30.01.11

Esmu nedēļu jau Rīgā

Diži jaunumi nav! Dzīvoju Lielupē pie jūras un katru dienu ar vilcienu vizinos uz Rīgu, un štukoju ko darīt! Ir daudz brīva laika un eju ciemos, kas citādos apstākļos būtu apgrūtinoši.

23.01.11

Laikam braukšu uz Rīgu ...

... un pabūšu, varbūt, tur ilgāku laiku. Interesanti ka esmu ielicis savu telefona numuru internetā un man pus gada laikā piezvanīja trīs reizes. Pirmo reizi, svešinieks, piedāvāja darbu - haltūru, nonest klavieres - 20Ls, un pat pierunāju Vilni arī piedalīties. Otrā reize, pirms pāris nedēļām, kāds pilsonis bija redzējis video kā es cepu picu un prasīja padomus. Trešā reizē piezvanīja vecs draugs Juris, kuru neesmu redzējis kopš 1996 un varbūt iedos kādu "mērķi".

Lai Rīgu apskatītu un paciemoties ir jābūt tūristam vai bezdarbniekam, tad es būšu brīvmākslinieks - bezdarbnieks. Mērķis ir nezināms, tāds pats kā palikšana Liepājā. Noskatījos filmu "127 stundas", secinājums - neesi egoists - pasaki ko tu darīsi - vismaz kādam.

Atjaunoju cieto disku un OS

Manam draugam pakārās dators, kas gadās un bieži ir ātri izskaidrojams cēlonis, bet ir gadījumi ka tā tas nav - šis ir tas gadījums. Pirmkārt dators vairs nestartējās (winxp) pat "save mode", un pat nevarēja iebūtoties ne USB, ne CD-DVD Bart-Pe (windows xp Live disk). Pārbaudīju barošanas bloka spriegumu, ja ir pa maz - PC nelādējas (slikti būtojas HDD un DVD), ja pa daudz "sadeg" (mazliet sabojājas no pārkaršanas), bija mazliet pa daudz - 12v vietā 13V, bet 5V vietā 5,8V. Labi, no tā varētu būt pabojāts cietais disks (HDD), no pārsprieguma. Palaižam Live DVD kur man ir HDD regenerator 1,41 ( tagad jau ir 1,7 ... 2011), bet šim ir vecie licenzes noteikumi un redz USB HDD. 160 GB disku atjaunoja 18 stundas, atrada vienu "bad" sektoru un atjaunoja, un izdeva: "Sector 32885127 was successfully recovered 321672960 sectors scanned. ...." - 10% ir veiksmīgi atgūti no 100% skanēšanas. Ar Ghost atjaunoju pirmās partīcijas attēlu, un pēc 10 min bija kā jauns dators ar svaigu OS (WidowsXP).


Secinājms: HDD regerator - redeģenerē 10Gb disku vienā stundā, 240Gb HDD 24h, 480GB (500) HDD divās dienās, 1TB HDD četrās dienās ... un nekas ātrāk arī nenotiks.

22.01.11

USB stika būtošanās attēls


USB flaša (flash), stika (stick), zīmulis (pen), atmiņa (memory), atslēga dzinis (key drive), disks (disk), ielādēšanāsdisks (www.bootdisk.com) un, varbūt, USB zābaks (boot) Live sistēmas izveidošana (create Live system) jau labu laiku ir veiksmīgi realizējams. Man sanāca saskarties, ieraudzīju, ar USB diska attēlu (image) ar paplašinājumu *.usb, ko savukārt var ierakstīt (write) ar OsolLive (genunix.org). Kad pēdējo reizi, 2008, mēģināju uzlikt Solaris 10 uz ASUS EEE PC701, man nekas nesanāca, bet tagad paprovēšu pēc šī bloga iespaidā.

