01.12.12

Magnētu īpašības



... paeksperimentēju ar magnētiem.

Papildināts 21.00: Atbilde uz komentāru!
Šī nav prezentācija, šī ir ekperimenta procesa norise un tā daudziem ievelkas uz gadiem.
Visi nezina ka magnēti ir atšķirīgi, un šai gadījumā izmantoti tie kas  te mētājas, un šai gadījumā tie ir no padomju laika mēbeļu furnitūras.
Visi nezina cik lieli ir santīmi, es piemēram, tāpēc patērēju kādu mirkli, bet izgriez to momentu un pateikt ka zināju to kopš dzimšanas ir stulbi. Man patīk ka kāds kļūdās, vai pats, var vismaz novērot kļūdas rezultātu. 1 santīms = 15,650mm diametrā un 1,150mm biezumā, bet 2 santīmu monēta = 16,900mm un 1,250mm, tiko nomērīju. Latvija banka saka ko citu! 2 santīmi man nav 17mm, tāpēc es tai video brīnījos un mazliet apstulbu! Vai kāds vairs atceras cik liela padomju laika vienkapeika? Drīz būs eiro centi, vai kāds zina cik tie ir lieli, bet ja tu to zini tad nezini atkal par vienkapeiku.

Eksperimenta jēga? Apzinājos daudzas nianses, un man jau ir eksperimenta otrais plāns un trešais, un pirmā plāna caurumu aizlāpīšana, bet ceturtā nav. Šis bija magnētu pamata īpašības ar kurām varēs salīdzināt nākamos rezultātus. Un es neiesprigstu uz faktiem, pedantiski precīziem, man interesā tikai tendences un kopaina.

Es visu pārbaudu pats, ja varu! Tas ir daudz ātrāk nekā daudz izlasīt un forumos pasēdēt.

1 komentārs:

deni2s teica...

Prezentācija sūds. Pirmās 3 minūtes notiek nekam nevajadzīgs stāsts - nu mēs visi zinām, kas ir mēbeļu magnēti, mēs pat zinām, cik liela ir 1 santīma un 2 santīmu monēta, nevajag tērēt pusminūti, lai viņas mērītu milimetros (pie tam nepareizi). Minūti no pirmajām 5 minūtēm aizņēma kameras stutēšana. Pirmajās 10 minūtēs tā arī nesapratu, kas īsti mēģināts pierādīt vai parādīt.