ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Cūku ādas čipši



Ko lai saka, sen gribēju šādu eksperimentu paveikt. 2kg cūku ādas sagriešana un izcepšana prasīja 2 stundas. Nu nevajag tik daudz, tā bija pirmā kļūda, pietiek ar 300 gramiem. Otrā kļūda, tomēr to speķi no ādas jānotīra. Trešā kļūda, cik vien daudz sāli arī nebērsi pie eļļas tas čipsus sāļākus nepadarīs, tātad jāsāl vai jāiemarinē pāris dienas iepriekš. Tas viss notika aizvakar, un pat paspēja tie čipši piegriezties - līdz vēmienam, kas pa daudz, tas par skādi.

Atlikušo daļu, 90%, iemarinēju! Līdzīgi kā ceptas reņģs etiķī, kas man ļoti iet pie dūšas.

1 komentārs:

renuar teica...

Iemarinētie cūku ādas čipši ir baigi labi.
Cūku ādas pirku Sientirgū ( Liepājas centrs) pa 0,15Ls/kg (0,25$ vai ap 0,20eiro).