Citi softi kas veido (creator) Live USB sistēmu. Ubuntu.
BootDiskCreateUSB. 1
Ja vajag Windows sitēmas Live USB, es eju uz "Софт,оболочки для специалистов" (softs un čaulas speciem).
USB boot - projets un WIM image creator. Rus Bart-Pe Live CD-DVD-USB
Windows 7 install from USB - recovery
USB norton ghost boot image.

21.01.11

Tagad ieraudzīju kur mani redzēja


Jau pirmajās dienās mana māsa: "... es viņu redzēju ar ... zilo kreklu ...". Tikai tagad apskatījos www.liepajniekiem.lv foto albūmā, kur tas ir.

19.01.11

Vilki - super liels bars


Якутская аномалия: 400 волков сбились в чудовищную стаю - Jakutijas anomālija.

Ja nesen ES bija noraizējusies par Zviedrijas 200 vilku saimes samazināšanu, mazliet, tad Latvija ar saviem 600 vilkiem sit pušu 21 reizi, jo Latvija 7 reizes mazāka. Un kas būtu ja Latvijā izveidotos tādi super bari, nu divi?

Microsoft Mathematics 4.0 tagad "Free"

Cik maksāja, nezinu! INFO un DOWNLOAD! Tendence ir skaidra, pa šiem 20 raženiem gadiem ir tik daudz bijuši un esoši veiksmīgi komerciāli softi, ka WINDOWS apaugšana (kā MAC) gataviem softiem ir neizbēgama! Un ja to vēl uztaisa kā WPI - automātiska daudz dažādu softu uzinstalēšana ar vienu klikšķi, tad tas varētu būt apgrūtinājums LINUXsam, jo kā nekā pēc 25 dienām WindowsXP kļūst pa "Brīvu" - pārdod vai dāvina kas grib.

Es vienkārši baidos ka nebūs tā pat kā ar filmām, pirms ap 30 gadiem bija 14 gadu aizsardzība, pirms nepilniem 20 gadiem pagarināja uz 50 gadiem, bet pagājušo gadu pa kluso pagarināja uz 70 gadiem, bet šogad pa kluso var pagarināt filmām uz "mūžīgo" ( kā Francijā jau 10 gadus) un softam pa kluso no 10 uz 20 gadiem, ko MS pirms pāris (laikam 6 gadiem) gadiem mēģināja izdarīt ASV bet nesanāca. Bet Latvija, tak, ir bez mugurkaula, tā arī nepiefiksēju nevienu sašutumu 2010, domāju ka nebūs kas apstādina šos monopolistus.

Janvāra migla Liepājā - vakar

18.01.11

Nomainīju skapim eņģes

Kā jau visām mēbelēm, ir viena lieta kas nolietojas - eņģes. Furnitūras nomaiņa (eņģu nomaiņa) lielam divviru skapim prasīja divas stundas, katrai durvij četras enģes no kurām divas vēl papildus iefrēzēju un pieliku jaunu rokturi. Mēbeļu eņģe maksā no 0.20Ls līdz 0.80Ls, no vienkāršākās līdz glaunai, bet ir arī dārgākas - specifiskās. Rokturīši no 0,20Ls līdz 1,60Ls - vienkārši un praktiski, bet ir arī dārgāki. Tātad kopsummā ar darbu šis prieks izmaksāja 13Ls, tas būtu vislētākajā virzienā, ja neskaita to ka kāds jau trīs gadus sola to izdarīt par velti.

Tagad skatos uz savām 13 durtiņām!\
Vienas eņģes nomaiņa - 1,5Ls

Tāds kreizī sapnis

Esmu uzvalkā un kreisā bikšu kabatā ir pistole, izeju cauri visām aizsardzību sistēmām - jā, tādas tur bija šai "pilī". ... Mērķis nezināms, un pat nav zināms ko es daru, bet, te, seks ar vienu pazīstamu blondīni - diezgan tehnisks. ... Te atkal Liepājā, nākotnē uz Ganību ielas. Nākamajā epizodē man palūdz izmantot elektrometināmo iekārtu, tur pat uz ielas, kaut nav mans - es atļauju, un pat palīdzu - kaut kāds riteņa sēdeklim līdzīgs dizaina objekts. Pēc laba laika, atskrien īpašnieks: "... kā tā, kas atļāva", es: "es atļāvu", un tad sākās ... bet itkā neērti, bet padomājot izdomāju attaisnojumu un pat nosodījumu. ... Tu, šim aparātam esi dabūjis 95% ES līdzfinansējumu pateicoties ka dzīvo šai valstī, un vēl žmiedzies ka pa maz. Tu būtu labāk ar kādu padomu nācis un pateicies ka pasargājām no maziem bērniem. Pāru ielai bija bērnudārzs! ... un tādā garā! Un ja man, rādu uz savu riteni kas pieslēgsts pie staba, ES tādu dotāciju sniegtu, tad es netikai riteni vairs neslēgtu, bet arī neremontētu un mētātos kur pagadās. Un ja kam palīdz un tam savukārt sava skopuma dēļ citam palīdzību atsaka, tad nav jābrīnās ka "zog" ja tādi savairojas ... un ... un ... un ...

Un ar šo taisnošanās arī pamodos :) Pili - neatpazinu, diezgan miglaini. Haļavas metinātāju un metināmā aparāta īpašnieka sejas neredzēju. Ritenis pie staba bija tieši tāds kā man nozaga pirms gada. Un jocīgus sapņus jāpieraksta, varbūt tiešām spīd tie 95%, sapnī teicu: "tu tikai 5% ..."

16.01.11

Ielādēšanās no USB flaša

Kaut kāds trajāns manā EEE PC701, un vairs nevarēju piekonektēties pie interneta (WiFi), pakārās softs - Boingo - katreiz pakaras, kad ir kāds trajāns. Nekas neatlika kā uzlikt jaunu XP, bet šoreiz es to izdarīju no USB Kingston Data Traveler 4GB stika, bet var pat izmantot 512Mb lielu flašu, jo šoreiz uzliku Game-Edition - RU, par nožēlu kad uzliku BaltRIM klavu ar grūtībām, tiko palaidās (iemānīju SAVE MODE režīmā kā ASV BaltRim klavu). Bet to, ka es beidzot palaidu XP instalu no USB stika (flash, SD, atmiņas, diska, puļķa, stika, ...), ir man liels gandarījums. Kau stāvēja jau pusgadu sagatavots, tā arī nebija tas brīdis pienācis. Ir doma uzlikt Windows 7 (seven) tādā pašā variantā, vai jāatrod game-edition eng. versiju, jo pārāk daudz bija nograizīts - es pa latviešu valodu domāju.

Gribēju uzlikt BullzipPDFPrinter, bet uz Game-Edition-RU kaut kā šķībi likās, problēma ar postscript HP printera draiveru neatrašanu (driver.cab no XP instala diska atpako un tur viss ir). Uz otra datora uzlikās, bet šādā secībā:
0) vajag būt NET. Framework 2.0 - 88Mb (instals 24Mb) - un pieticīgs dators (kompjūters - PC).
1) adobes postscipt printeris - 2002 - winsteng.exe - 7,56Mb ... vairāk
2) GPL Ghostscript gs900w32.exe - 2011 - 14,861MB , bet ne Lite gslite.exe - 9Mb, ne - 7Mb.
3) BullzipPDFPrinter_7_1_0_1218.exe - 2010 - 4,518Mb
4) !!! ... neizvēlis latviešu valodu - tā tāda nav, labāk angliski vai krieviski.
Un, Jums, ir labs postscript PDF bezmaksas printeris!!! Vēl vajadzēs notestēt, tāpēc nemīžiet!!!


Nu vismaz no Firefox kirilicu (krievu) taisa normāli, tātad strādā ar unikod fontiem, kas man arī bija vajadzīgs. Un arī nav zināma izcelsmes programma (ar ko tas uztaisīts), tas var būt ļoti noderīgi, pat ļoti, ļoti! PDF atvēra (!!!) ar Acrobadreader 5, kas man te 8,5Mb svarā mētājas (ne-instals no 1999), bet pēdējā laikā (6 gadus) maz ko ar to var atvērt.

13.01.11

Rīt Justīnei Lucei izstādes atklāšana


DAD Cafe Rīgā Miera ielā 17, 14. janvārī plkst. 19.00. Justīnes Lūces izstāde "mirāža", vēl pati esot Itālijā, bet uz atklāšanu ieradīsies.

12.01.11

Es te pamocījos ar FTP

Inbox.lv foto FTP, bet te laba pamācība. Bet beigās sapratu ka visu jādar ar IE8, bet ne ar Firefox, ar Windows explorer FTP, bet ne ar kādu malējo, tā arī īsti nesanāca, jo nezināju ka ka ir arhajiski ierobežojumi, kopēju ar visu "folderi - mapi", bet tas negāja cauri. Bet paldies INBOX par 10Gb disku bildēm, jāaizsūta viena radinieka bildes, kas man te aizņem HDD samērā būtisku vietu.
Tagad kopēju ar IE8 kam dabūju vēl kaut ko pieinstalēt:

Corex - nāve putniem un visām radībām okeānā

Корексит - бесцветная смерть - koreksīts (Corexit) - bezkrāsaina nāve ( bez cerībām). Negribēju neko savā blogā riebīgu rakstīt, bet ja jau piepildās Jaunās derības Jāņa atklāsme - un visa dzīvība ūdenī mirs, tad tas ir jāpiemin. Avots 1 2 3 4 5 ...


Papildinu ar INFOGRAFIKU.

Interni

Seriāls Интерны jau ir 60 sērija, un to krievi pa 2010 gadu ir safilmējuši, super! Nu vismaz man liekas, ka pagājušā gada labākā seriāla debija. Nu neskatos seriālus bieži, varbūt ir kas labāks, bet pie dūšas gāja un pasmieties varēja.

11.01.11

Kā atliet ģipša roku?

Pirmo reizi atbildēju Pajauta.lv. Es kādreiz ļoti daudz esmu lējis ģipša atlējumus.

Māls ir labs, bet ar to būs jāmāk strādāt. Ģipsis ir ļoti labs un ir pieejami ļoti daudz to veidu:
1) celtniecības - pelēks, rupjš un lēts - ja rokās paņemot jūt kaut vienu smilšu graudiņu, tad var to mazliet atsvaidzināt - kādu pus stundu pakarsējot (+160) cepeškrāsnī.
2) elektromontieru - balts, ātri kalst un lēts - ir aizdomas ka liek klāt sāli lai tik ātri saķertu (sacietētu). Jebkuram ģipsim (pat cementam) pieliekot sāli (NaCl) palielinās cietēšanas ātrums - līdz pat 20 reizes.
3) ārstniecības - ģipšus lūzumiem - tik viegli dabūt nebūs, mēreni dārgs
4) zobārsta - ļoti balts, smalks, bet nepārāk ciets, bet cietās par augšminētiem. Var nopirkt - cena neiepriecinās.
5) rozā - gaiši rozā, ļoti smalks un ciets - mīkstāks par marmoru. 20Kg maiss maksā kādus 25Ls (2000 gads). Ļoti plaši izmanto restaurācijā un pretformu veidošanā.
6) titāna baltais - ļoti balts, ļoti smalks un cietāks par marmoru. Būs vajadzīgi ļoti labi marmora instrumenti pēcapstrādei. Maisa cena ir pasakaina.
7) un ir vēl ļoti daudz varianti !!!

"Roku - plaukstu" esmu pats veidojis jau sen! Ar vazelīnu vai taukiem to kārtīgi iesmērē, arī visus mazos matiņus, bet vienalga būs sāpīgi. No rozā ģipša (zobārsta) uztaisām šķidra krējuma masu, un 20 minūšu laikā uz rokas-plaukstas veidojam elegantu ģipša cimdu. Pēc 10 minūtēm to salaužam kā olu čaumalu (no 3 ... 6mm), noklājam ar parafīna un vēl kautkā (neatceros) šķīdumu (ietauko - iekšpusi), tad čaumalu salīmē - PVA vai kaut kas līdzīgs. Un kad viss salīmēts, apziežam ar lēto ģipsi - nostiprinām, jo ielietais ģipsis izplešas (1%), un tikai tad ņeman un lejam savu eleganto un skaisto roku (lēto ģipsi es neiesaku).

Neiesaku ģipsi maisīt ar elektomaisītājiem, un jāizvairās no burbulīšu veidošanos!
Kad formā liesiet ģipsi, ļoti šķidru, vajag ar gumijas āmuriņu padauzīt, lai uzpeld gaisa burbulīši! Meitenes var izmantot vibratoru :)
Bet var taisīt arī divdaļīgo ģipšu pretformu, bet parasti to vieglāk uztaisīt no šīs "elegantās rokas".
Var izmantot mālu un fasēšanas plēvi ... esmu daudz tā izlējis, gan rokas, gan visādus dekoratīvos elementus.
Formu var uztaisīt no silikona (šķidrā - rūpnieciskā) ... bet labāk no "elegantās rokas" kura būs pielabota un apstrādāta.

No vienas dokumentālās filmas uzzināju, ka visas senās Maiju (Amerika) sienas skulptūras ir gatavotas no ģipša. Pacēluma laikā bija pusmetra biezs slānis uz akmens sienām, bet pagrimuma laikā, kad jau bija izcirsti visi koki, lai gatavotu ģipsi, tikai pāris centimetri.

Pieliku video par saviem ģipša lējumiem:

07.01.11

Ātruma mērītājs - cik ir apgriezieni!


Mehāniskais 1977 gada apgriezienu un ātruma mērītājs (тч10-П). Mēra līdz 10000 apgriezieniem/minūtē un līdz 10000m/min., un man bija uz uz urbjmašīnas Skill 500w - lēnā režīmā 380apgr./min. un uz ātro 2220apgr./min..

Un apskatīju arī akumulatora skrūvgriezni.

Kas notiek!


Mrserge.lv rokdarbs. 2011. gada Latvijas 2/5 kurā nav elektrība. Tā ir sakarība kaut kādam debīlismam! Jau 1980 gados Lietuva sāka ierakt visus savus kābeļus, es pat redzēju 1985 braucot uz Palangu mazus traktoriņus - tranšeju racējus, bet aiz viņa jau liek kābeli un ber ciet. Un to visu izdarīja kāds 5 gados (varbūt), un Zviedrija to izdarīja to vēl 10 gadus agrāk. Man liekas kad 1986 gadā bija ieplānots ātomreaktors Liepājas rajonā pie Lietuvas robežas, tad protestu vilnis pret to aizēnoja kābeļu rakšanas projektu Latvijā. Man liekas ka tas bija speciāli, lai "Latvenergo" (neatceros kā saucās ši iestāde padomju laikā) ieekonomētu vai arī vienkārši pa šo naudu, varbūt piešķirto, uztaisīja kodolreaktora projektu (mums Latvijā ir pa daudz projektētāju - papīru kalnu veidotāju) - tādu pašu kā Černobiļā (varbūt uzminēju).

Mans vecs projekts - ir aktuāls? Interesi izrādīja pa tiem attiecīgā iestāde, toreiz, un pēc mēneša parādījās bezmaksas 500kw maznodrošinātiem, diezgan klusi, bet kas tagad ir iešūpots ar jaunu vilni. Bet būtība, lai iesaistītu visas pašvaldības, visus pilsoņus un protams valsti, NAV! Likvidē tikai sekas!

06.01.11

Etiķešu veidošana

Best labels printing software for offise - labākā etiķešu printēšanas programma ofisam, īstenībā - veikalam. Jā, veikalam, kad 6 gadus atpaļ pieņēma likumu, kad mazos veikalos jābūt uz katru izfasēto 50 ... 300g maisiņa ar produktu etiķetei ar izcelsmes un raksturojošiem parametriem. Tad bija izvēle, bija trīs veikali, vai pirkt speciālu iekārtu ap 499Ls un cena par vienu etiķeti maksātu 0.04Ls, vai meklēt ko lētāku. Divu mēnešus testēju visādus "labels printing software", bet neviena neapmierināja, bieži bija jāprintē visa lapa ar 65 etiķetēm (5x13), kaut vajag tikai 1 vai 5. Un beidzot atradu "sure thing office labeler v1.15.01", kas visu atrisināja. Kaut ir 1999 gada softs, un pagājuši jau vairāk pa 10 gadiem, var lietot pa brīvu - sameklējot ''patch" un "izārstējot", ja esi pa slinku vai bailīgs, vari arī nopirk pa 40$, bet galvenais ka jebkurš var tagad pārdot, jo tiko beidzies 10 gadu monopols uz softa patentiem, bet serviss (pakalpojums) - uzinstalēšana un nokonfigurēšana vienalga maksās naudu - 20Ls. Vienu fišku vēl vajadzētu šai softā - varētu būt atsevišķa printēšanas opcija, aizture - lapas piekrāmētājs, ka var printēt kaut vai 100 dažādas etiķetes un dažādos daudzumos, un beigās izprintē vienu A4 etiķešu lapu.

Jā, vakar bija šo progu veikalā pazaudējuši, cits dators, un vajadzēja pie šīs lietas atgriesties. Te :) ... Es to pielīdzinu Aldus jeb Adobes PageMaker veikspējai, var tāpat salinkot visus smagos JPG un EPS, bet nezinu vai nevajag tad to "postscript printeri" (PS).




05.01.11

Pa kropļiem un ļaudīm

Про уродов и людей - 1998 - neesmu šo filmu redzējis, kaut Aleksey Balabanov filmas "Brālis" un "Brālis 2" diezgan labi gāja pie dūšas. Tāpēc varbūt papētīšu vēsturi!
Fragments - Te.
("Про" = tulkojumā "par", bet arī otra nozīme (divdomība) - piekrītoša, kropļu atbalstošā - tāpēc = "pa" - piemēram , ejam pa ceļu, un "nav" divdomības - nu vismaz neatbastu kropļus)

02.01.11

Man tiko aizdegās plašu atskaņotājs

Dzelteteni dūmi un mazliet uguns no transformatora. Kā nekā 1979 gads! Visa māja smird pēc sēra! Un pats galvenais, ka es skatos Iceland's disruptive volcano un Eyjafjallajokull, tiko no sabotaza.wordpress.com


Savu veselību nosargāju! Ja atskaņotu plati un attaptos mazliet vēlāk ... tad būtu ČAU!

01.01.11

Pasakainu Jauno 2011. gadu!

Pirmā janvāra naktī (rītā) lija! Un tā nav pasaka! Tagad, draugi atbrauca ciemos un izcepu 10 čeburekus, nodegustēja un ievērtēja ka ir labi. Jauno gadu sagaidīju rokkafejnīcā "Pablo", vēlāk aizbridām uz "Tējas istabu" kur sagaidījām rītu, sabiedriskā transporta pamošanos.

Jā, uguņošana Liepājā bija lieliska, un ejot uz to iekļuvu cilvēku korķī uz Tramvaja tilta, pus tilta garumā. Tā arī nav pasaka!

... Pasacīšu pasakainu pasaciņu pasakainiem blogotājiem ...
... nezinu ar ko varētu uzlabot omu (uomu - labsajūta, apziņa, pašapziņa, garīgais, bet oma (ar cieto o) - vecmāmiņa, omīte, babuška (ru), bet oms - fizikas elektriskās pretestības vienība un ko saka WIKI )

Jā, atradu kautkādu dizainu studiju OOOMS, un uzreiz pacēla omu.


Papildinu ar manu online video.