31.07.09

Šodiena ir laba

Nopirku 15kg kartupeļus pa 5santīmiem/kg. Aizgāju uz Olimpisko halli un saņēmu veicināšanas balvu 400Ls, bet Kasparam Burvim tika godalga 1000Ls, par skaisto skiču projektu piecām skulptūrām. Kādu nedēļu vēl būs apskatāmas – nenokavējiet. Apsveicu Vilni, jo balva dalās ar divi, un pie reizes novēlēju daudz laimes kāzu dienā. Biju pie Alda Kļaviņa, satiku pa ceļam dažus māksliniekus. Un beidzot ieliku bildes http://www.klints.liepaja.lv/ ciemojoties pie Aivara K..
Vēl jādabūn man fotoaparāts no Mārtiņa un jāuztaisa Zaļāsbirzes darbnīcai reklāma, un protams neaizmirst sev uztaisīt vakariņas :)

Liepājas marīna'09 bildēs

Liepājas plenēra bilžu albūms.

Statistika kuru laikam nepārspļaušu

Weekly Stats Report: 20 Jul - 26 Jul 2009
Project: Renuar
URL: http://renuar.blogspot.com/








MonTuesWedThurFriSatSunTotalAvg
Pageloads38552,7851,2314922291264,956708
Unique Visitors17231,01542913877471,746249
First Time Visitors17221,00842713677471,734248
Returning Visitors0172200122
StatCounter.com Team


30.07.09

Esmu Liepājā

Vakar vakarā pārbraucu no Jūrkalne puses Kaijām. Kaķis mani priecīgi sagaidīja un iekoda. Šodien man vārdadiena, aizgāju uz jūru pasauļoties un papeldēt. Kaut jūra bija bez viļņiem, bija silta. Ko labu darīju pa šīm dienām? Dzīvoju netālu no jūras (400m) un šo mājiņu pārtaisīju ar vēl vienu mākslinieku Andreju, likām jumta logu un siltinājām, un vēl būs jānošuj ar dēlīšiem un jānoslīpē visa koka grīda, vēl kādas divas nedēļas. Nepārstrādājamies un es iedzeru alu, bet Andrejs šņabi, un katru vakaru skatamies vecas filmas(Puaro un Tarantīno ...). Biju svētdien sēnēs, kur ar lielām pūlēm salasīju spainīti gailenes, bija daudz melleņu, bet kur ir ogas nav sēnes. Un vēl kāds jocīgs faksts, visas dienas bez izņēmuma, vienos pa nakti iezibsnīja debesis austrumu pusē mežā, it kā super jaudīgs fotoaparāts. Lietus nebija nevienu dienu, tā ka zibens tas nav, bet es nofilmēšu. Padomju laikā šī zona UFOlogiem bija labi zināma, tā ziņa no Ļeņingradas virsnieka dēla - kaimiņa Karostā. Mājiņa ir jauka, ir pirtiņa kur arī biju un vēl būšu, Vidsērfinga ekipējums, bet vēl jūra nav bijusi tik mierīga bez dizīe viļniem. Pašlaik sēžu Rokkafejnīcā "Pablo" un izmantoju bezmaksas internetu, sūtu bildes un rakstu šīs muļķības.
Pirmdien jau atkal braucu uz turieni, atkal uz kādām 6 dienām.

Vilnis Bulavs

Precas sestdien, tiko uzzināju no trešām personām. Jau otrais draugs precas pa kluso.
Apsveicu! Jo savādāk nesanāks, uzprasīties vai aizķert nevēlos, un būs jāpaļaujas uz pašplūsmu. Rīt Liepājas Olimpiskā centra fuajē būs svinīga balvu pasniegšana Liepājas skulptūru sakarā ap plkst. 14.00, kad darīju to Vilnim zināmu, tā arī nepaskaidroja ticami kāpēc nevarēs ierasties, varbūt ap to laiku jābūt zaksā.
Visiem jau 35 un jau pēdējais laiks iepeldēt ar savu kuģīti ostā, un lai jūrā nepūš stiprs vējš un osta vasaras vidū neaizsalst.

22.07.09

Kādu laiku neblogošu

... jo no rīta braucu uz Jūrkalni, nu 7 km tālāk, pastrādāt. Vakar pa nakti biju uz Fonteinu un paskatījos uz "zvaigzni", un pa dienu pastrādāju Bernātos pie vienas vecas koka mājiņas restaurācijas. Nu nezinu, cik ilgi manu melno kaķi vāks kaimiņi, bet kaimiņienes bērni ir starā no šīs ziņas.

21.07.09

Karostā acu priekšā noslīkst jaunietis

Liepājā aiz ziemeļu mola, kur ir sagrautie forti, aizbraucām fotografēt bangojošo jūru ap plkst. 17.00. Pafotografējām un pasēdējām mašīnā, un kā pa brīnumu bij daudz iedvesmoto cilvēku kas aplūkoja un apjūsmoja brangos jūras viļņus un spirgto vēju. Bet te, trīs stulbi jaunieši brien pie jūras, ops ... , izģērbjas un divi ieiet jūrā. Es nodomāju "ahriņeķ", tikai profi tādas muļķības darīt, un tas notiek kādu 100m attālumā. Tad vēroju trakos divus kailsērfingistus, un tad uzrodas jaunietis, Saša, kas man paziņo: ka noslīcis viņa draugs (pa krieviski). Un iedevu viņam telefonu plkst.18.20, lai pazvanītu 112. Divi Aleksandri iegāja jūrā, bet viens izlīda. Viens izglābās no drošas nāves, jo straumes šeit vētrā ir nežēlīgas, nemaz nerunājot pa sagrauto akmeņu forta asajiem akmeņiem. Tā nu mans draugs Reinis visu sabildēja.

Fotogrāfs Aldis rāda, kur redzēja otru Sašu, bet Saša, kur pārgalvīgi gāja jūrā.

Te bija iznākšana tikai vienam no dieviem.

Šis asiņainais līcis.

Grūti izklāstīt notikušo.

Bravūrīgi rāda savas rētas.

"Laimīgais"

"Atvadu skatiens"

Tā ir.

Secinājumi: izglābās jaunākais 18 gadīgais iereibušais Saša. Kautkā psiholoģiski nonoreaģējām, vajadzēja viņus apstādināt. Cilvēkiem jābūt modriem.
Secinājums: aktuāla ziņa [RENUAR] IP adreses (Hosts: 880 / Hits: 2794)

20.07.09

Vai ir aizsardzība no meliem?

Pa nakti nonācam ar čomu situācijā, kad viens džeks meloja par sevi, bet mēs no malas viņa melus atklājām un mums palūdza atstāt Fonteinu. Nekas traģisks par pēdējo punktu, bet visi jaunieši it kā atbalstīja melošanu, bet redzot manu pārliecību ka jebkuram kristietim meli ir jānosoda, pat publiskā vietā, un par to jāsaņem sods, tikai nezinu vai tas Latvijā vispār ir iespējams, ka tik šis grēks nav iekļauts ētiskajos likumos. Vienvārdsakot, kad pārliecinoši aizstāvi savu viedokli, "nāvi meliem vai nogriezt mēli", tad jaunieši diezgan ātri to pieņem, vienīgi pilnai laimei trūka "policija" ar vienas sutkas arestu vainīgajam. Bet tādas iespējas nepastāv, man liekas, arestē tikai par miesas bojājumiem. Tāpēc es nebrīnos, ka Latvijā ir tik čābīgi, jo viss sākas no meliem. No tā var netīšām kļūt pa vergu, vai nomirt badā, jābūt mazliet kaut kādai neiecietībai kad kāds melo, galu galā jābūt prastai administratīvai atbildībai.

Lietas būtība: vienam džekam divas meitenes, iesaistām sarunā, džeks saka ka ir aktieris no Dailes teātra, bet viņam par nelaimi, man čoms jau divus mēnešus satiekas ar Dailes teātra aktrisi un zina visas izrādes, viņš jautā: "kurā izrādē", no džeka kapa klusums un uzreiz vērša pie apsargiem. Melos neatzinās, bet simtgadu atpakaļ droši sēdētu tagad cietumā.

Secinājums: taisnības nav, bet ir ko atcerēties

18.07.09

Bēres

Aizvakar nomira tante, omītes māsa Velta, 73 gadu vecumā slimnīcā. Apglabāja 13.00 Dienvidkapos labā vietā, tur pat aiz jaunās kapličas. Es ilgi nebiju bijis bērēs. Bēru mielasts "Anneles" kafejnīcas otrajā stāvā pie Annas baznīcas. 18.00 visi devās mājās. Ļoti karsta diena,un pirms stundas sāka gāzt un vēl nozibsnīja.
Papildināts 20.jūl. 21 bildes:
No Bēres 18.jūlija 2009 Liepāja




















16.07.09

Uz Liepājas piecām skulptūrām

... pretendē 7 mākslinieku grupas, es ar Vilni esam vieni no viņiem.
24. jūlijā kaut kas būs zināms.
Ir 6 balvas:
1=1200Ls
2=800Ls
3=500Ls
4,5,6=ir pa 250Ls
cerams ka nebūsim zem svītras.

“1000 jūdzes … “

Latviešu filmu sērijas “1000 jūdzes … “
Tiko es piefiksēju, un kas interesants video AVI formātu man uzreiz Firefox3.5 atskaņo, bet nav nekādas iespējas regulācijai.
1000 jūdzes aiz polārā loka
Edgars Zaķis, Normunds Rutulis, Gundars Silaktiņš, Harijs Sils, Jānis Skutelis, Egons Reiters
1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī
Edgars Zaķis, Normunds Rutulis, Roberts Gobziņš, Harijs Sils, Jānis Skutelis, Egons Reiters
1000 jūdzes Urālu kalnos
Edgars Zaķis, Kaspars Zlidnis, Egons Dombrovskis, Harijs Sils, Intars Busulis, Gints Grāvelis
1000 jūdzes Indijā
Edgars Zaķis, Dons, Gustavo, Jānis Skutelis, Egons Reiters

Baigi labi!

15.07.09

Liepājas marīna'09 noslēgums


11. jūlijā Promenādē pie tramvaju tilta bija starptautiskā jūras glezniecības plenēra kulminācijas mirklis - izrādīšanās, un es arī tur biju pie kuģa "Mans sapņu kuģis", ko varbūt vēl var pa 150Ls nopirkt, kuri tiks ziedoti Liepājas bērnu mākslas skolai, bet var arī būtiski vairāk noziedot.



Kā es tiko taisīju "zārcinieku"

Sestā skulptūra Liepājas himnas ietvaros. Kādu stundu veidoju - kasu smikšbetonu, 1 daļa baltā cementa plus 20 ... 40 daļas Liepājas pludmales smiltis.

Ar riteni uz jūru pēc smilktīm


No mājām uz jūru pēc smilktīm - 12. jūlijs.

smilktis 12 jul. un jau nodots darbs 14. jul, bet pa vidu nekā!!!

No Palangas ielas (dienvid Liepājas) gar jūras parka celiņu uz Kūrmājas prospektu, kur divas dienas atpakaļ filmējam ceļu no mājām uz ...
Papildus par 13. jūliju nakti:

14.07.09

Piecas skultūras

Tiko nodevu skulptūru projektu, ko gatavojām ar Vilni visu vakardienu, pa nakti un no rīta, un Liepājas pilsētas domē aiztransportējām smikšbetona piecas 30cm skulptūriņas uz Liepājas pilsētas domi. Visu tik noslepenots, ka kauns gandrīz palika, ne jau atombumbu projektu iesniedzu.

Projekta "Tūrisma maršruta " Liepāja – kā pa notīm" pilnveidošana, papildināšana"
ietvaros paredzēts uzstādīt 5 (piecas) skulptūras,
kuras katra tiek veidotas atbilstoši vienam no šādiem Liepājas himnas tēliem:
Laivinieks
Vārna
Dzintara latvietis
Telefonists
Cilvēku mežs

Tā strādājām, ka pat skulptūras nenobildēja un nenofilmēja - bezfilma.
Skultūras ir no Liepājas himnas ... ko paši domnieki laikam nekad nav lasījuši.
Nu "Liepājas marīna'09" plenērs beidzās 11 jūlijā, 12 jūlijā braucu uz jūru ar riteni pēc Liepājas pludmales smilktīm - atvedu 120 litrus, divreiz par daudz, un uztaisīju 6 betona formas ap 1:30, lai rīt varētu veidot, pa nakti pirms liešanas trīs stundas spēlēju Warkraft2 serverī ar draugiem, 13 jūlijā kādos 11.00 pamodos, uztaisīju koka postamentus un izņēmu no formas, pazvanīju Vilnim un kādos 16.00 sākam veidot skulptūras, 14 jūlija 5.00 iegāju pagulēt un 8.30 esmu augšā, 10.00 atnāk arī Vilnis, pa to nakti atnāca māksliniece Inita Goča un nezinu ko tā arī gribēja, vēl nav aizbraukusi mājās. Nu tā 14.00 tiem objektiem jābūt domē, 13.00 es eju printēt projektu, ko saliku pa 20 min., 13.45 esam iekrāmējušie un braucam uz domi, ap 3km. Tagad tāds sirdsmiers, ka izdomāju šito uzrakstīt.
Pielikums: bildes un aprakstu neliku, jo varbūt tiešām slepeni.

12.07.09

Plenērs un "jūras svētki" bez jūrniekiem ir pagājuši

12.00 biju Liepājas promenādē - izlikos pašā žoga sākumā pie tramvaja tilta, bet 17.00 noņēmu. Pēc tam pastrādāju, tad 19.00 balle. 23.00 pastaiga pa naksts Liepāju ar draugiem, un tagad mājās. 200 bildes ielikšu rīt un arī video, ballītes beigām nepietika fotoaparātam jaudas. Nevienu glezniņu nenopirka, bet pa 30 Ls ar rāmi un stiklu (24x30cm .... 27,5x33,5cm oša rāmītis) - lūdzu!

11.07.09

No ballītes! Uz ballīti!


Vakar pagāja - labi, plus viena glezniņa, kura nokrita divas reizes - tad jau nopirks, varbūt pa kādiem 30Ls. Būtu labi, ja pirktu visu, tad ir kāds atspaids, bet nav pat pirmā. Tiko no "Pablo", kur padejoju ar māksliniecēm, bet rīt galvenā izstāde "promenādē" no 10.00 līdz 17.00, ar pļaujas laiku ap 15.00

10.07.09

Jelgavas pasakas


Šogad ar Vilni neaizbraucām - taisīt smikšu skultūras, jo iekrita kopā ar plenēru vienā laikā.

Tak

Tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak,tak ... saka norvēģi, ka pietiek liet glāzē degvīnu.

09.07.09

Pirmā no trim

Jau sestā diena "lIEPĀJAS MARĪNA'09" mākslinieku plenērā, bet pirmā kā trīs dienu tusēšanās tai "promenādē". Uztaisījām 10 metru trīsmastīgu laivu, uztasīju žogu kur šodien bērni gleznoja - veidoja kuģīšu karodziņus, bet rīt to darīs arī mākslinieki un visi gribētāji. Kad atbrauca "Dzintares" televīzija, viņiem pa godu, vienu mastu demontējām un ar pompi uzslejām augšā un uzvilkā vēl tajā kuģu karodziņu ar Aivara Kleina gleznu "lasis", kad TV to parādīs kādam sagribēsies pa velti to nelegāli iegūt, tad jau redzēs. Bet pēcpusdienā kaut ko uzmālēju, jo atradu labu aizvēju.

"promenādes kau kas" akrils, papīrs, 44x64cm, ko varbūt vēl pielabošu un kuram jau ir rāmis, vai šī glezna tapa tam rāmim.

"Kurzemes vārdā" esmu šodien pieminēts uz 1lpp. ar tekstu bez atkāpes:
"... Liepājas ostā satikām Renāru Šliseri, kurš pa objektu izvēlējās sarkanu kuģīti, kas "iekļuvis" mazformāta gleznā. Jautāts par to, kāpēc liepājiekam, kurš var gleznot jūru vai ik dienas, ir interesants plenērs, Renārs nekautrējoties atbild, ka kolektīva došanās gleznot disciplinē un tad , kad citi blakus strādā, esot grūti paslinkot. Turklāt barojot arī varen gardi! ..."

Mazformāts piedēvējums bija pa 30x24cm gleznu, bet, no pagājušā gada sapratu, ka tur ir pa vējainu lieliem palagiem.

Nakts Liepāja