31.01.10

Uzgāju "Домашняя Лаборатория"

Tulkojumā "Mājas labaratorija", nekomercāls ikmēneša žurnāls manā stilā, par visu un daudz - 500 ... 700 lappusēm. Ideāls elektronisks žurnāls IPAD veidīgiem, bet ne meklēšanai, jo bildi nenoindeksēsi.
DJVU žurnālu es skatos uz sava mazā EEE PC701 ar STDUViewer, nesen bija par maksu, svars 2MB!!!, ver vaļā arī PDF un TIF, CMYK TIF neesmu mēģinājis, bet var arī ar DjVuReader, kas strādās ātrāk, bet uz maza ekrāna neērtāk.
Papildināšu laika gaitā! Kas šeit rakstīts! Jo šajos laikos, kad fakti birst kā no pārpilnības raga, vajadzīgi informācijas filtri cilvēku smadzenes izskatā, kas pasniedz būtiskāko.
Kopā ir 4 gadi pa 12 mēnešiem, ap 30000 lapas, un jau aci iemetot 2009 janvārī, ir "Autortiesību" analīze, USB kontrolieru programmēšana, "Apzeltīšanas pamācība" ... sapnis ko neesmu realizējis, un viss tas "pa krieviski" ( ja kāds grib aizrādīt kā "latviešiem jārunā", lai nomierinās, esmu par attīstību, neviss muzeja eksponāts).

30.01.10

Tiko noskatījos labu filmu

Pēc Parastā ieteikuma noskatījos "В диких условиях / Into the Wild (2007", kvalitāte teicama un tulkojums arī. Par filmas teicamo scenāriju, teicamiem skatiem, ko lai saka, ļoti labi baudāma filma - biogrāfiska - paties stāsts.

Es mazliet sevi sazīmēju, tikai man ļāva kurināt krāsnis un nest malku, taisīt aizsprostus uz strautiņiem un lielām upēm, kurinājis esmu ugunskuru visur kur ienāk prātā un neviens man tam nav licis šķēršļus, gājis pa upi līdz vēlai naktij, un viens pats maziņš(7g) klaiņojis pa Karostas mežiem. Bērnība man bija tai ziņā piepildīta, bet kas notiek ja bērnības vēlmes nepiepildās?

29.01.10

"Latvija alu" izlēju

"Super neto" piedāvāja šādu alu pa 0,89Ls, ko nopirku pirms neilga laika. Pirms stundas atvēru, jocīga garša, nesmaržo pēc alus - vispār nesmaržo, bet paostos bamsli ir kaut kāda ķīmiska salkana rūgta tiko manāma smaka, un es gari nedomājot izlēju! Bija tumšāks nekā parasti un ļoti šūmējās kad lēju ārā. Laikam kaut kāda kontrabanda, no Ukrainas vai Lietuvas, vai Baltkrievija, vai mūsu pašu bāleņi pacentās! Vajadzētu kaut kur pa to ziņotu, vai labāk uztaisīt ekspertīzi un iesūdzēt tiesā, nu vismaz pa desmitdaļa miljona, jo lai to pierādītu ar pāris tūkstošiem nepietiks. Vispār vajag Latvijā aizliegt ķīmiskās garšas un to pastiprinātājus!

Alu vai šņabi?

Biju jau izlēmis alu vairs nedzert, bet aizvakar "Super Neto" piedāvāja "Latvijas alu" 2L pa 0.89Ls, un es nopirku jo vēl laiks padomat līdz aprīļa beigām. Tā tas divlitrīgais bamslis stāv skapī! Bet šņabi dzeršu kad parādīsies šāda kontrabanda, kā bildē!

Bilde no "Pirmā alhohola izprieces portāla - ZILUMI (Синяки
Первый алкогольно-развлекательный портал)".

28.01.10

Kā es saindējos ar alu!

Tas notika šonedēļ pirmdienas vakarā. Tovakar internets nebija, izdzēru nelētu (1.30Ls) ukraiņu alu "Kriņica" (tikai cirilik burtiem), pēc 1l(litra) noreiba galva, tas pie 4%, trijos palika totāli slikti, un izdomāju ka vajadzētu pavemt. Pirm reizi šogad, pagājušā gadā arī vienu reizi, bet jāpaskatās no kā. Kad sāku, domāju ka bez iekšām palikšu. Un visu nakti paranojas murgi, man it kā kaut kopējās bittrent vīrusa vēstule latviešu valodā, un es dzēšu, dzēšu, dzēšu ..., iedomājies, smadzenes pieslēgšās internetam un kaut ko kačā. Nākamā diena gāja grūti, atūdeņojies, kuņģī nav kuņģa skābes, un es iedzēru bērnības laika "šepučku", uz glāzi ūdens pustējkaroti citrnskābes no 1999 gada caurspīdīgas paciņas kas izgatavta ķīnā un nebija atvērta, izšķīda slikti, un tad pieberam tējkaroti cietes, un viss skaisti sašūmējas, un var tagad dzert. Kunģis sāk strādāt! Kaut ārā ir totāli auksti, istabā plus 18, bet man totāli auksti, un laikam ir temperatūra, bet es nemēru, jo jāiet pastrādāt. Otrdiena gāja lēni, darbi lēni, dators lēns, bet usb DVD rakstītājs diskuraksta 4 stundas. Sēžu pie draugiem pie datora tāds kas tiko būtu izvilksts no jūras apskāviena, es dreboš un miegu ciet. Mājās pārrodos 20.00 un iekrītu gultā uun noguļu līdz trešdienas 10.00. Pamožos žirksts un priecīgs, ir kaut kādi plāni, bet tos pamaina daži zvani un e-vēstles.

Pēdēj reizi ar alu es saindējs 10 gadus atpakaļ "Pablo" bārā no aldara "zelta alus" - viena kausa, toreiz laikam līdz galam nepavēmu, un ar saindēšanos staigāju veselu nedēļu, bet to "alus" partiju aizsūtīja atpakaļ kā brāķi. Ar alu neko nevar zināt! Es "zelta" vēl šobaltdien nedzeru, sevišķi izlejamo!

Alhhola efekts 48sec šai videklipā, ko ieraudzīju otrdien TE.

23.01.10

Es tagad meklēju 10 gadus vecus softus

Ar Coreldraw8 sāku, atradu ar grūtībam. Kaut kāds 366 mb fails ko kādos 30 torentu trakeros atradu, bet tikai viena no no vienas adreses nolādēju. Atradu "cor_100", kur iekša bija corel drav 8 krievu versija, bet arī grūti gāja. Pašlaik lādēju "win98IF2007", windows 98 būtojams no CDrom ar pilnu draiveru un softa bāzi, ap 318Mb. Tagad jautājums, ja jau pirms desmit gadiem ir maksātas tik lielas naudas par šiem softiem, tad kādēļ nav brīvi un viegli pieejams tagad? Autortiesības šeit ir ievērotas, bet kāpēc nav pienākumi! Man dažreiz patīk 10 gadus veci softi, kas nav samāksloti un pietiekami, un tāds ir CorelDraw 8, tai laikā Windows98 ar plus, Microsoft offisss 97, Pagemaker 6.5, un Photoshop 5.5. Noteikti ir vēl AutoCAD un citi dārgi softi, par kuriem klusē, jo var kaitet vienam otram biznesā.

22.01.10

Mākslinieka - betonētāja dzīvesstāsts

Es pirms pāris dienām biju "Kurzemes vārds" redakcijā ciemos pie Viktora Ulberta, un passtāstīju par dzīvi rubikā "Kā iet pa dzīvi?". Renārs Šliseris, tas esmu es, bet izklausās mazliet nenopietns, bet ceru vismaz ka darbi man ir nopietni un atbildīgi.


... "Mākslinieka" – "betonētāja" dzīvesveids (10 komentāri līdz 23 jan)
www.liepajniekiem.lv

20.01.10

Kā musulmanis(muslin) kļuva par kristieti

Atcerējos padomju laikus, kas par prieku man un dievam sagruva, salīdzinot ar islamu. "Как Мусульманин стал Христианином" - islama ticības atmaskotājs. Labs saits kur ielikt bezmaksas 500mb lielu video, bez garuma ierobežojuma. Pašlaik skatos, laikam tas paņems 2h no manas dzīves, bet ko darīt, ja ir iespēja noskatīties autorbiogrāviju.


Papildināts: biju nobriedis uz dižu laiku kavēkli, bet tas tikai 22min :(

18.01.10

"Cinema 2009" arī manā blogā


Labs Holivudu filmas atskats uz 2009 gadu 2010 gada sākumā. Ir daudz krievu, ķīniešu un vēl kaut kā filmas, kas ir pievērsuši manu uzmanību, kas šeit izpaliek. Varbūt laika gaitā, es to šo papildināšu! Dažas filmas es vēl neesmu noskatījies, un laikam derētu filmu saraksts no kā tas ir salikts, un tās ko uzskatīju "par labu".

Supernaturāls 11 piegājiens 5 gadā


Сверхъестественное / Supernatural [05x11] (2010) būs 21. janvārī. Seriāls, kam sekoju. Velnu neizdevās nošaut, bet Dievs šij seriālā ir pazudis [05x05]. Skatos krievu valodā, jo angļu man liekas par sausu, un tai sakarā novafilm.tv ir kaut kārtīgi "piegriezts", vai arī kā visiem krīzē, pelēkā zona no reklāmnaudas izdzīvot vairs nespēj, laiks rādīs. Un kad šo seriālu biju kaut kā beidzis skatīties, to atsāka rādīt pa Latvijas televīzijā latviešu valodā, un pat likās ka ir "labi". Var jau pārmest, kā kristietim nenākas kaut ko tādu reklamēt, bet es šai filmā gaidīju kā parādīsies Dievs, kā to rāda "pasaule". Parādījās eņģeļi, labi, izlīda sātans, ko teiksi, bet Dievs izrādās ir pazudis, vai nu pārcēlās viens uz 1000 gadiem uz priekšu, vai nu redzēsim ko skaistu samelos turpmāk.

Esmu paēdis rīvētus ceptus kartupeļus, daudz, un dažas, 12, vistas kotletes. Jūtos pārēdies, un tikai, vēl, jāiedzer kafiju, un jāiet uz "Kurzemes vārdu" interviju. Tas varētu pārsteig manu omīti!

Papildināts 28.01: 24 janvārī parādījās!

14.01.10

Velo ķūningam


Velosipēda tūnings ar "Polaris" elektrodzinēju, 500w 48v, kas ar akumulatora uzlādi 12A/h 48v, var veikt 35km ar 40Km/h. Laiks padomāt!

11.01.10

Ķīniešu ūdens krāns

Kā jau pamanījāt, nesen pieliku boileri un nomainīju visu uz jaunu, bet ķīniešu izstrādājumiem. Virtuves krāns no paša sākuma nestrādāja kā nākas, nepienāca karstais vai neiznāca. Viena lieta ir faksts, ķīniešu krāniem ir kaut kādas tehniskās eļļas vai reaģenta paliekas kas piedod ūdenim piegaršu, es sajūtu, bet manam kaķim ir pofig, tas vienalga mīl dzert tieši no krāna. Krānu izjaucu un to procesu nofilmēju, ar to viss kārtībā, izrādās bija vainīgs fotoaparāta mazā statīva kājiņas pazudušā gumija, kas brīnumainā kārtā trāpīja 16mm trubā, un toreiz pirms gada tā arī neatradu. Video būs pēc pāris stundām. Lai pazustu jocīgā ūdens smaka un garša, es krānu mazgāju gan ar "Cif", gan parastu trauku mazgājamo, bet ar tiko manāmu efektu, bet kad iedomājos izmantot etiķi (eksenci) uz 15min, tad, ziniet, tas nostrādāja, bet kaķim tas nepatīk.
Bet pēc pāris stundām smaka un piegarša atjaunojas, varbūt tai etiķī kādu dienu jāpavāra, un tad ...

Pirmdiena, it kā vajadzētu strādāt

Pamodos 6.00 un uzvārīju kafiju, un atkal ievilkos siltā gultā un skatos rutube.ru. Jau nedēļu skatos dokumentālās filmas ko RUTUBē ievieto fanātisks filmu ielicējs Scorpions56, vidēji ap 22 video dienā.
Pašlaik skatos nedokumentālu "Гибель империи - Пророк" (Impērijas nosprāgšana - pravietis), tikai sāku ...

Man uz mazā EEE PC701 lapt...pa slikti strādā "O", un laikam nozagts spainis ar 12 silikona tūbiņām ko piefiksēju 9. janvārī kad ievajadzējās viena no tām. Bet šodien plānā ir nomainīt stāvvadu no otrā stāva līdz ceturtam, kur mītu es. Pa stundu vai divām jātiek galā, vienīgi, jāuzzin vai abi kaimiņi noteiktā "X" stundā būs mājās, un japabrīdina visi mājas iedzīvotāji, ap 20. Noteikti tas būs ap 17.00, ne ātrāk.

09.01.10

Duša trijās dienās

Uztaisīju duškabīni, drīzāk bļodu ar aizskariņu. Videoblogs būs vēlāk, ap 33 minūtes.
Izmaksāja 50Ls, un par godu tam ka strādā izdzēru šampānieti.

Papildināts 10.jan.:
7. , 8. , 9. janvāris. Izmaksāja ap 100$, boileris cenā nav iekļauts.
Pirmā diena - demontēju visu veco un ieliku jaunas trubas un boileri. No finiera izgatavoju postomentu un krāna stūrīti.
Otrā diena - visu noslīpēju, iekrāsoju (nobēcēju), un ieeļļoju.
Trešā - samontēju, pieliku aizskariņus un notestēju, un izdzēru šampānieti.
Un pēc pusnakts aizbridu uz Fontēnu - Prison Bar

06.01.10

Še akmeni, zem kura palikt bēdu

Nepatīk man lasīt gaudelīgus rakstus, nebūtu slikti aizsūtīt "virtuālo akmeni", kādus 10Gb trafika. Tā kādreiz banoja ārā čatā, kad vēl pa katru 1Mb bija jāpiķo 0,20Ls, un tad gāja sašutis: "... tas nav mans trafiks!", tagad kaut kā savādāk sauc. Daži vēl ir dzīvi, kas sapratīs!

Puksteņmeistars Kvazimodo - stāsts par manu jostas pulksteni

Videoblogā pastāstu par savu pulksteni:


Parīzes Dievmātes Katedrāle: Esmeralda un Kvazimodo

Notre Dame de Paris Parīzes Dievmātes Katedrāle (1996) Zigmara Liepiņa opera. Kaspara Dimitera librets. I do not own any of this, it's all property of "Radio SWH L&M ieraksti".
Kvazimodo dzīvesstāsts
(Darbu ielādēja Viesis)

Apraksts:
Kvazimodo dzīves stāsts viss sīki un smalki aprakstīts.

Darbs:
Kvazimodo dzīvesstāsts

Kvazimodo tika atrasts atradeņu silītē. Cilvēki, kas viņu ieraudzīja, nespēja noticēt, ka tas ir bērns, jo viņš bija ļoti neglīts un izskatījās, ka viņam ir tikai viena acs, jo otrai priekšā bija kārpa. Jau no mazotnes cilvēki viņu nevarēja ciest, bet garīdznieks Klods Frolo viņu paņēma aizgādībā.
Kvazimodo auga, un arvien vairāk viņa ķermenī parādījās defektu. Cilvēki viņu ienīda, un viņš ienīda cilvēkus. Vienīgais, ko viņš no cilvēku vidus mīlēja, bija Frolo.
Drīz viņš vispār negāja ārā no Parīzes Dievmātes katedrāles, jo tā viņam bija kā mājas. Katedrāli viņš pilnībā pārzināja, un dažreiz šķita, ka viņš ar to ir saaudzis. Viņš uzrāpās uz tādām vietām, kur citi nemaz nebūtu varējuši tikt klāt.
Mīļākā vieta viņam bija katedrāles zvanu tornis, jo viņš bija tā zvaniķis. Katru reizi, kad Klods teica, lai viņš iet zvanīt, Kvazimodo pa kāpnēm uzskrēja ātrāk, nekā kāds pa tām būtu noskrējis lejā.
Zvaniem viņš veltīja visu savu mīlestību un bija devis tiem pat vārdus, bet tie bija arī vaininieki Kvazimodo kurlumam, jo tieši to dēļ viņš bija tāds kļuvis.
Kādu vakaru viņš kopā ar savu audžutēvu gribēja nolaupīt skaisto Esmeraldu, bet viņu plānu „izgāza” Fēbs. Par to Kvazimodo tika aizvests uz tiesu. Tā kā viņš bija nedzirdīgs, viņu notiesāja, jo atbildēja uz nepareizajiem jautājumiem. Viņš tika sists, bet pēc tam atstāts, lai citi var par viņu pasmieties. Cilvēki neapžēlojās pat tad, kad notiesātais lūdza, lai kāds iedod padzerties, bet pārējos tas tikai sasmīdināja. Tad atnāca Esmeralda, un zvaniķis nodomāja, ka viņa arī ir atnākusi tikai pasmieties, jo viņš bija gribējis čigānieti nolaupīt, bet izrādījās, ka Esmeralda deva viņam dzert, un Kvazimodo nobira asara par meitenes žēlastību. No tās dienas zvaniķim bija vēl kāds, ko mīlēt.
Frolo pamanīja, ka Kvazimodo ir mainījies un ka dažreiz viņa acīs var saskatīt pat kaut ko cilvēcīgu, viņš arī nepievērsa vairs tik lielu uzmanību zvaniem.
Tad nāca liktenīgā diena, kad nu bija jāglābj Esmeralda no karātavām. Kvazimodo piekāva sargus, paņēma čigānieti uz rokām un ieskrēja katedrālē, jo tur viņai nekas nedraudēja. Pūlis šim varonim uzgavilēja, un pirmo reizi Kvazimodo jutās skaists.
Viņš rūpējās par Esmeraldu un jutās laimīgs, ka var par viņu gādāt un aizsargāt. Viņš pat visu nakti gaidīja Fēbu, lai varētu aizvest pie skaistās meitenes. Viņš viens pats cīnījās pret laupītāju baru, lai gan viņi nāca glābt Esmeraldu, bet zvaniķis kurluma dēļ to nezināja.
Kad Esmeraldu tomēr pakāra, Kvazimodo jutās nelaimīgs, un, ieraudzīdams, ka Frolo smejas par meitenes nāvi, zvaniķis viņu nogrūda no jumta. Lai gan viņš arhidiakonu vēl varēja glābt, viņš to nedarīja, jo skaistās čigānietes zaudējums viņu pārāk sāpināja.
Pēc šo divu cilvēku nāves katedrāles zvaniķis pazuda.
Kvazimodo savas dzīves nogalē bija kopā ar savu mīļoto sievieti, lai gan viņa jau bija mirusi. Tā arī viņš nomira, apskāvis Esmeraldas ķermeni.

Stāsts ir, bet kas un kad ielika, izpaliek!

05.01.10

Nobriedis uztaisīt dušu

Ir boileris "Ariston" 10litri 1200w, kurš man te vienkārši mētājas jau gadu, melnas plasmasas bļoda 58cm diametrā un 34cm dziļumā, kuru nopirku pa 4.15Ls pirms pāris gadiem, Pex-al-pex 16x2mm trubas, kuras es saucu par "heineken", nepietiekamā daudzumā. Šodien meklēju piemērotu krānu iedomātajam projektam, bet kā vienmēr, ko iedomājās, tas nespīd.

04.01.10

Būvniecība - remonts


Pabeidzu būvēt draugam vannasistabu un tualeti (toleti). Flīzēsana (flīzes), dekoratīvais špaktelējums, ozola durvis, iebūvējamais spoguļa skapītis, koka virsma izlietnei, boileris, heineken trubas, kanalizācija, ķīniešu vanna, kura dēļ dabūja pārtaisīt durvis (15cm platāk), Liepāja, Latvija, 1mēnesis - 15Ls dienā, krīzes cena. Pa gabaldarbiem vairs neparakstos uz šādiem daudzprofilu darbiem un sīkumiem. Katru dienu filmēju, sanāca kādas 27 minūšu garš klips.

rennss.rutube.ru
TEL: +371 29844417

Tas pats YOUTUBE:

01.01.10

Laimīgu 2010. gadu @ FONTAINE

Pirmais ieraksts šai nezināmā gadā! "New Year's Eve @ Fontaine" beidzās 7.30 no rīta, "The Hobos" biju sākumā ap 00.00 un mazliet beigās ap 3.00, "The Briefing" noklausījos dažas dziesmas, gandrīz 3.00 uz "PrisonBar" striptīzšovu "GoGoGirls" ar Agnesi un Inku, pie kurām arī tusējos, un vēl divas draudzenes, ar divām izdejos - izkustējos. Nobučoju 12, dabūju 3, izdejos ar 7, ar divām īpaši! Kā sāksi gadu, tā paies! "PrisonBar" bārā biju pirmreiz, bet nevienu pagājušāgadā, kaut darbojas no septembra, ko pamanīja Macbetns, tomēr acīgs, bet turpmāk šis būs 24H iestāde, tur arī ir pārcēlies "DELI SNACK", ļoti vērtīga informācija, ja saņem laicīgi.

Mazliet par uguņošanu, kaut stāvēju pie egles, kas nodzisa, ugunošanas izdedži piebira pilna šāmpānieša glāze,acī trāpīja, un diezgan baisi. Man jau likās ka Klondaika sāka Liepājas dome turpināja, bet Big7 pabeidza.


Papildināts: salūts Rožu laukumā Liepājā 2010. gadu sagaidot, likās ka sāk "Klondaika", tad Liepājas dome, bet beidza "Big7".