30.06.10

Braukšu peldēties

Arā +27 grādi, esmu apēdis saldējumu un var doties uz Juglas ezeru peldēties kur pretim muižai ir peldvieta ar 6m dziļu un skaidru kā kristālu veldzējoša ūdeni. Maršruts: Ziedoņdāzs tagad ar riteni pa Čaka pari Zemitānu tiltam, tad pa Dzelzavas līdz galam, pa kreisi Strautu, pa labi Biķernieku, pa kreisi Juglas iela, pa labi Mazā Juglas iela līdz galam, tad jau ir Muiža, man pec 1995 kartes "Ezerkrasti".

To visu uzzināju no Rīgas mēbeļu meistara!
Mājās gaidīs auksts alus un izceptas desiņas!

29.06.10

Viena no pēdējām jūnija dienām

Esmu "Klondaikā" uz Matīsas ielas un dzeru Cēsu alu ko akcijas ietvaros bija jāizdzer šī mēneša laikā. Nu tā sēžu šai karstajā vasara vakarā Rīgas gaisu elpojot, šeit jau nav tik karsti. Darbi katru dienu līdz sešiem ka nav laika, drīzāk spēka, pavazāties pa galvaspilsētas pažobelēm. Uzzināju labākās peldētavu vietas, bijušās peldēšanas vietas un it kā biju nobriedis, bet nevarēju sataisīties. Ar riteni neesmu braucis jau kādas divas nedēļas, rīt vai arī pēc šī alus to izdarīšu. Vakar apstrādāju 500 Reiņa uzņemtās bildes ar ko taisos uztaisīt slaidu video parādi ar paskaidrojošo tekstu un putnu čivināšanu fonā, vai kaut ko tam tuvu.

Kaut ko gribas ši dzīvē izmainīt! Mērķus? Tālejoši mērķi, jo pagaidām visi tie ir diezgan netālredzīgi :(

23.06.10

Ir Līgo diena sākusies

Apsveicu visas Līgas vārdadienā! Esmu Rīgā, tiko atbraucu no Liepājas, vēl tikai jāsagatavo mantas plostošanai pa Gauju no Valmieras un jāizžāvē mati. Besīgi meklēju fotoaparāta lādētaju, bet tagad atrasts un laimīgi lādējas, nejau elektrības lejuplāde akumulatorā. Soma ir, telts ir, guļammaiss ir, daudz maisiņi ir, kaut kādi siltāki apavi ir,  grils ir, ogles nevisai, degmaisījums visās nozīmēs nav, ēdamais nebūs, jo tūdaļ piebeigšu, lēts fotoaparāts irun būs arī uzlādēts. Jāiet tikai gulēt un pussešos jāceļas!

22.06.10

Alus cenu aptauja

Domubiedru ziņas:
  • Nauris ...vakar 23:33
    kkādā bāzē pie spices..
  • Artis Ar Aluvakar 23:37
    klausās ko sakat ja visi šajā diskusijā uzrakstītu kuros veikalos ir visslētākais alus ar akcijām vai kas tāds un nerakstat optima līnija
  • Ģirts Rinkēvičsvakar 23:41
    Jā, bāze aiz Spices - uz pagājušajiem Jāņiem piem. nefiltrētā Brāļa 5Litrene bija pa 3,70, visi pārējie ar salīdzinoši lētāki + vēl kkādi vēl uz akciju...
  • Aivis Vucānsvakar 23:42
    Smiltenē laikam Topā 6ls Kaste. [Aldaris Pilzenes]
  • Hartmuts Lazdānsvakar 23:55
    pagājušo gadu Aldara pilzenes uz jāniem bija elle nākamajā dienā bija kā pēc boksa ringa sajūta!
  • {Iewiņa} vakar 23:58
    Topaa jau nez cik ilgi ir liivu bundzhaas pa 0.29.
  • Vilnis Rasiņššodien 00:11
    Tērvetes veikals Dobelē - tērvetnieka kaste 10gab. 6.65
  • kristaps Arājsšodien 00:12
    "IKI" veikalu tīklos lāčplēša "gaišais" pa 0,24ls
  • Agnis Vrublevskisšodien 00:14
    Supernetto walters gaishais pa 0,23 Ls nav paaraak labs bet dzert var par taadu cenu!
  • Lija Vacikašodien 00:15
    Cēsu Premium: kaste 6.99 "RIMI"
  • Oskars Tomiņššodien 00:17
    Cēsu Premium pudelē 6.39 MAXIMĀ. (20gab)
  • ag®is jēkabs..šodien 02:57
    ..skrundā Cēsu Light bundžu 4paka pa 1,39 Ls.
  • Arturs Začsšodien 08:06
    Ogrē veikalā ''Jumis'' Cēsu pilsner alus bundžā 0,29 Ls ~24-paka pa 6.96 Ls
  • Mārtiņš Bertsšodien 08:17
    SuperGetto ir Apinīša cisku 6paka pa 5 Ls.
  • Rinalds Rūjašodien 11:30
    Depo Tērvetes Senču četrpaka 2.09
  • Artis Ar Alušodien 13:39
    Eu mārtiņa piedāvājums par apenīšiem skan vairāk nekā vilinošs
  • Klāvs Slaveniekspirms 40 min.
Braukšu pa Gauju un laikam bez alus, pēc Jāņiem kad alus dempinga maratons neapstāsies uz pāris dienām, varbūt kaut ko atgūsism. Pašlaik esmu Liepājā, pēc stundas braucu uz Rīgu pagulēt, lai piecos brauktu uz Valmieru un sēstos plostā, un tā plostojot "plostošu" divas dienas līdz Siguldai. Cerams ka patiks, neesmu plostojis jau 15 gadus .... 19 .... .

20.06.10

Izlaidumu laiks

Tiko esmu atbraucis no Dobeles Akācijām, kur šodien lāpīju pohas, ne dikti lielas, papeldēju upītē Auce, ielēcu ar pakaļu pa priekšu. Jo iepriekšējā dienā svinējām savai radenei un labam draugam Lienei Vīmerei izlaidumu Dobeles pirmajā ģimnāzijā 12 klasi piebeidzot.  Dzērām līdz pieciem, es dzēru kā pa brīnumu šņabi. 

Labi, mazliet pa izlaiduma dienu 19. jūniju - sestdiena. No rīta pamodos ļoti agri, aizgāju uztaisīt Liepājas plenēra plakātu A1 formātā un aizsūtīju uz poligrāfiju, un paspēju uztaisīt arī ielūgumus un tas viss beidzās ap 14.00, vai agrāk, ja kas 3. jūlijā mākslas galerijā "Promenāde" ir šī pasākuma svinīga atklāšana, tad laikam arī es būšu Liepājā. Jāpošas ceļam un es dodos mājum bet pa ceļam apciemoju Prūsi, un mājās esmu ap pustrijiem. Velku ārā gaišo uzvalku, skatos ka baigi apliets, laikam pēdējais rauts pie māsas, aprīlī kad bija dzimene, bet vēlā kāds padomāja ka esmu uzpeldējis no kāzām. Nu tā ap 15.20 piebrauca mašīna un visa ģimene brauc uz Dobeles izlaidumu. Ja Liepājā bija silti un saulaini, izņemot dažas stundas kad pasmidzināja, bet braucot uz to galu mēs laikam panācām tos mākonīšus, tumši zilos un aukstos,  bija pavēsi. Bijām pussešos ja pie Dobeles pilskalna stāvietas, pie Dobeles olimpiskā centra kur tas arī viss notiks. Sadalījām rozes un es, māsa, māsasmeita, tētis un mamma devāmis šim grūtam darbam pretīm - sagaidīt savu kārtu ad varēsi iedot buču un rozes. Iegājām zālē un pašā galā atradām 5 brīvas vietas piektajā rindā ar labu skatu uz norises vietu, bet jau pēc mirkļa bija tik pilns ka pat nebija dažam kur stāvēt, lai kaut ko redzetu. Nu tā 107 absoventi, četras klases, kur divarpus stundu garumā varēja izbaudīt visas skolas raksturu. Lieni pamanīju uzreiz, viņa nav maza, bija dzeltenā kleitā, vienīgā un neatkārtjama lāčuka medus krāsā, un tumši sarkaniem matiem. Daudz dziedājā, jā tieši Liene un beidzot saņēma vienīgā Zelta kroni, kā karaliene. Bet neizpalika ļoti daudz salkanu runu un liekvārdības, tai vietā lai pateiktu "Paldies" izmantoja ar "ar patosu uzrakstītas dzeju rindas" un dažreiz likās ka kāds miris un tu viņu pavadi. 

Bet piekdien 18. junijā, no rīta biju Rīgā un strādāju, bet izdomāju ka līdz  vakaram darbi nebūs, visiem, un es varu 13.20 braukt uz Liepāju, kur paradzēt ir paspēt aiziet uz LMV izlaidumu Latviešu biedrības namā. Ierados, apģērbos balts, devos un pa ceļam uz Lielās ielas nopirku septiņas garas gaišas rozes ko uzdāvināt Inkai. Un to arī izdaru! Padzeram šampi un uzkožam zemenes pēc svinīgās apsveikšanas! 

Un tad pasēdējām "Zvaigžu dārzā" - Pablo

13.06.10

10 dienas līdz Jāņiem

Kad vakar pūta stiprs vējš es domāju ka kāds taisa jumtu, bleķis no stiprā vēja "skaisti" uzvedās. Bija Rīgā saulains un vēsi, mazliet uz balkona pasauļojos un vakarā padzēru alu, ko savukārt arī pašlaik daru. Draugam atjaunoju izdzēstos datus un ar "sony vegas pro" montēju video. Alus dempings ir sācies!!! Ar ko visus apsveicu, sevišķi alusdzērājus!!!

Papildinu 18.jūn:

... nedodu vārdu ... pateikt, ja kas uz Youtubi sūtīju 225Mb bet sanāca 13Mb ... Sony HD video

06.06.10

Vakar kad miglā ezītis apmaldījās

Biju pie Aivara Kleina, apsveicu dzimenē! Pēc divām nedēļām ir dzimene manam onkolim Armandam Kalnam, paliekt tik pat! Kaut vakar saule cepināja, un bija pavēss vējš, tomēr kad ap 21.00 uznāca migla no jūras, aukstums lika sevi manīt.

04.06.10

Itkā esmu mājās

Liepājā 21.30, stāvēt kājās autobusā stundu ir neparasti. Rīgā bija siltāk!
Postoju no haļavas wifi interneta!