26.03.14

08.03.14

Vidusauss iekaisums - bungādiņas caurduršana

Pagājušā mēnesī pirmo nedēļu noslimoju ar gripu, otro nedēļu šņaukājos (iesnas), un tās beigās 16.februārī (svētdien) norāvos vidusauss iekaisumu. Tas notika otro reizi apzinīgā vecumā, bērnībā neskaitīju - daudz. Pirmais iekaisums apzinīgā vecumā bija pirms gadiem 6 vai 9 (laiks iet ātri), toreiz kad 21:00 sākās un rīta 8:00 beidzās ar bungādiņas pārplīšanu, kur divas stundas pirms, sejas muskuļu paralizēts, domāju ka nomiršu, bet zināju ka tai ir jāpārsprāgst, tāpēc cietos.
Bet šogad bija savādāk ...

Dzirde atjaunojās 21 dienas laikā, iepriekšējo reizi bija 2 (3) mēneši.

Vienīgi ir jābrīnās par statistikas datiem - tādi cietēji Latvijā sanāk mazāk pa 200 pilsoņiem gadā.
Protams ja pašizārstējas, kā es, un tādu ir daudz, tad nav ko brīnīties.

Papildinu: sāpošas ausis ārstē - izmazgā ar ūdeņraža pārskābi un ar borskābi (3...5%) spirta šķīdumā samitrinātu tamponiņu izsmērē (nepilināt ausīs!!!). Un šo procesu obligāti vajag izdarīt pirms caurduršanas!


Vidusauss iekaisums - Bungādiņa
Средний отит - Барабанная перепонка
Middle ear - Eardrum

Bungādiņas caurduršana
Проткнуть барабанные перепонки
The tympanic membrane Punching

07.03.14

Bērnu uzdevums, ko nevar atrisināt pieaugušie

Children's task, adults that can not be solved.
Детская задача, что не решить взрослым.

MAN vajadzēja 2 minūtes, lai atrisinātu, bet tā nebūs visiem.

Papildināts pēc 10h ap plkst.14.00: atbildi uz laiku bloķēju. Ir iemesli.



Papildinu 9.martā plkst.23:23:
Komentārus ar atbildes būtību, ignorēšu, var ierakstīt cik ilgs laiks tam tev pazuda, ko daži par to varbūt šizofrēniski niknosies. Laikam jāpasstāsta kā pie tā tiku! Pirms pāris nedēļām no Rīgas pazvanīja viens draugs, un runājot aizrunājamies līdz šim uzdevumam, labi ka viņš pastāstīja šī uzdevuma vēsturi. Tā kā laikam jau nedēļu pie šī uzdevuma mocījās (neatklāja), es vakarā šo uzdevumu saņēmu e-pastā. Pēc filmas *Eksāmens* analītiskas noskatīšanās, kur uzdevumu uzminēju, bet filmas atrisinājums nepatika - uzdevumu neizpildīja, kaut itkā skaitājās ka tomēr izpildīja. Tad apsēdos pie šī uzdevuma un nepilnas divas minūtes matemātiski prātoju, tad pateicu *stop*, tā bērni neprāto un vispār skaitļus daudzi nepazīst. Tad kad nolaidos uz zemes, trijās sekundēs, dažās sekundēs ieraudzīju atrisinājumu. Protams draugam devu ziņu, bet nākamā dienā sazinājās un lūdza padomu. TO padomu rindu paplašināju līdz 10 un uztaisīju video, ar atbildi. Ieliku blogā *uzdevumu* un ... *atbildi*, bet mani apbēdināja pirmie 27 apmeklētāji, kas uzreiz apskatījās atbildi. Tāpēc atbildi (video) ielikšu mēneša beigās. Protams draugs to uzdevumu neatrisināja, bet pēc tam teica ka tomēr ar augstāko matemātiku, kas ir "zinātnes mauka", šo uzdevumu arī var atrisināt.

Pašlaik apskatījušies 212 - atbildējis 1. Youtubes citā kontā (krieviskākā) 25 - 1 laimīgs uzdevuma atrisinātājs.

Gaidiet atbildi 31.martā! Bet pārējie var teikt *ka atrisināja... tik, tik ilgā laikā*, pat atbildi neminot. Variet sūtīt man renahrs@gmail.com ar atbildi neskopošos!

06.03.14

Ukraina: Atpakaļ ceļa nav ... ARI-RADIO


Выпуск посвящён событиям на Украине
...эфир ведет Владислав Карабанов ... Vlaģislavs Karabanovs

...un cits viedoklis:
Мнение Сергея Переслегина (Sergejs Peresļegins) об Украинском и Крымском кризисе - Бахчисарайский кризис.
... Krima ir peška ko Krievijai vajag dēdējā variantā.

... Dmitry Puchkov (Dmitrija Pučkova) viedoklis:
Goblin News 11: коричневый переворот
... tas ir ukraiņu nacionālistiem pēdējais salmiņš lai izveidotu (!!!) monolītu (vienvalodas) valsti. Krieviem būs jānaturalizējas vai jāmigrē, citus variantus nepiedāvās.

... Беседа с депутатом Государственной думы Евгением Фёдоровым 5 марта 2014.
... Ukrainas piektās kolonnas Juščenko nodeva varu militārai piektai kolonnai, lai noslaktētu 4/5 iedzīvotājus, ... un kas arī gaidāms Krievijā.

Papildināts 8.martā:
Сергей РАЗУМОВСКИЙ ... viedoklis reālai varai uz vietas