piektdiena, 2014. gada 25. jūlijs

Svaigi skābie ķirši želejā

... lieliska garša, draugs Guntars vakar lasīja ķiršus, bet šodien aizrāvies ar želejas taisīšanu - nodegustēju. Pats sen neesmu taisījis želejas, kādus gadus 20, bet bērnībā, pirmskolas vecumā, to želeju taisīju bieži. Padumjā Latvijā veikalā bija ābolu sulas, kādi 10 vietējie ražotāji un visas bija jāšaķaida ar ūdeni, bumbieru, bija vienmēr pārāk saldas, plūmju, dažādu padomju valsts izpildījumā, aprikožu, man negaršoja - nesvaiga garša itkā pārvārīti, ķiršu, bija retums, bērzu sula, sintētika, un laikam uz sitiena vairs neko neatceros, no tomātu sulas želeju netaisīju, vispār toreiz tomātus neēdu.

...ja kas, želantīnu taisa no cūkas ādām!... man kaut kur sen bija pat video, kā tas izskatās Francijā - diezgan smirdīgi un nesmuki! ...  mazs darvas piliens

... es saku želantīns, bet pārējie nez kāpēc lieto želatīns ... pasmējos!

... tas video ... La gélatine (E441) et la peau de porc

Nav komentāru: