16.05.10

laboju PC

... un vēl tāds slinkums, vēl kaut ko darīt. Būs jāpaliek šonedēļ Liepājā, ... jāpatīra māja :) Varbūt cits darbs jāpameklē? Ir, varbūt, jāparakstās par Bernāta mājiņas turpināšanu! Varbūt jāatver darbnīca, apavu labošana un datoru "tīrīšana", ir jau noskatītas telpas! Mans bērnības sapnis piepildīsies, kaut vai uz mēnesi, bet patriotisma un skopuma dēļ šeit jaunus apavus - pastalas nesanāks sākt ražot. Viss lai ražotu ir, izņemot labu un lētu, par pieņemamu cenu, materiālu piegāde, laikam jāskatās uz Baltkrieviju. Kāds teiks ka bezcerīgi, mana iekšējā balss, jo dagad nes uz remontu apavus ko mana mamma izgatavoja pirms 30 gadiem, jo pēdējos 20 viņa tikai remontē, jo pašu darbu jau vienmēr atpazīsti - kā radoš cilvēks!

Tagad maza atkāpe, pirms 4 dienām no ekskursijas atgriezās draugs, un tā starp citu piedāvāja darbu pa būvuzraugu būvinženiera vadībā vienas skolas renovācijas ietvaros. Alu sadzērušies un pa dzīvi aizrunājušies, es atteicos, kaut iekšējā balss teica - paraksties. Nu sākām ar 450Ls un tad jau noslīdēja līdz 350Ls, uz trim mēnešiem, bet intuīcija saka ka var ievilkties un tad pārējo laiku uz sava rēķina. Viss jau būtu labi, bet tie ir bez nodokļiem, es saku ka tas ir pa maz. Draugs bija sašutis no atteikuma, taču tāds piedāvājums! Nu rēķinām, ja tev dod 300Ls un viss notiek pārāk legāli, tad no 60% ko jānoskaita valstij - neizvarīsies, tātad paliek 140Ls, labi paliks nu 200Ls, bet tas jau vienalga ir pa 30% mazāk nekā tagad "nestabilajā tagatnē". Un tad ierunājās pa perspektīvēm, ka nākamajā dubultosies, bet tas vienalga ir pamaz, ja .... darīšana ar valsti.

Liepājā jau masveidā slēdz līgumus kā ar līgumpartneriem,
kur pilsoņiem pārskaita peļnu bez nodokļu atskaites. Sen bij laiks pilsoņiem izbaudīt pilnu nodokļu slogu, citādi pat ar sūdainu mietu nevarēja izdzīt uz ielām prasīt savas tiesības. Minimālā alga jābūt 0% nodokļi, divas algas 2%, trīs - 3%, un tād līdz 60%, viekārši, bet vēl viekāršāki nodokļi ir Austrālijā, maksā tad kad nedēļā nopelni vairāk, bet gada beigās atmaksā ko pārmaksāji.

Es te nesen apzinājos kādi LatvijaPSR padoju laikos, tad no 60rubuļi (kur pirktspēja būtu ap 120 Ls) nebija nekas jamaksā, līdz 300 rubļiem 10% vai 12%, ja vairāk 15%, un viss!!!

Nav komentāru: