10.07.14

Liepājas plenērs "Marīna'14"

19. Liepājas plenērs un piedalos kādos 10 pēc kārtas.

Pirmā diena - 7.jūlijs - plenēra iešūpošana ar svētku pusdienām un šampānieti.
Es safrēzēju 8 finierus un nogruntēju, noslīpēju, un nokrāsoju ar mākslas eļļas krāsām - ietonēju četrus zilus un četrus dzeltenu. Tā arī neko neuzgleznoju, jo dzērām šampi diezgan ilgi.

Otrā diena - 8. jūlijs - bezmākoņains karsts rīts. Sagaidījun mākonīšus ap plkst 13.00 un uzgleznoju uz dzeltena finiera "Loča tornīti" ap pusdienlaiku - 16:00 beidzu.

Trešā diena - 9. jūlijs - bezmākoņains karsts rīts. Brauciens 9:00 uz Jūrmalciemu mājām Ciestomi, es jau iztulkoju kā ciest-omi, bet ome bija pikta un saka: cies-tomi. Vismāz mājas nosaukumu es atcerēšos! Visi mākslinieki aizbrida (400m) līdz jūrai, vējš bija austrumu, tākā jūra bija  kā spogulis. Uzgleznoju līdz pusdienām lielu gleznu, kur var redzēt visu jūru. Pusdienas bija "karaliskas", liels skābeņzupas katls, lauku olas un skābais krējums, un tikpa liels katls ar cūkgaļu. Tiko nokūpinātas svaigas jūras zivis, un arī saldūdens asaris kas pa jūru ganās. Butes, jūras grundulis, vimba, asaris un vēl kaut kāda zivs. Uz galda lauku maize un trīs dažādi sviesti - sālīts, vājpiena un parasts, un tās bļodas iespaidīgi lielas. Pēc tam ekskursija pa šīs mājas muzeja ekspozīcijām ... pusdienas ievikās, mākslinieki bija noguruši norīta tādā svelmē gleznojot, un tā lēnām izvērsās pa vakariņām ar alus sūkšanu.  Braucām mājās 20:00, pats biju mājās 21:30.

Ceturdiena - 10.jūlijs - plkst.10:00 dzeru kafiju un laikam braukšu uz Karostu, piejūras fortiem ...

Tiek pamazām filmēts ... bet ...

Nav komentāru: