kopu “Kvēle“. Par deputāta mandātu gan vēl jāpacīnās.

 

Par saraksta numuriem

Uz vēlēšanas lapiņām numura nebūs, bet būs kaudzīte ar 10 lapiņām un tajā "Mūsu Zeme" jābūt trešai.

22.05.13

Politiskā diskusija Liepājā "Izvēlies nākotni"

Biju pirmdien Liepājas Biedrības namā uz politiskām diskusijā ko tiešraidē raidīja LTV1
Bija gandrīz visi, varēja ļoti labi izjust tendences.
Guntars Landmanis pārstāvēja diskusijā "Mūsu Zeme", un norunāja ļoti labi.
Atbalstītājos bija Arnis Kadiķis, Renārs Šliseris (es), Viktors Birze ar sievu un Bitenieks.
Skaļi aplaudējām, un kā teica Mareks Upmanis, mūs TV varēja pamanīt.
Diskutēja itkā 9 kanditāti, bet realitātē resnais gals sevi tikai "slavināja", un "kaunināja" visus pārējos.
Pašlaik meklēju video ierakstus! (mans TV neierakstīja - pakārās) Video ir šeit, bet laikam sagraizīts :(

Pirmdien, 20. maijā, 21:15
Vai „Liepājas Metalurga” krīze ietekmēs vietējās varas vēlēšanu rezultātus?
20. maijā diskusiju ciklā „Izvēlies nākotni!” – 10 Liepājas domes vēlēšanām pieteikto sarakstu līderu priekšvēlēšanu debates ar skatītāju piedalīšanos. Raidījuma vadītāji - Inga Spriņģe un Gundars Rēders.

Avārija Tirgus ielā kurā varbūt ir gājis bojā jauneklis

21. maijā Liepāja pus deviņos vakarā uz Tirgus ielas pie Annas tirgus laukuma balts auto ar kopējo numuru summu 13 notrieca "priekšā izskrējošo" 18 gadīgu jaunekli. Cietušo ātrie ilgi sagatavoja pārvešanai, un pēc 100 metriem apstājās, un stāvēja vismaz 15 minūtes, un aizbrauca bez sirēnām. Trieciens bija tik stiprs ka mašīnas priekšējai stikls bija pilnībā sasists, un vadītāja bija manāmā šoka stāvoklī.

Tas notika tieši iepretim manai mājai, Jelgavas ielā, un ciemojos dažus stāvus zemāk pie Mareka Upmaņa kam mājās nebija abi dēli gandrīz tāda paša vecuma. Uztraukums bija pamatots, un gājām apskatīties! Liecinieki bija daudz bērni, un viens apaļīgs zēns deva liecību policijai un raudāja!

Pašlaik uz Tirgus ielas ir neparasti intensīva satiksme! Ceļu remontu sekas! Bildes nebūs! Nekur nevaru atrast informāciju ... vēl nekur nav publicēta!

Papildināts plkst. 12.00: Dzīvs!

16.05.13

Liepājā sāk ziedēt ķirši ...

Uzziedēja alicis ... aliču ziedi

Kā es gaidīju kad uzziedēs kastanis ...

6. maijs

9. maijs

15. maijs

Tā vēl neesmu sagaidījis, bet cerēju ka kastanis uzziedēs bez lapām. Kāpēc tāda vēlme? Tāpēc, ka bērnībā atceros Karostas kastaņu alejas kas uzied pāris dienas laikā, un tas bija pasakaini! Kad uz kailiem zariem ir sārtibaltas kastaņu ziedu sveces un pēc tam ar birstošām lapiņām dod tādu vasaras sākuma sajūtu. Un te, man kaimiņiene apgaismoja ticējumos, "Ja kastaņi uzzied bez lapām, tad ir bada gads", es tādus esmu piedzīvojis divas reizes, starp 1983 un 1987, bet par "badu" neko neatminos, var būt tas bija "talonu laiks" un "cūku kāju laiks".

Šogad tas nespīd!

Papildināts 22. maijā: Sāka ziedēt 18!

11.05.13

Noslēpumainais un acīmredzamais Otrajā Pasaules ...

Analītiski zinātniska pasaules notikuma analīze - uzstājās "Projekta Civilizācija" prezidents Vladimirs Ivanovs.
Pirms gada viņam bija 2. pasaules kara "šokējošu" faktu izklāsts, kur visiem "nozombētajiem" izkustējās asinis.
Viss video ap 1 stundu!

Часть 1. Тайное и явное Второй Мировой 00:19:42 (man te 00:16:29) - pazuda 00:03:13 (trīs minūtes)
Часть 2. Тайное и явное Второй Мировой 00:18:15 (man te 00:17:49) - pazuda 26 sekundes
Часть 3. Тайное и явное Второй Мировой 00:16:34 = goo.gl/Ryr14


Orginal:
1 2 3 (savevideo.me)
Проект Цивилизация не пытается подстроиться под общественное мнение, а рассматривает любую проблему, в том числе и историю Второй Мировой войны, в комплексе. Кому-то это может показаться возмутительным, а кому-то - интересным.
Основным Докладчиком в этом материале с публичных слушаний в Российском Новом Университете, которые состояли из нескольких лекций и семинаров и вызвали нешуточный ажиотаж среди участников и публики, выступает президент Проекта Цивилизация Владимир Иванов.

Mazliet par "Trešo daļu":
Youtube nobloķēja – uzreiz!
... "Videoklips ir bloķēts visā pasaulē"

Atnāca vēstule ...

Izmēģināju ielikt video iekš "Google disk", sanāca ar mazu failu (33Mb), ieliku 99Mb un sāka lamāties un izmeta šito ...

... bet apskatīties var.
Lejuplādēju visu ar savevideo.me ... dažreiz tas ir pārslogots! Izmēģināju toreiz dažādus softus, bet šis ir pašlaik visveiksmīgākais variants.


Papildināts 12.maijā: man youtube nogrieza video!
Pārliku - Часть 1. Тайное и явное Второй Мировой

15.maijs: Trešā daļa laikam ir nobloķēta.

10.05.13

Saraksts 3




2013.gada Liepājas pašvaldību vēlēšanu zīmju secības izloze! Nr.3 ...

IrLiepaja ... Es!

Man jau trīs dienas spokojas

... atguļoties dīvānā dzirdu klusu ūdens piļu skaņu. Es jau visu izmeklējos un doma ka kaimiņam zem manis kaut kas pil,  un noteiktā vietā es to dzirdu ...

... un iztiku bez interneta 3 dienas!!!
Tāpēc ir  tāds pārdomu birums ...

Papildināts 11. maijā: ... man radiators tikšķ, laikam kaut kur lejā sūknis beigts!

Šodien būs partiju numuru izloze ...

Mans saraksts "Mūsu Zeme" kā desmitas un pēdējais, vilks lozi pēdējais, un nav pat  īpašs uztraukums ja šo brīdi nokavē. Un pats labākais ka beigās paliktu loze "PIRMAIS"!

"Mūsu Zeme" ...

Arnis Kadiķis ....  ciemos 2. maijā.
Foto: Renuar, lietojama pa brīvu!

Krauklis

9. maijā manā sētā ...  saziepēju (foto ar ziepjatrauku A250) un safilmēju (varbūt būs).
Tīri uzskata līdzeklis kā māksliniekam ( un vienam testam) .... key: raven, ворон, varnas – lietuviski, un tāpēc es bērnībā šos putnus saucu pa melno vārnu.













Papildināju 12.maijā: Video 35 sekundes! Melnais krauklis ...

Par savējiem un svešajiem


2. maijā Liepājas laikrakstā "Kurzemes vārds".
Divu ideoloģiski pretēju partiju pārstāvju duelis.
"Mūsu zeme" deputāta kandidāts Guntars Landmanis diskutē ar Jeļenu Osipovu no partijas "Par dzimto valodu!".
Katrs runāja savā dzimtajā valodā, blondīne un nacionālists.  

Jeļena: "Principā es Guntaru ņemtu par vietnieku, jo vairākos jautājumos, piemēram, saistībā ar ekonomiku, mūsu viedokļi sakrīt. Taču ideoloģiskie jautājumi mums būtu jānodala, tajos mēs sadarboties nevarētu."
Guntars: "Ideoloģiskās nostādnes dēļ es Jeļenu kā politisku personību noteikti neņemtu par savu vietnieci."

23. aprīlis ...

Tas notika vakar, 22. aprīlī ...

04.05.13

"... Kāda ir jūsu attieksme?", J.Ozols: "Par."

Ar šo vienu "pazudušo" balsi Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu 1990. gada 4. maijā, tiko izlasīju stenogrammu pēc 23. gadiem un uzjundīja tās atmiņas. 2/3 no 201 ir 134, un "par" 135? Pārbaudīsim!

No stenogrammas:
1.vēlēšanu apgabals - Andrejs Panteļejevs - par=1
2.vēlēšanu apgabals - Ruta Marjaša - par=2
3.vēlēšanu apgabals - Vilnis Eglājs - par=3
4.vēlēšanu apgabals - Aleksandrs Kiršteins - par=4
5.vēlēšanu apgabals - Ģirts Krūmiņš - par=5
6.vēlēšanu apgabals - Indulis Ozols - par=6
7.vēlēšanu apgabals - Oļegs Batarevskis - par=7
8.vēlēšanu apgabals - Ints Cālītis - par=8
9.vēlēšanu apgabals - Igors Garajevs - nepiedalās
10.vēlēšanu apgabals - Ivars Krastiņš - par=9
11.vēlēšanu apgabals - Viktors Stefanovičs - nepiedalās.
13.vēlēšanu apgabals - Jurijs Ļaļins - nepiedalās.
14.vēlēšanu apgabals - Jānis Dzintars - nepiedalās.
15.vēlēšanu apgabals - Alberts Žuks - nepiedalās.
16.vēlēšanu apgabals - Jānis Gulbis - par=10
17.vēlēšanu apgabals - Aleksandrs Peršins - nepiedalās.
18.vēlēšanu apgabals - Rolands Rikards - par=11
19.vēlēšanu apgabals - Mihails Berdikovs - nepiedalās.
20.vēlēšanu apgabals - Dzintars Ābiķis - par=12
21.vēlēšanu apgabals - Sergejs Zaļetajevs - nepiedalās.
22.vēlēšanu apgabals - Grigorijs Morozļi - nepiedalās.
23.vēlēšanu apgabals - Nikolajs Mihailovs - nepiedalās.
24.vēlēšanu apgabals - Alfrēds Rubiks - nepiedalās.
25.vēlēšanu apgabals - Ojārs Kehris - par=13
26.vēlēšanu apgabals - Rolands Repša - par=14
27.vēlēšanu apgabals - Romāns Apsītis - par=15
28.vēlēšanu apgabals - Jānis Krūmiņš - par=16
29.vēlēšanu apgabals - Oļegs Ščipcovs - nepiedalās.
30.vēlēšanu apgabals - Aleksejs Zotovs - atturas.
31.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Hodakovskis - nepiedalās.
32.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Kostins - nepiedalās.
33.vēlēšanu apgabals - Eduards Maharevs - nepiedalās.
34.vēlēšanu apgabals - Genādijs Romašovs - nepiedalās.
35.vēlēšanu apgabals - Vjačeslavs Gerasimovs - nepiedalās.
37.vēlēšanu apgabals - Leonīds Kurdjumovs - nepiedalās.
38.vēlēšanu apgabals - Ivans Ivanovs - nepiedalās.
40.vēlēšanu apgabals - Tatjana Ždanoka - nepiedalās.
41.vēlēšanu apgabals - Pāvels Šapovālovs - nepiedalās.
42.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Mihailovs - nepiedalās.
43.vēlēšanu apgabals - Ojārs Blumbergs - par=17
45.vēlēšanu apgabals - Ivans Prokofjevs - nepiedalās.
46.vēlēšanu apgabals - Ilma Briņķe - par=18
47.vēlēšanu apgabals - Anatolijs Safonovs - nepiedalās.
48.vēlēšanu apgabals - Anatolijs Aleksejevs - nepiedalās.
49.vēlēšanu apgabals - Edgars Eglītis - nepiedalās.
50.vēlēšanu apgabals - Nikolajs Builovs - nepiedalās.
51.vēlēšanu apgabals - Broņislavs Salītis - par=19
52.vēlēšanu apgabals - Juris Karlsons - par=20
53.vēlēšanu apgabals - Andris Teikmanis - par=21
54.vēlēšanu apgabals - Mārcis Cīrulis - par=22
55.vēlēšanu apgabals - Arturs Punovskis - par=23
56.vēlēšanu apgabals - Ivars Ēlerts - par=24
57.vēlēšanu apgabals - Einārs Cilinskis - par=25
58.vēlēšanu apgabals - Mihails Gavrilovs - nepiedalās.
59.vēlēšanu apgabals - Sergejs Dīmanis - nepiedalās.
60.vēlēšanu apgabals - Aleksandrs Smoļuks - nepiedalās.
61.vēlēšanu apgabals - Jānis Freimanis - par=26
62.vēlēšanu apgabals - Viktors Alksnis - nepiedalās.
63.vēlēšanu apgabals - Mihails Stepičevs - par=27
64.vēlēšanu apgabals - Andrejs Beluha - nepiedalās.
65.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Zatuliviters - nepiedalās.
66.vēlēšanu apgabals - Aivars Endziņš - par=28
67.vēlēšanu apgabals - Māris Budovskis - par=29
68.vēlēšanu apgabals - Valērijs Priščepovs - nepiedalās.
69.vēlēšanu apgabals - Atis Kramiņš - par=30
70.vēlēšanu apgabals - Mihails Ivanovs - nepiedalās.
71.vēlēšanu apgabals - Aleksejs Vidavskis - nepiedalās.
72.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Rodins - nepiedalās.
73.vēlēšanu apgabals - Aleksejs Providenko - nepiedalās.
74.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Žarkovs - nepiedalās.
75.vēlēšanu apgabals - Sergejs Beskrovnovs - nepiedalās.
76.vēlēšanu apgabals - Jevgēņijs Drobots - nepiedalās.
77.vēlēšanu apgabals - Grigorijs Agafonovs - nepiedalās.
78.vēlēšanu apgabals - Jevgēņijs Jagupecs - nepiedalās.
79.vēlēšanu apgabals - Gunārs Preinbergs - par=31
80.vēlēšanu apgabals - Andris Tomašūns - par=32
81.vēlēšanu apgabals - Igors Movels - par=33
82.vēlēšanu apgabals - Imants Geidāns - par=34
83.vēlēšanu apgabals - Indulis Bērziņš - par=35
84.vēlēšanu apgabals - Leonīds Alksnis - par=36
85.vēlēšanu apgabals - Velta Čebotarenoka - par=37
86.vēlēšanu apgabals - Vladilens Dozorcevs - par=38
87.vēlēšanu apgabals - Ivars Silārs - par=39
88.vēlēšanu apgabals - Vladimirs Einiņš - par=40
89.vēlēšanu apgabals - Arnolds Bērzs - par=41
90.vēlēšanu apgabals - Jānis Lagzdiņš - par=42
91.vēlēšanu apgabals - Linards Muciņš - par=43
93.vēlēšanu apgabals - Teodors Eniņš - par=44
94.vēlēšanu apgabals - Jurijs Antons - nepiedalās.
95.vēlēšanu apgabals - Boriss Feršalovs - nepiedalās.
96.vēlēšanu apgabals - Igors Rjabiņins - nepiedalās.
97.vēlēšanu apgabals - Anatolijs Bartaševičs - nepiedalās.
98.vēlēšanu apgabals - Martijans Bekasovs - nepiedalās.
99.vēlēšanu apgabals - Andrejs Rešetņikovs - nepiedalās.
100.vēlēšanu apgabals - Aivars Lembergs - par=45
101.vēlēšanu apgabals - Alfrēds Mačtams - par=46
102.vēlēšanu apgabals - Ģirts Kristovskis - par=47
103.vēlēšanu apgabals - Valentīns Gapoņenko - nepiedalās.
104.vēlēšanu apgabals - Viktors Kalnbērzs - par=48
105.vēlēšanu apgabals - Andris Apinītis - par=49
106.vēlēšanu apgabals - Ivars Caune - par=50
107.vēlēšanu apgabals - Andris Līgotnis - par=51
108.vēlēšanu apgabals - Kazimirs Šļakota - par=52
109.vēlēšanu apgabals - Juris Cibulis - par=53
110.vēlēšanu apgabals - Georgs Andrejevs - par=54
111.vēlēšanu apgabals - Dainis Vanags - par=55
112.vēlēšanu apgabals - Valdis Birkavs - par=56
113.vēlēšanu apgabals - Emerita Buķele - par=57
114.vēlēšanu apgabals - Edvīns Kide - par=58
115.vēlēšanu apgabals - Jānis Endele - par=59
116.vēlēšanu apgabals - Druvis Skulte - par=60
117.vēlēšanu apgabals - Jānis Kinna - par=61
118.vēlēšanu apgabals - Viktors Krols - nepiedalās.
119.vēlēšanu apgabals - Larions Kucāns - nepiedalās.
120.vēlēšanu apgabals - Stefans Rāzna - par=62
121.vēlēšanu apgabals - Ludvigs Teteris - par=63
122.vēlēšanu apgabals - Raitis Černajs - par=64
123.vēlēšanu apgabals - Jevgēnijs Zaščerinskis - par=65
124.vēlēšanu apgabals - Pēteris Laķis - par=66
125.vēlēšanu apgabals - Pēteris Gabrānovs - par=67
126.vēlēšanu apgabals - Sarmis Mednis - par=68
127.vēlēšanu apgabals - Galaktions Radionovs - nepiedalās.
128.vēlēšanu apgabals - Andris Felss - par=69
129.vēlēšanu apgabals - Ita Kozakeviča - par=70
130.vēlēšanu apgabals - Ludis Skosta - par=71
131.vēlēšanu apgabals - Vilnis Bresis - par=72
132.vēlēšanu apgabals - Mavriks Vulfsons - par=73
133.vēlēšanu apgabals - Andris Plotnieks - par=74
134.vēlēšanu apgabals - Mārtiņš Arnītis - par=75
135.vēlēšanu apgabals - Viktors Kokorišs - nepiedalās.
136.vēlēšanu apgabals - Pēteris Koroševskis - par=76
137.vēlēšanu apgabals - Jurijs Kirjušins - nepiedalās.
138.vēlēšanu apgabals - Aleksandrs Lange - par=77
139.vēlēšanu apgabals - Ivars Godmanis - par=78
140.vēlēšanu apgabals - Brigita Zeltkalne - par=79
141.vēlēšanu apgabals - Valdis Biķis - par=80
142.vēlēšanu apgabals - Egils Einars Jurševics - par=81
143.vēlēšanu apgabals - Juris Aizezers - par=82
144.vēlēšanu apgabals - Imants Kalniņš - par=83
145.vēlēšanu apgabals - Jānis Lucāns - par=84
146.vēlēšanu apgabals - Jānis Škapars - par=85
147.vēlēšanu apgabals - Indulis Emsis - par.=86
148.vēlēšanu apgabals - Aleksejs Grigorjevs - par=87
149.vēlēšanu apgabals - Marija Kārkla - par=88
150.vēlēšanu apgabals - Filips Stroganovs - nepiedalās.
151.vēlēšanu apgabals - Eduards Berklavs - par=89
152.vēlēšanu apgabals - Jānis Gavars - par=90
153.vēlēšanu apgabals - Valdis Šteins - par=91
154.vēlēšanu apgabals - Pēteris Krūgaļaužs - par=92
155.vēlēšanu apgabals - Visvaldis Mucenieks - par=93
156.vēlēšanu apgabals - Kārlis Liepiņš - par=94
157.vēlēšanu apgabals - Skaidrīte Albertiņa - par=95
158.vēlēšanu apgabals - Tālavs Jundzis - par=96
159.vēlēšanu apgabals - Guntis Grūbe - par=97
160.vēlēšanu apgabals - Valentīna Zeile - par=98
161.vēlēšanu apgabals - Normunds Beļskis - par=99
162.vēlēšanu apgabals - Andris Puzo - par=100
163.vēlēšanu apgabals - Kazimirs Špoģis - par=101
164.vēlēšanu apgabals - Antons Seiksts - par=102
165.vēlēšanu apgabals - Gunārs Klindžāns - par=103
166.vēlēšanu apgabals - Ārijs Ūdris - par=104
167.vēlēšanu apgabals - Artūrs Kodoliņš - par=105
168.vēlēšanu apgabals - Jānis Biezais - par=106
169.vēlēšanu apgabals - Andris Grūtups - par=107
170.vēlēšanu apgabals - Anatolijs Gorbunovs - par=108
171.vēlēšanu apgabals - Antons Buls - par=109
172.vēlēšanu apgabals - Mihails Rogaļs - nepiedalās.
173.vēlēšanu apgabals - Jānis Vaivads - par=110
174.vēlēšanu apgabals - Juris Dobelis - par=111
175.vēlēšanu apgabals - Juris Bojārs - par=112
176.vēlēšanu apgabals - Alberts Bels - par=112
177.vēlēšanu apgabals - Imants Daudišs - par=114
178.vēlēšanu apgabals - Mārtiņš Bērziņš - par=115
179.vēlēšanu apgabals - Arvīds Ulme - par=116
180.vēlēšanu apgabals - Imants Ziedonis - par=117
181.vēlēšanu apgabals - Odisejs Kostanda - par=118
182.vēlēšanu apgabals - Raimonds Krūmiņš - par=119
183.vēlēšanu apgabals - Anna Seile - par=120
184.vēlēšanu apgabals - Ivans Cupruns - par=121
185.vēlēšanu apgabals - Einārs Repše - par=122
186.vēlēšanu apgabals - Pēteris Simsons - par=123
187.vēlēšanu apgabals - Juris Celmiņš - par=124
188.vēlēšanu apgabals - Vilis Seleckis - par=125
189.vēlēšanu apgabals - Pēteris Lazda - par=126
190.vēlēšanu apgabals - Agris Jaunkļaviņš - par=127
191.vēlēšanu apgabals - Alfrēds Čepānis - par=128
192.vēlēšanu apgabals - Dainis Īvāns - par=129
193.vēlēšanu apgabals - Andrejs Krastiņš - par=130
194.vēlēšanu apgabals - Andris Bērziņš - par=131
195.vēlēšanu apgabals - Jānis Dinevičs - par=132
196.vēlēšanu apgabals - Ivars Briedis - par=133
197.vēlēšanu apgabals - Ziedonis Ziediņš - par=134
198.vēlēšanu apgabals - Edmunds Krastiņš - par=135
200.vēlēšanu apgabals - Ilmārs Geige - par=136
201.vēlēšanu apgabals - Voldemārs Strīķis - par=137

Un no "nezināma" vēlēšanas apgabala J.Ozols: "Par." ?????????=138
Kāpēc es skaitīju? Jo pat Wikipēdija maldās, jo "PAR" nobalsoja 137, jo 138 balss ir jocīga!
Stenogramma varbūt ir jau pielabota, tad tikai jādabū TV videoarhīva materiāli, jo varbūt ir pieliktas 3 balsis. Un kāds būtu scenārijs, ja šo deklarāciju nepieņemtu, un šo lēmumu izlemtu LPSR pilsoņi tautas nobalsošanā!

Bet televīzijā izskatījās viss savādāk, jo visu itkā izšķīra tikai viena balss, tā pati "jocīgā", un  tam sekoja visa satrauktā Latvija. Tāds adrelalīns un iztukšotība, kā pēc 23 km maratona skrējiena. Un nākoša dienā, kad braucu no Karostas uz Liepājas mākslas vidusskolu, pilnā autobusā kurā parasti biju krievu kņada, bija kapa klusums.

Jaunās Liepāja tramvaja līnijas izmēģinājums - video

Liepājas domes sagatavotais  3 minūšu video!   Links...

Bildes jau pamanīju!

Video varēja būt labāks, bet tas ka pats šefs brauca, visu atsvēra.