11.02.10

Laboju savu EEE PC701 (papildināts 2reizi)


Savu mazo EEE izjaucu, jo beidzot nolietoju tik tāl, ka vairs nelādējas baterija un jau nestabili strādā. Nopirku pirms 2 gadiem un 3 mēnešiem, ja nelaime būtu ātrāk ietu uz garantijas remontu, bet tagad ja ietu, piedāvātu nomainīt mātesplati. Bojāts ir barošanas kontaksts, kas ir teorētiski viegli labojams. Forumos daudzi ir pielodējusi elektriskos kondensātorus, es domāju 470uF 25V, lai noslāpētu impulsa jaudas patēriņu. Pirms nedēļas jau nogriezu orģinālo kontaktu, jo domāju ka bojāts, bet izrādījās ka baroklis termiski novecojis, un laikam netur vairs spriegumu 9,5v vai 2,315A, vai arī tērē vairāk strāvas, vai mazliet pa 0,1v nokrities spriegums. Bet tā kā impulsa barošanas sprieguma stabilizātors maz ietekmē sprieguma maiņa uz augšu, parasti tas varētu būt šim ap 9,5 līdz 18 voltiem, tad laptopu atļāvos pieslēgt pie veca AT (ne ATX) standarta 200watu barošanas bloka, kas strādāja lieliski, vienu nedēļu līdz vakardienai. 12 volti no dzeltenā vada bija laba izeja, un vispār nākotnē tā man būs ļoti būtiska kritērijs laptopa izvēlē, lai pa tiešo no automobiļa piepīpētāja var barot šo iekārtu.

Rīt man šis viss ir jāsataisa, un pie reizes es nomērīšu strāvu. Salabošu orģinālo barošanas bloku, pielodējot klāt silīcijas diodi,plus 0,5v, vai pārlodējot stabilitronu paceļot spriegumu pa 0,5v, ar rezervi. Bet tas būs rīt!

Kā jau vienmēr saku, lielākā nelaime ir kontakti! Var arī saprast divdomīgi, bet tā arī būs taisnība.

Papildināts 14. februārī:
Ремонт блока питания - power unit repair - barošanas bloka remonts - pētu visu ķēdi.
Orģināli baroklim ir 9,5v un 2.315A, bez slodzes 9,8V, bet ar 9,0V 2A dators strādā, bet neuzlādē bateriju (not charging battery - Не зарядки аккумуляторов). Tātad "orginal power" atsakās strādāt, vaina var būt termorezistorā, stabilitronā, vai pašā vadā - tā garumā 2,6m un tievumā 0,5 mm2, bet varam pielikt 1m un 1,5 mm2.

Veco datoru (līdz 1999) barošanas AT bloks (AT power supply)noderēja, jo standarta spriegums 12V ar maksimālo 8A strāvu man ir tieši laikā. AT bez slodzes ir 11,4V , kas ir ļoti slikts rādītājs, parasti 12,5V, ar 2A slodzi ir 10,85V, mērīts uz mātesplates, 10,42V pie 3A ...5A, kas ir ideāli. Varu šo pasākumu skrūvēt ciet!

Papildināts 16.feb: Viss kārtībā!

Nav komentāru: