06.02.10

Ieraudzīju īsto "Auzu cepumu" recepti

Skatījos kā mani atrod, un iegāju www.RECEPTE.lv, kur to ieraudzīju!
Iekopējam:
Sastāvdaļas receptei "Ātrie auzu pārslu cepumi":
300 g auzu pārslu
4 olas
4 ēd.karotes miltu
4 ēdamkarotes cukura
"Ātrie auzu pārslu cepumi" pagatavošana: 20 min.
Auzu pārslas uzliek uz pannas un uz lēnas uguns mazliet apcep, lai ir kraukšķīgas.Atdzesē. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru un ar mikseri sakuļ. Baltumus sakuļ putās atsevišķi. Bļodā pie sakultajiem dzeltenumiem pievieno atdzesētas apceptas auzu pārslas. Sajauc. Pievieno miltus. Sajauc. Iecilā sakultos olu baltumus.
Liek uz cepešpannas (visvienkāršāk apakšā paklāt cepamo papīru-tas nav jāsmērē ar taukvielām un cepumi viegli nāk nost,var izmantot vairākkārt!) mazas piciņas un ievieto cepeškrāsnī. Cep kamēr gatavi apmēram 7-8 min. Ļoti garšīgi! LABU APETĪTI!

Šī ir manas bērnības recepte, ko cepu 1klasē. Un mazliet pilnveidoju laika gaitā!

Pirmais: cep auzu pārslas pārslas (ap 4 glāzes) 100gramu sviestā, un pieliek škipsniņu sāls - tējkaroti, un līdz vienai glāzei cukura!!! Un galvenais nepiededzināt cepot ar pannu, bet ja vajag daudz tad jāizmanto cepeškrāsns!

Otrais: obligāti sagaidīt kamēr tas atdziest, var izmantot ledusskapi

Trešais: olas atdala, dzeltenums putojas ļoti ilgi ar 4 ēdamkarotēm cukura ar kalnu, bet baltums tāpat putojas, bet es mazliet tam pielēju ūdeni vai pienu, un pēc tam pievienoju miltus, un putoju tālāk.

Ceturtkārt: kamēr putojas, auzas atdzisušas (15min ledusskapis), tagad visu samaisām.

Piektkārt: ieslēdzam cepeškrāsni pirms sākam visu procesu, tagad izņemam karstu pannu iesmērējam ar sviestu pannu un saliekam ar karoti cepamos cepumus.

Sestkārt: neapstājaties pie pirmā, tā bija daudzas reizes mana kļūda vai nē!

Papildināts: vēl viena pieņemama recepte, un vēl viena.

Nav komentāru: