22.02.10

Kā filmēju "error" kļūdu!



Draugam noplīsa dators, jo nesen pieslēdzās pie interneta, beidzot. Sony Valio kaut kāda tur 2004 gada Windows XP Home ar SP1, tikai, un kā jūs ziniet, bez SP2, vispār nav iespējams pastrādāt ja ir pieslēgts internets. Pirmais vajadzēja noskaidrot, vai kļūda ir dzelžos vai WinXP, bet tā kā zilais ekrāns paspīdēja tikai vienu kadru, 100ms, tad nekas neatlika kā nofilmēt ar Web kameru šo faktu. Un lūk "filma" un tas "kadrs" - zilais ekrāns. Bojāta OS, bet ja būtu "Hardware" problēmu, tad izdotu kādu "error kodu", pēc kura var noskaidrot cēloni.
Iebūtojos ar Windows Live Bart CD, man ir Infra6.4 un vēl 3(ierakstīti kas te mētājas, bet tā kādi 12) citi advancēti distribūti ar kuriem novērsu šīs problēmas. XP startējas, un vaina bija iekš "hibernate", ko arī atslēdzu.
Jāuzliek SP2, nesanāk, SP3 tas pats, mēģinu piespiežu kārtā, ir man te viens tāds brīnums, bet viss nogrūst, un pirms tam protams esmu visus datus saglabājis uz ārējā cietā diska.
Recoveri ar orģināliem diskiem 15 minūtēs, Sp3 uzlikās lieliski, IE8 latvisko, latviskotāju, Comodo antivirus un firewall, ofiss, grafiskie softi, un kad visu esmu uzlicis, defragmentējam un taisu "C" diska kopiju ar SnapShot (192kb) kādās 15 minūtēs, un kad atkal viss nogrūs, varēs atjaunot tik pat ātri.

Nav komentāru: