21.09.09

Septembra pirmā puse

No 9 līdz 19 septembrim strādāju un dzīvojos Jūrkalnē, kur viss ir pabeigts un kādu laiku būs miers.

11. septembrī darbi daudzi ir padarīti un ir nolemts nolakot grīdu. Pirmo reizi pēc brokastīm un tad uz pāris stundām ejam sēņot, bet pusdienās sēnes tīram un pusdienojām makaronu zupu ar gaļu, pēc tā lakojām otro reizi, bet šoreiz sūcam aliņus otrajā stāva un lūram kinīti.

Pusdienās vārīti vietējie kartupeļi un apbērti pēc tam nezināmas izcelsmes ķimenēm, bet mērcē daudz sīpoli, pipari, ķiploki, desa no saldētavas kas jau ilgi, ilgi tur bija, tad pielikām cepamās sēnes - saulsardzeni, apšu kungu, sviestu bekas, vēlāk miltus, kečupu un andželiku - kaut kā tā un pielejam ūdeni. Avotu ūdeni no Alsungas avota!

Nenocietos un pievienojos ar Nokia5140i caur IRDA portu ar ASUS EEE PC701 pie mobilā Bites interneta ar Bifri karti. user=wap pasw=wap apn=wap un ātrums man bija 115,2kilobiti/sekundē = 12Kb/s, bet tā kā man bija pieejami pa 1.03Ls veselu nedēļu tikai 15Mb, tad es par to neuztraucos. Lasīju RSS ziņas, un pat dažas progas nokačaju, gan Nokia javas RSS izlūku, gan porķikam lai varētu uzlikt izškitspēju 640x480, lai savukārt var uzgriezt GTA3.

Andrejs piebeidz dekoratīvās sienas, bet es to piefiksēju. Lozungs - "Nāvi sterilitātei", visu jāpiebeidz kas ir pa gludu un vienmuļu mūsu mākslinieku acīm.

16 septembrī viss leduskapis izēsts, gaļas nav, maizes nav, milti nav - nu mazliet tikai mērcēm, nekur negribas brauk un itkā Aigars apsolījās atbraukt un kaut ko atvest, bet neatbrauca un izpalika. Bija piejams divas paciņas makaronu - miltu un rīsu. Paņem miltu makaronus - spageti un vāram lielā ūdens daudzumā ar sāli un kariju, kas nokrāso makaronus spilgti dzeltenus un dod mazu asumu, bet mērce parasta - četri sīpoli, melnie pipari, sarkanie pipari, sāls, četras ķiploku daiviņas, pus paprika, tomātu mērce un beigās pieliku glāzi ūdens kurā bija izšķīdināti milti. Labu ēstgribu! Bet pēdējo rīsu makaronu paku izvārījām 18 septembrī, un mērce bija no rudmiesēm - sēņu mērce - cepam ķiplokus, tad divus sīpolus, garšvielas, tā padaudzāk olīveļļas, kad jau brūns liekam vārītās rudmieses - sēnes, un pannai vāku neliekot, lai nevāras, cepam līdz jūtam ka sēnes tiešām cepas, un pielejam glāzi ūdeni ar izškaidītiem miltiem lai iegūtu biezāku un sulīgāku izskatu.

Nav komentāru: