30.04.10

Aprīļa joks, tas ir pazudis

Nemanāmi ir aizskrējis šis mēnesis, it kā Rīgā, it kā bez diža interneta, bez TV, bet tā ir bijis vienmēr, it kā "bez" varēt arī izlaist. Viss ir kā parasti, pa mēnesi neesmu kļuvis bagātāks, pirms tam bija iekrājumu, bet tādi vairs nav un to nevar attaisnot ar relatīvu darba esamību. Uz ko tēmēju, uz to ka Rīgā pašlaik tērēju cik nopelnu, Liepājā bija tas pats, plus ir vienīgi garie riteņu izbraukumi kas vienmēr beidzas ar caurdurtu riepu, un garu ceļu mājump, starp citu tagad ritenis stāv ar caurdurtu riepu no pirmdienas, man jau tas liekas tas pa dārgu, viens izbrauciens 2.5Ls (kamera). Ko labu esmu izdarījis, tagad mēģināšu atcerēties. Atlaidos uz Rīgu un nākamā dienā nosvinēju mazu "savu dzimeni". Četrus vakarus dirnēju ar PRESS karti "Riga Flashion Week" pasākumā, varbūt es to nenovērtēju, bet tāds es esmu. Nopirku lietotu riteni un pa nedēļu esmu jau nomainījis četras kameras, vāks! Esmu safilmējis visādas muļķības, bet mans slinkums ir mans revidents, neko diži neieliku. Pagājis mēnesi, bet vēl neesmu samontēji tās modes nedēļas safilmētos materiālus. Biju vakarā Jelgavā, tad Dobelē, un no rīta Rīgā, un tas saucās "randiņš". Esmu palicis bez dušas te Rīgā, ka ir pat labi katru nedēļu tagad aizbraukt mājās. Rīt tā arī darīšu, bet parīt būs laikam paredzēta Liepājas mākslinieku tūre uz Ventspils mākslas tusiņu, kuram es taisos pievienoties, ka tik nepietaisu bikses taisoties :)

24.04.10

Karosta

"karosta" krievu valodā nozīmē vāte, tā krevele kas veidojas brūcei sadzīstot. Nezināju, bet vēl jāpārbauda! Кароста wiki! Galvenais es kaut ko tādu uzzinu tikai, jau vakar!
Vārdu "karosta" izmantoju savā dzīvē diezgan daudz, bet ar vienu nozīmi, tagad tas vairs nav man tik viennozīmīgi skaidrs vārds.

Baltā apkaklīte

Seriāls ko sāku skatīties.
Белый Воротничок / White Collar

23.04.10

Esmu Liepājā

No Dobeles uz Jelgavu, un jau 9.00 biju Rīgā. Aizgāju uz mājām-darbu, secināju ka tikai diviem ir ko darīt, un paņēmu "atgul". In ABC nopirku "Sadolin" efektu 1litru x2, un nokārtoju mazas darīšanas tā ka 13.50 biju jau autoostā. Tur kāds čalis ar sievu meklēja līdzbraucēju zilajā Hondā uz Liepāju, un līdz 14.20 bija savākti četri. Izrādās šis ģimenes uzņēmums nodarbojas ar kāzu un citu svinību fotogrāfēšanu un filmēšanu - tel29513131, un to dara ar Canon Mark III un 5D, un filmēšanas tehniku nepiefiksēju. Tas ir tas džeks kas taisīja "8.marta" pasākumus Rīgā, un stāstīja cik grūta bija saskaņošana. Atsauce uz manu blogu obligāta, ja kas! Bet tā tagad dzeru kafiju, baudu bezmaksas internetu, un sildu omītes iedoto sautējumu, kas bija sasaldēts un kuram "umudrilsja" piebērt makaronus.

Rīt jāiet uz māsas dzimšanas dienas ballīti! Bet doma vēl ir pastrādāt un ko arī nopelnīt! Un vēl jānopērk dāvana, jo sanāks lētāk nekā dāvināt "konverti" :)

Esmu Akācijās pie krāčainās upītes - Auces

Vakar strādāju Rīgā, pa stundu tiku uz Jelgavu uz it kā ballīti, tad uz Dobeli, un tad ciemos pie radiem. Dzeru brendiju ar āboļu sulu, pašspiestu, un sēžu pie datora iftīgi spilgti zilā kreklā pie zilā ekrāna. Rīt braucu uz Rīgu caur Jelgavu, vai uzreiz uz Liepāju.
Mājinieki Ārija un Liene iet jau gulēt, un es jau mēnesi, jau esmu pieradināts būt pa cīruli.

12.04.10

Patika man Rīgas cirks


Svētdienas gājiens uz cirku bija vienīgais un ieplānots pasākums. Izgāju no mājām ši skaistā dienā ap 13.00, sākās 15.00 un skaisti beidzās 17. ... ar kapeikām, mājās un vakariņas pie grilla jau sākās 19.00. "Lāči nāk" bija devīze, pēc kuru deklarēšanas lāči arī nāca. Divi vai trīs lāči mazos uznācienos aizvietoja viens otru, motocikls ar ko brauca vēl joprojām brauc ar benzīnu, bet es cerēju uz elektro, uz mini progresu.

10.04.10

Polijai izsaku līdzjūtību

Kaut uzzināju diezgan vēlu, jo neklausos ne radio, TV un nebija internets, staigājot pa Rīgu mani uzrunāja viens pārdevējs: "vai zinu!". Pat neko nezinot, es teicu: "tas varēja notikt tikai nolaižoties"
Man dažreiz liekas, neliekas, bet ir acīm redzami, ka pa visu ir jāmaksā. Tas ir tikai mans viedoklis, kaut tas varbūt ir nevietā. Nedrīkst aizmirst pagātni, tā atkārtojas. Nedrīkst piedot grēkus, ja tas nav tos nožēlojis, ja to tu dari, tad pats nokļūsti lielākā bedrē. Kalpojot velnam pa kalpu, tu debesu valstību neiemantosi. Varbūt man pietrūkst takta izjūtas, bet drīzāk man pietrūkts visu faktu un tendenšu iezīmju raksturojums, morālais un garīgais aspekts. Es pat vēl neko neesmu lasījis šīs traģēdijas sakarā, pilnīgi neko, un laikam arī nelasīšu. Vienīgais ko es izdarīju, mobilam telefonam sameklēju visas radio kanālus, te Rīgā ir kādi 22. Es nezinu kāpēc, bet galvā man ir viens vārds: "Naivums", ar to slimoja visas valstis pēc kara ...

Rīt eju uz Rīgas cirku

Šodien nokavēju, bija 12.00, bet rīt 15.00 cirka pēdējā izrāde ar lāčiem. Īstenībā es uz Rīgas cirku eju pirmo reizi, vispār uz cirku neesmu bijis jau gandrīz 20 gadus. Taisos jau divas nedēļas, un šodien nopirku biļeti pa 7Ls pirmajā rindā, bija pa 5Ls kaut kādā balkonā, un labākā pa 10Ls. Kā jau mākslinieks citu mākslu baudīt sanāk reti, tad labāk būt mākslas mīļotājam, bet analfabētam mākslas jomās, jo tā var vismaz izbaudīt vairāk mākslu. Tas ir tāpat kā muzikantam, kam patīk brīvajā laikā dzīvo klusumā.

Ko vakar izdarīju

Irstošā secībā! Man tagad slikti no ribiņu kalna ko apēdu! Uz lodžijas cepu ribiņas un dzēru alu! Strādāju - flīzēju virtuvei un koridora grīdu! Pamodos no jocīga sapņa, kurā trim jauniešiem skolā bija sadūrušies stikli deniņos, acī, galvā ... vaigā un tādā garā, un galvenais ka viņi jutās kruti! Es domāju ka vainīgs, bet tā bija tikai iedoma! Skolā visu kārto mazgadīgs suķis ar lielām brillēm! Medmāsas vai kas tamlīdzīgs skolā nav! Pirmklasnieku atejā savainojas ar stikliem un spoguļu lauskām trīs smēķējoši jaunieši man aiz muguras! Mazgāju rokas! Ar elkoni uzsitu uz spoguli, sānu jo maz vietas, un tas ieplīst tieši pa vidu (9 daļas)! Skolā remonts! Kaut kādas rozā sienas ir sūdīgi nošpaktelētas ar zaļu špakteli! Es nosmērējos! Laikam guļu ...

09.04.10

Ir jau piekdiena

Pagaidām jau trešo, no rīta ceturto, dienu strādāju, darbojos, Rīgā! Riteni no Liepājas atvedu ar autobusu pa 0,50Ls, lēti! Tiko dzēru alu pie drauga Reiņa, un mācīju dejot gan viņam un tai, Līgai.
Pa šo laiku ritenim esmu nomainījis divas kameras, pumpes nav, tad sanāk dikti staigāt, bet man "bezrazņica". Daudzus darbus man pa Lieldienām nesanāca izdarīt līdz galam, tad ziniet, ciešaties, gan jau pienāks jūsu kārta! Humpalas ritenis ir labs, bet vēl kadi 12 Ls jaiegulda riepās,un tad jau būs idiāli!

15. starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs Liepājā

„Pilsēta un Jūra”

2010. g. 3. - 10. jūlijs.

pieteikšanās - nenokavējiet(project).

Nolikums!

04.04.10

Priecīgas Lieldienas!

Vakar nosvinēju nultās Lieldienas, bet šodien Pirmās, rīt savukārt Otrās.
Nopirku sev dzimšanas dienā lietotu riteni (furuto kyoso) Baseina ielā no vecā krāminieka, pēc tam aizbraucu ciemos uz Palangas ielu, tad mājas uz Jelgavas svinēt mammas vārdadienu un sev dzimeni, maza pasēdēšana kas ievilkās.
Vakarā skatījos dokumentālās filmas itkā par vēsturi. 12 daļa jānoskatās vēl!
Papildinu:
История: наука или вымысел? Фильм 1 из 12. ЗНАЕМ ЛИ МЫ СВОЮ ИСТОРИЮ?
Zinām savu vēsturi?
Zinātnisko grāmatu un muzeju izstādes, vēsturiskie romāni un filmas pārliecina mūs, ka cilvēces vēstures zina gandrīz visu, un praktiski jebkuru ziņkārīgo jautājumu vēsturnieki noteikti atradīs gatavu atbilde. Tomēr, ja mēs skatāmies uz mūsu pagātni ciešāk, mēs atradīsim ir daudz murgus un pretrunas. Kāpēc viduslaiku gleznotāji attēlo Bībeles scēnas, kā viņu laikabiedrus? Kā seno karotāji cirta saviem ienaidniekiem ar bronzas zobenu, bronzas, ja tobrīd vēl nebija? No kurienes rāva Senās Ēģiptes ieročus, kas izgatavoti no dzelzs? Uz kāda pamata Ivans Bargais sauca sevi par tiešo Romas imperatora Augusta pēcnācēju? Cik daudz mīklas mūsu pagātnē?
Daļas filma - Kā izveidot vēsturi. - Bībele. Dibināšanas Roma. Ziemassvētkiem. - Ko ierakstu? - Tehnoloģiju. Arheoloģisko konstatē. - Mākslas darbi. - Vēsture slāvu - krievu. Kāpēc agrāk to neviens nepamanīja!
История: наука или вымысел? Фильм 2 из 12. НА ЧЕМ ОСНОВАНА ИСТОРИЯ?
Uz kā veidota vēsture?
No seniem laikiem līdz mūsdienām visā cilvēces vēsturē ir skaidri datēta. Daudzās vēsturiskās un arheoloģiskās norādes var atrast atbildēt uz praktiski jebkuru jautājumu. Muzejos visā pasaulē tiek glabāti unikāli eksponāti - liecinieki kādreizējs ēras. Starp tiem ir maz ticams, lai atrastu vismaz vienu, uz plāksnes, kas ir rakstīts: " izcelsme nezināma" vai "vecums nezināms". Visi šie posteņi ir sagrupētas, un rūpīgi izklāstīts hronoloģiskā secībā. Bet kāpēc zinātnieki secināja, ka, piemēram, ka šis krūze pieder piektā gadsimta pirms mūsu ēras, un tas - lai astotā gadsimta jau mūsu ēra? Tiek uzskatīts, ka noteikšanas metodes vecuma seno objektu ir labi pārbaudītas, un vissvarīgāk, ir ļoti uzticami. Bet tas tiešām? Ir pasaules vēsturē, pamatojoties uz stingriem zinātniskiem pierādījumiem?
Filmas daļas: - Ievads. - Datēšana pēc analoģijas. - Iepazīšanās ar monētu. - Archeomagnetic metode. - Iepazīšanās ar nogulumiežu slānis. - Dendrochronology. - Radiocarbon iepazīšanās. - Secinājumi.
История: наука или вымысел? - серия 3 из 12. ИСТИНУ МОЖНО ВЫЧИСЛИТЬ
Patiesību var izskaitļot (izrēķināt, aprēķināt)
Новая хронология А.Т.Фоменко, Г.В.Носовский.О методах: анкет-кодов, карт-кодов, локальных максимумов, затухания частот и т.д. Книги в электронном виде по НХ - в группе http://vkontakte. ru/club13905105 Офиц. сайт НХ - http://www.chronolog ia.org/
Jaunu Hronoloģija A. T. Fomenko, G. V. Nosovskiy. Par metodēm: aptaujas, kodi, karšu, kodus, vietējās maxima, amortizācijas biežums utt Grāmatas elektroniskā formā NH - grupa http://vkontakte. ru/club13905105 http://www.chronolog ia.org/
История: наука или вымысел? Фильм 4 из 12. АЛХИМИЯ ПИРАМИД.
Piramīdu alķīmija
Piramīdas veidotas un viss pārējais no polimērbetona, kas viduslaikos dēvēts par "filosofijas akmeni" - zināšanas mākslīgais akmens izveidošanu.
История: наука или вымысел - серия 5 из 12. ТАЙНА ЕГИПЕТСКИХ ЗОДИАКОВ.
Ēģiptes zodiakšu (zodiaks) attēlojuma noslēpums
Secinājums - senā Ēģipte nav 12 gadsimts pirms mūsu ēras, bet mūsu ēras 11- 13 gadsimts, ko parāda zodiakšu attēlojumi uz tempļu sienām un griestiem, un kurus var savukārt aprēķināt un pārbaudīt jebkurš ziņkārīgais.
История: наука или вымысел? Фильм 6 из 12. ГОСПОДИН ВЕЛИКИЙ НОВГОРОД.
Biedrs Varenā Jaunpilsēta (Novgorod).
История - наука или вымысел? Фильм 7 из 12. КУЛИКОВО ПОЛЕ - БИТВА ЗА МОСКВУ.
Kuļikova kaujas lauks, nav 300km no Maskavas, bet atrodas tieši tur kur ir Maskava, bet tas ir aizmirsts! Kā krievijā ātri aizmirst vēsturi, bet tikai vietu nosaukumi par to atgādina!
История: наука или вымысел? - серия 8 из 12. РУСЬ-ОРДА
Slāvu-orda, tatārija, tatāri, arābi, un neesoš mongoļu-tatāru jūgs. Par Čingishanu mongoļi uzzināja 20 gadsimtā, un brīnījās! Vēstures safabricētāju joks!
История: наука или вымысел? - серия 9 из 12. В КАКОМ ВЕКЕ ЖИЛ ХРИСТОС?
Kādā gadsimtā dzīvoja Jēzus Kristus? Noskaidrojas ka Kristus dzima 1150. gadā, bet krustā sists 1189. gada 22. martā! Bet pēc pāris gadiem sākas Krusta kara gājiens lai nolinčotu Kristus linčotājus, un tai laikā Jeruzāleme tika nolīdzināta līdz ar zemi un žīdi izgaiņāti.
Man pašam nav aizspriedumi, man ir pieņemams ka vēsture ir īsāka, un tajā ir iesprausti lieki 1000 gadi, pēc kuru izņemšanas viss nostājas savās vietās. Mani vienmēr mulsināja vēstures stundas par viduslaikiem, cik tie ir sausi un virspusēji, bet senā pirms.m.ēras un no 13. gadsimata m.e. ir itkā ļoti daudz faktu, bet vismaz nejūties kā no komas pamodies kam pazuduši 50 gadi.
История: наука или вымысел? - серия 10 из 12. ЗАБЫТЫЙ ИЕРУСАЛИМ.
Aizmirstā Jeruzāleme. Jeruzāleme - tā nav tā jaunizceptā pilsēta kas ir Izrēlā, bet cietoksnis Ieros Bosforas upes labajā krastā (а крепость Иерос на правом берегу Босфора) Turcijā.
История: наука или вымысел? - серия 11 из 12. МОСКОВСКИЙ КРЕМЛЬ.
Maskavas kremlis - Jaunā Jeruzāleme! Tāpēc es redzu Maskavu sapnī izpostītu, bez ļaudīm, jau kādas pāris reizes, bet ja tā, tad ziniet kad pirms pasaules gala tiks izpostīta Jeruzāleme - Maskava, ne Izrēlas falšais mērķis. Tāpēc visos laikos tur ganās tik daudz žīdu. Katrai atklāsmei savs laiks, nevelti Krievijā kristīgo vārdu nelieto, bet iesauku, tad tāpēc tā nomaskēts!
История: наука или вымысел? Фильм 12 из 12. РЕКОНСТРУКЦИЯ ИСТОРИИ.
Vēstures rekonstrukcija - noslēguma secinājumi.
Zinātnieki - matemātiķi, radīja jaunas matemātiskām metodēm pētniecības vēsturisko dokumentu nav atstājuši akmens neapgriezts ar vispārpieņemtajiem hronoloģija vēsturisku notikumu. Bet hronoloģija ir pamats vēsturi, jo tās "mugurkaulu". Mainīt vēsture automātiski rada nepieciešamību pārskatīt visus notikumus pasaules vēsturē. Izrādās, ka daudzi labi zināms, ka mūs no grāmatām un filmām, un pat no senās pasaules notikumu valdnieki nebija vispār, ka tie ir izmeklējumiem, parādot vēlāk viduslaiku valdnieku un notikumiem. Rekonstrukcija vēsturi, ko veic zinātnieki, balstoties uz jaunu pasaules vēsturē, novērš daudz noslēpumus un mistērijas cilvēces pagātnē, ir vienkāršs un loģisks izskaidrojums vēsturisku notikumu, par kuru vēsturnieki ir pierādījuši gadsimtiem ilgi. Šķiet arī, ka Eiropas valstu vēsturi mākslīgi izstiepts pagātnē un Krievijas vēstures tīši saīsināts. Turklāt pēc iepazīšanās ar šo rekonstrukciju vēsture kļūst skaidrs, daudz kas notiek mūsu dienās.

Man patika! Man bija neparasti, bet man patīk algebra un ģeometrija, un sevišķā saskare ar tekstu un vēsturi. Man patīk loģika, man nepatīk prasti apgalvojumi ar ko man bija grūtības sadzīvot, man nepatīk meli, jo tos grūti atcerēties.

01.04.10

Kā mani izjokoja Inka

23.28 Inka:
"Vari man lūdzu palīdzēt?!"
23.31 es esmu izpalīdzīgs, ja kāds prasa palīdzību es neatsaku. Vienīgi domāju kādu, man ir interesanti un saku:
"jā"
23.35 Inka:
"Man 3dien jābūt gatavam vienam darbam, tas ir 5bildes, melnbaltas, akts.
Vai Tu būtu gatavs man pōzēt piecām bildēm.
Tev ir feins augumiņs.
Plīzzzz help"
23.44 neesmu manījis ka aizraujas ar Foto, bet ja ir salīgusi ar kādu uz kasti šampja, varu padoties, un daru zināmu:
"Labi, esmu Liepājā līdz pirmdienai ieskaitot"
Neviens mani nav fotogrāfējis, būtu žēl ka tas būs joks.
23.48 Inka:
"Man prieks dzirdēt, ka esi ar mieru! :)
bet tā kā vēl 1aprīlis...april april :)
Bet paties gribētu, lai man papōzē ar izlaistiem matiem. aha! :) "
23.52 es:
"es tā gaidīju ka kāds izjokos

paldies, bet ja nav noslēpums cik parakstījās",
es tiešām gaidīju, jo laikam pat domas par viņas izjokošanu atspēlējas.
23.54 Inka:
"Daudzi. Bija patīkami :)
Bet katram mainīju tēmu :)
Lūgtum, priecājies :)"
23.56
"būs ko ierakstīt blogā", un to arī tagad izdarīju.

Aizmirsu pa aprīļa jokiem

Neesmu izjokots, vai mēģinājis kādu izjokot. Pavisam aizmirsu! Autobusa blakussēdētāja atgādināja! ... ja mīnus 45 paliekt, tad stulba lidojoša vārna lidojot sasalst un kā akmens nokrīt, un tas noticis acu priekšā krievijā lūkojoties caur mājas logu ... tā arī nevarēju saprast joks vai patiesība, bet laikam patiesība.

Tiko atbraucu no Rīgas uz Liepāju! Būšu visas Lieldienas mājās!