20.02.13

Kur var nopirkt zirga gaļu?

"Liellopu gaļa kilogramā maksā četrus eiro (2,81 latu = 4€), kamēr zirga gaļa nemaksā vairāk par 90 centiem (63 santīmiem = 0,88€)," ... pa tādu cenu!
No Mongolijas zirgs kas visu savu dzīvi bija brīvs, nav izbaudījis negramma stresa, dzēris kalnu avotu ūdeni un pakalnu tīro zāli, kas nav redzējis ķīmiskos piesārņojumus un ģenētiski modificētās piedevas! 10 dienu aktuāla tēma ... bet tagad tikai aizdomājos!

Pirsms kāda laika veda govis no Indijas (vai Pakistānas) pa lētāku cenu!
Un vēl pirms tam veda ķengurus no Austrālijas par vēl lētāku cenu!

Cenas ir ļoti nosacīts jēdziens, pat ļoti! Pirms 30 gadiem, kad biju maziņš, man ļoti garšoja mencu kotletes, zupa un opīša sālītās mencas kaltējums agrā pavasarī. Uz lasi skatījos tikai kad bija jāēd svaigs, bet kad pagatavoja garšoja kā prasta zivs, kas man nevisai gāja pie dūšas. Un kur tā sāls? Tur, ka menca maksāja 24 kapeikas, bet lasis 2 vai 3 rubļus, un tagad ir otrādi, netik baisi atšķirīgi, bet tomēr!

Vēl viena pārdoma! Govs ir svēts dzīvnieks - jābeidz tos ēst - jākrimilizē, un ar to uzlabosim attiecības ar Indiju! Cūka - ir aizdomas ka dažās reliģijās par visupirmo (dievu) uzdevās (maldināja), tajām valstīm nav enerģētiskā poteciāla, bet europa uz to cerēja, tāpēc turpināsim cūkas ēst. Ko vajadzētu aizliegt lai uzlabotu attiecības ar Krieviju? Neēdīsim šprotes, lai krieviem tiek vairāk! Baigi smējos :P

Nav komentāru: