trešdiena, 2011. gada 16. marts

Želantīna fabrika Briseles tuvumā

Kādus "foršus" suragātus mums iesmērē! Man jau zināma tēma, bet daudziem tā nav zināma.

Franču korespondents ieradās uz vienu no lielāko ķīmisko pārstrādes fabriku, kur ražo želantīnu ... Tā ir lielākā tādu izejvielu fabrika, kur direktors Valdenbergs mums to izrāda un stāsta noslēpumus.

Ir pārsteidzoši drausmīgs karstums un mežonīga smaka, kas pārņēmusi visu teritoriju. 150 tonnu cūku ādas, ko pa smieklīgu naudu iepērk no visādiem kaktu kantoriem, šeit pārstrādā katru dienu, un konkrētās smirdīgie ādas kubi ir no Ungārijas.

... šo želantīnu izmanto farmācijā, šampūnu ražošanā, konfektēs, saldējumos, dažādās pastētēs, pelmeņos, lipīgos makaronos, un milzīgā daļa aiziet kā izejviela piena produktu industrijā, piemēram "Danon". Bieži uz paciņas piemirst šo produktu pierakstīt, lai nešokētu jūtīgos vai "košerētās" pārtikas lietotājus. Beigās direktors tikai pasmīnēja, par informācijas trūkumu ...

Iesūtīja: janis.s...@gmail.com

Nav komentāru: