04.11.14

Sony kameras atmiņas kartes formāta nograušana un atjaunošana

Onkolis bija Itālijā, daudz nofilmēja, atbrauca mājās un SD atmiņas karti iesprauda savā jaunajā TV -televīzorā, un tā to neveiksmīgi noformatēja. Nobrukušās atmiņas kartes SD 32Gb FAT32 formāta atjaunošanai izmantoju R-Studio. Pirmajā reizē SD karti neformatējot uz FAT32 (bez format) atjaunoju 60% datus! Bet tas man bija par maz! Otrajā reizē SD karti formatēju uz FAT32 ar Windows7, un itkā atjaunojas 99% datu! Bet laime bija īsa, jo reāli atjaunoja tikai 25% ... jo bija daudz FEIK (viltoti - apgraizīti dublikāti) faili. Un šodien secināju ka Sony HDR-CX220E  nesaprot Windows7 FAT32 formātu, bet TV nesaprata Sony FAT32. Kaut FAT32 parādījās 1995 gadā, un pagājuši jau gandrīz 20 gadi, vēl joprojām notiek visādas huiņas (cūcības).
Kā šī kamera filmē mēnesi - TESTS



Papildinu ar divu vienādu 32Gb SD bildēm:
 abas lietotas veselu mēnesi,
dažreiz pierakstītas pilnas, abas lieliski strādā.
 Vainīgā ar pelēkā teksta informāciju!
Tas pašam, lai atcerētos!


2 komentāri:

versatile teica...

Piedod, protams, par stulbu jautājumu, bet kur pirkta karte? Ir tāda lieka, kā viltotas kartes. paņem 4gb karti un uztaisa 32, kurā iekopēt var visus 32, bet dabūt ārā - nepilnus 4...

Renuar teica...

Nav nekāda viltojuma! Uzkopēju uz tās 26Gb un tad nokopēju! R-Studio arī saka ka 32Gb, un tādas ir divas = tur beigās ir secinājums - Windows7 ir kautko samudrījis ar FAT32 vai to izdarījusi Sony, drīzāk Sony jo to FAT32 neatpazina TV-linux.