02.11.09

Daugavpils - Rīga - Liepāja

Apskatos padarīto darbu Daugavpilī Lāčplēša ielā 39 "Klondaika" - belamūr. Izbraucam no daugavpils un dodamies uz Kokneses kaut kādu krogu, bet tā kā mums nepateica tieši kur un esam mazliet pa ātru, apmaldāmies un izlemjam aizbraukt uz Kokneses pilsdrupām, jo norādi "tikai 1 km" mēs nespējām noignorēt. Maza pastaiga pa Kokneses pilsdrupām, un kad esam gatavi doties tālāk, man zvana, un izrādās bija jābrauc Koknesei cauri un tad tur ir tas Krogs un arī veikals, un vietējā ražošana "Daugava", kur nopirku sieru.

Braucam uz Ikšķili, kurortu un vasarnīcu Daugavas ieleju pie māksliniekiem Daces un Jāņa Pelšēm. Maza atkāpe par to kur neesmu bijis: "Žurnāls "Dārzā" (Jūlijs 2007) viesojas pie Daces un Jāņa Pelšēm Raunā. Abi ir mākslinieki gan dzīvē, gan dārzā. Māja atrodas gleznainā un vēsturiskā vietā. Tur ir Beverīnas pilskalns, Velna ala un Raunas Staburags. Tā ir vieta, kur atpūsties, kur pārējā pasaule šķiet tik tālu ..."

Un tad uz Rīgu, uz autoostu, divas stundas vazājos pa Vecrīgu un aizgāju uz Daugavas krastu. Reini nevarēju sazvanīt, tad nekāds ļambasts nesanāca, bet izrādās ka fotografējis ieraudzīto NLO, bildes būs vēlāk. Pa ceļam uz Liepāju noskatījos smagu dzīves multeni "Mary and Max", smējos un raudāju, ļoti labs scenārijs. Viss ceļš no Rīgas līdz Liepājai bija biezā miglā tīts.






Un pats labākais ir Kokneses pilsdrupas:

Nav komentāru: