09.07.09

Pirmā no trim

Jau sestā diena "lIEPĀJAS MARĪNA'09" mākslinieku plenērā, bet pirmā kā trīs dienu tusēšanās tai "promenādē". Uztaisījām 10 metru trīsmastīgu laivu, uztasīju žogu kur šodien bērni gleznoja - veidoja kuģīšu karodziņus, bet rīt to darīs arī mākslinieki un visi gribētāji. Kad atbrauca "Dzintares" televīzija, viņiem pa godu, vienu mastu demontējām un ar pompi uzslejām augšā un uzvilkā vēl tajā kuģu karodziņu ar Aivara Kleina gleznu "lasis", kad TV to parādīs kādam sagribēsies pa velti to nelegāli iegūt, tad jau redzēs. Bet pēcpusdienā kaut ko uzmālēju, jo atradu labu aizvēju.

"promenādes kau kas" akrils, papīrs, 44x64cm, ko varbūt vēl pielabošu un kuram jau ir rāmis, vai šī glezna tapa tam rāmim.

"Kurzemes vārdā" esmu šodien pieminēts uz 1lpp. ar tekstu bez atkāpes:
"... Liepājas ostā satikām Renāru Šliseri, kurš pa objektu izvēlējās sarkanu kuģīti, kas "iekļuvis" mazformāta gleznā. Jautāts par to, kāpēc liepājiekam, kurš var gleznot jūru vai ik dienas, ir interesants plenērs, Renārs nekautrējoties atbild, ka kolektīva došanās gleznot disciplinē un tad , kad citi blakus strādā, esot grūti paslinkot. Turklāt barojot arī varen gardi! ..."

Mazformāts piedēvējums bija pa 30x24cm gleznu, bet, no pagājušā gada sapratu, ka tur ir pa vējainu lieliem palagiem.

Nav komentāru: