28.04.11

Šodien liels darbs

Izstātu ko izdarīju vakar, un ko plānoju šodien (no rīta).
Paceļu ar vinču pirmo koka konstrukcijas (3,8x5,8m ap 400kg) daļu diezgan veiksmīgi un ātri - video. Un paceļu otru daļu (tādu pašu kā pirmo), bet ne tik ātri un gludi - video. Tā ceļ lielus šķūņus, koka mājas, un jebko kas ir no masīva koka. Es uzjautrinājos, no rīta, padomājot pa kinožurnālu "Jeralaš" (Ералаш - es pat tagad nezinu kā tas tulkojas, un vai vispār tas tulkojas)
, kur pioniers (klasiski) izpilda veco teicienu "Septiņreiz nomēri un vienreiz izdari", tad nu viņam sanāca ķeblītis (taburete) līdz griestiem :) Un tā tagad ir man, kā lielu mēbeli es visu taisu!

Viss darba process ir šeit - ceļu koka "šķūni".

Rezumē: kā man tagad patīkYouTubes bezlimita video ievietošana, tas priekš sevis, vairs nerediģēju un negraizu video, bet cietiem tas sagādās tikai galvassāpes - apjoma dēļ, bet domāju, ka drīzāk notiks distancēšanās no pārmērīgas video skatīšanas, pat man jau pašus video ir grūti sagremot - apjoma dēļ. Jāsāk kaut kas dzēst, bet arī tam vajag laiku!

27.04.11

Vakar bija Guntaram L. dzimene

Vakar pārrados mājās ap 21.00, un veikalā pa ceļam nopirku četrus vieglos "Cēsa" alus. Biju kārtīgi nostrādājies, fiziski, un nogurums lika sevi manīt. Ieslēdzu laptopu, izdzēru vienu alu, un padomāju ka jāpazvan draugam, un pamodos plks. 2.00, šodien. Tā sanāca! Un šodien piezvanīju un apsveicu! Un pats jocīgākais, ir ka pārāk dzimenes nesvin neviens no maniem draugiem, pat es, un tā ir laikam manas paaudzes īpašība. Pēdējo reizi man kārtīgs svētku galds bija uz gadiem 16, bet tas vēl bija padomju laikā! Pārsvarā sanāk tādi pikniki, un mazu stresainu atgādinājumu, ka laiks iet. Galvenais jau visā šajā lietā ka draugiem jāzvana, nav jāsūta visādas SMS. Kāds teiks ka bez iemesla ir traucējoši, daļēji piekrītu, bet tie ir parasti darba kolēģi kas grib nosist laiku, paldies Dievam man tādu daudz nav, un domas gājiens man jau izgaisa ...

Mazliet par šo draugu! Pazīstu jau 30 gadus, draudzējos kādus 27. Es biju teicamnieks, bet Guntars protestētājs, par sekmēm nerunāsim. Bet cik blēņu nav darīts kopā, johaidī, tās jau arī cilvēkus tur kopā, ka ir daudz jauku un netikjauku atmiņu. Un vispār garāk, vai vajag?

Detox

Detox Foot Pads - Dano prezantācija.

Pēc svētkiem jāstrādā

26. aprīļa video. Kā es tapoju, frēzēju un kaļu lielas koka bruses (15x15cm). Uzņēmu laiku 33min - 2 tapu vietas (nu kādas - 10 min uz katru, pārējās 13 min nobumbulētas-sagatavošana). Kopā bija 14 tapu vietas, ko šodien arī izdarīju. Bet rīt to "koka šķūna" sienu celšu augšā.

Cerams ka nelīs!
Turpinājums no - ceļu škūni.

25.04.11

Priecīgas Otrās Lieldienas!

Skaists laiks! Pat var teik ka brīnišķīgs gan vakar, gan šodien! +20°C bija gan vakar un ir šodien - silti! Vakar izārdīju savu fotoaparātu (video ir) un secināju ka ielodētā LI baterija, ļoti maza un apaļa, ir izlādējusies! Var būt šo verķi, R607, sataisīšu! Vakar mazliet pagatavoju vienu WEB projektu - vakarā, un sapratu ka vēl darba daudz. Vakar pārinstalēju datoru, un rīta filmējums ar PC701 web kameru, kā es tinu olas lai krāsaini izvārītos - 20min, tad nu tā, sanāca ka tas viss ir bez skaņas. Krāsot var tikai ar sīpola mizām - brūns, pašu sīpolu - dzeltens, bet pārējais tikai ir atskaņas no krāsošanas. Es te nedēļu atpakaļ redzēju INFOGRAFIKU (rus), kā dabīgi un labi var nokrāsot, biju slinks un neattapīks, un neiztulkoju!
Ar nokavēšanos, bet nākamajam gadam jāuztaisa latviski:

Galvenā Liepājas pirmsLieldienu ziņa: "R.I.P karosta līkā priede"
Un domāju ka man laikam pašam nebūs neviena foto, varbūt kāda melnbaltā fotoalbūmā.

23.04.11

GYROCOPTER ENGINE OUT


Patika šis pasīvā rotora helikopters, un cenas tādas, lai ražotu ir OKEI.
No komentāriem uzzināju, ka ASV pilota licenze šādiem var arī nebūtu vajadzīga, ja:
masa nepārsniedz 254 lbs masu (559kg), benzīnam bāka 5 galloni (ap 20 litri) un max ātrums 63jūdzes/stundā (100km/h). Bet par Latvijas noteikumiem, man nav ne mazākās jausmas.

Labots: Jauda motoram no 64 ... 74 Zs - ap 50Kw, lai tālāk būtu vieglāk rēķināt un sprast. Iekšdzenes dzinējam lietderība ir 20% no patērētās benzīna jaudas (1l benzīna = 9Kw, bet (50x5) 250kw vajag (250:9) 27 litrus/h benzīna, uz pilnu jaudu), bet no propellera lietderības koeficients (koificients - propeller efficiency) - arī no 8 ... 15%, tātad no 4 līdz 7,5 Kw reālā jauda, kas šo verķi dzen uz priekšu.
Es gadu atpakaļ ieliku video kur viens zinātnieks-praktiķis demonstrēja torsiono gaisa vilkmes trubu uz 200w, kas aizvietoja 20kw ventilatoru (lietderības koeficients bija 5%). ... Nevarēju atrast video(zinātnieku), būs jātic! Ko ar to es gribēju pateikt, to ka ar vienu 60A mašīnas akumulatoru varētu nolidot stundu, pa vējam tie varētu būt 100km, un viena KW cena o,08Ls (0.10Ls). Es zinu ka čehijā vairs planierus netaisa ar iekšdedzes pacelšana motoriem, bet tikai 4kw elektropropelleru, sanāk lietošanā 20 reizes lētāk un apkalpošanā 50 reizes lētāk.

Ken Brock KB-2 ... Ken Brock KB-3 ... shēmas var jau bezmaksa lejuplādēt un taisīt, nav sarežģītāks par moci.

Papildinu: manos aprēķinosi bij maza kļūda ... vienīgais gribēju pielāgot jau zināmajam, bet vienalga vajag 5 torsionās vilkmes trubas, diametrā 0,4 m un garumā 1,2 m, kas tērēs kopā 1Kw, bet būs ekvivalents 100kw lāpstiņu gaisa elektrodzinējam (propellerim - klasiskā izpildījumā).

Papildināts 17. augusts:
Полет на резонансном двигателе - rezonanses dzinēja lidojums ... par šo vilkmes trubu es domāju

Pagājis gads kopš naftas katastrofas Meksikas līcī

Ровно год назад, 22 апреля 2010 г., управляемая нефтегазовой компанией "Бритиш Петролеум" (Вritish Petroleum, BP) платформа Deepwater Horizon затонула около побережья штата Луизиана после 36-часового пожара. Началась утечка нефти.

Платформа, на которой произошла авария, принадлежала швейцарской компании Transocean. Американские корпорации Halliburton Energy Services и Cameron International принимали непосредственное участие в подготовке платформы к работе. На момент аварии ею управляла BP.
http://eco.rian.ru/ecoinfogr/20110422/367159782


Lai būtu saprotamāk par naftas apjomu, tad var iedomāties 92m x 92m x 92 m lielu kubu kas piepildīts ar naftu, es jau domāju ka būs lielāks.

Klusā sestdiena!

Jāuztaisa otrs brauciens ar riteni pa Liepāju! Fotoaparāts HP R607 nosprāga, laikam kāds noskauda ka varu atļauties ar tik arhajisku (2004 gada) aparātu vēl kaut ko darīt! Man tas atgādināja "SMENA" (смена), ar ko es bērnībā bildēju melnbaltās panorāmas (un arī pats attīstīju filmiņu 60 un taisīju bildes).
Varbūt R607 šovakar izārdīšu, un protams ka būs arī video! Bet pašlaik jāiet pusdienās, jo pelmeņi ir izcepušies!

Papildināts 18.00: izbraucu pa velo celiņu! Ļoti daudz šodien bij braucēju, un neviens "suns" pa kājām nemaisījās. Satiku trīs pazīstamas sievietes. Pie dienvidu forta kanāla ganījās divi gulbji un pie zemes no pagājuša gada gulēja netīrs gaisa pūķis pat ar visu diegu - nelidoja. Izbraucu cauri centrāltirgum un Rožu laukumam, tur abos rosījās Lieldienu tirgus.

Veloceliņš! Ko lai saka, pagājušo vasaru pabiju visu Rīgā, bet ar lielu nokavēšanos varu teik ka varēja būt garāks - līdz Dienvidu kapiem . Nepatika daži asie līkumi un koki, pret kuriem var atdauzīt galvu. Labi ka tāds ir, un divus policistus uz riteņiem pirmo reizi 37 gadu laikā ieraudzīju Liepājā! Vēl tikai jāsagaida arī ceļa policiju - var arī visu, uz tādiem braucamiem. Godīgi sakot es tos policista riteņus neievērtēju, bija viss pārāk ātri - tā policite izskatījās jauki.
Un Rimi - bija pupains zaķis, zaķa kostīmā, kas kaut ko deva, es paņēmu ... divdomīgi, vai ne.

Krāsu tests 3

Krāsu tests site:renuar.blogspot.com
Mani monitori Liepājā: 2007. gada 17collu LCD DELL Del4023 un 1999.gada 14collu (ko sešus gadus atpakaļ nopirku pa 5Ls) CRT HP D2832A. Nav vēl notestēts vecs CRT (1998) profesionālais "Radius" (emblēmā-zīmolā u ir apvienots ar i) 21 collu monitors, kurš stāv man šķūnītī jo ēd 0,28kw elektrības stundā, un 7collu LCD PC701 porķika displejs.
TESTA LINKS! Mana testa rezultāts:

Meklēju "OLAS"

Kāpēc olas? Nedzimušo putnēnu embriji! Cik riebīgi un sejas viebjas, tāpat kā viebās (uzskatīja pa piedauzību) 12 mācekļiem, kad Kristus lauza maizi: "Tā ir mana miesa", lēja vīnu: "Tās ir manis asinis". Bija man šonak sapnis, vakar ļoti noguru, bet no sapņa atceros tikai fragmentu: Zemu krūmos ir maza melna cepure kas zaros iekarināta kā ligzda. Un tajā trīs baltas olas, un es tās izņemu, nav man nekādi aizspriedumi, ka kādam putnam atņemu bērnus. Bet kad izņēmu un pagājis maliņā, atlido melns krauklis, neapmierināts ķērts, un ņem šo cepuri un taisa viltus ligzdu augstāk un iekabina trijos zaros. Secinājums: pasaulē ir ļoti daudz viltus "ligzdas"! Kā es meklēju ziņas par "olām"! Google, kā arī visi pārējie meklētāji muhļijās (mānās, ar domu ka nepieķers)! Kā tas izpaužās? Tā ka meklēšanas pirmajā lapā uzrādas 30900 rezultāti, bet beidzamā lapā 273, un kā man šie viltus rezultāti kaitina, nav aprakstāmi! Un tā tas jau ir 10 gadus!
Īstenībā, atslēgvārds "olas" ar konkrētu laiku no vakardienas līdz pirmdienai ļaus vieglāk izanalizēt Latvijas rakstītāju virtuālās aktivitātes. Varētu ieiet dziļās diskusijās, bet lietas būtību tas nemainīs! Tas tā ... blogeru tautas skaitīšana!

21.04.11

Fukusima - tas ir tiekai sākums

Neatkarīgo ekspertu viedoklis par AES Fukusimas1 notiekošo, kas nav labās vēsts nesēji. Man vienmēr intuatīvi bija slikta priekšnojauta, jeb satraukums, ka nav tik rožaini, ka mums te mālē (glezno) pasaules mēdiji. Video - krieviski, ap 69min.

19.04.11

Ceļu koka "šķūni"

... 13 km no Liepājas uz Rucavas pusi! Radu gabalam Indulim tapināšu "vasarnīcu", šodien bija pirmā diena. Bildes nezin vai būs, fotoaparāts HP R607 nosprāga, kaut kas neiet, bet ja pastāvēs un ies, tad būs. Klajš lauks, vējains un saulains, cīrulis visu dienu dziedāja, un darbi gāja uz priekšu. Kamēr 15x15cm 6m bruses izcilāju, viens, un sagarināju, aptīrīju (noslīpēju) un apfrēzēju visas malas, jutos atkal kā koktēlnieks - namdaris, patīkami. Katru gadu man tagad sanāk pakrāmēties ar koku darbiem, kādu mēnesi, un šis gads nebūs izņēmums!

Papildinu 20.aprīlī:
Video - ierodos darbā.
Video - kovbojs bez govīm.
Video - gaidu cīruļa trilināšanu.

Papildinu 23.aprīlī:
21.april ... visu dienu kaļu tapojumu padziļinājumus.
22.april ... pabeidzu kalt, nobēcēju - nokrāsoju, un sagatavoju pārsedzi, kuram vēl jāiekaļ tapojumu padziļinājumi, un tad jau var montēt un vienu sienu celt augšā. Mazs video - pārdomas.Baļķi ko nesu, redzams iekš video, ir 0,15x0,15x6,10m=0,14m3 tilpumā un 0,14x750=105Kg masā, jutu ka nesu divas meitenes.

Papildināts 27.aprīlī:
26. aprīļa video. Kā es tapoju, frēzēju un kaļu lielas koka bruses (15x15cm).
Uzņēmu laiku 33min - 2 tapu vietas (nu kādas - 10 min uz katru, pārējās 13 min nobumbulētas-sagatavošana). Kopā bija 14 tapu vietas, ko šodien arī izdarīju. Bet rīt to "koka šķūna" sienu celšu augšā. Cerams ka nelīs!

Papildināts 28.aprīlī:
Izstātu ko izdarīju vakar, un ko plānoju šodien (no rīta).
Paceļu ar vinču pirmo koka konstrukcijas (3,8x5,8m ap 400kg) daļu diezgan veiksmīgi un ātri - video. Un paceļu otru daļu (tādu pašu kā pirmo), bet ne tik ātri un gludi - video. Tā ceļ lielus šķūņus, koka mājas, un jebko kas ir no masīva koka.

Papildināts 29.aprīlī:
Es ceļu koka nojumi! Lai svinētu Jāņus un Jāņa bērniem būtu kur paslēptos zem jumta!
Mazs video ko izdarīju un par ko domāju.

Papildināts 7.maijā:
4maijs
6maijs

Papildināts 14. maijā: 10min video piekdien 13. maijā.

Papildināts 4. jūlijā: Pirms Jāņiem uzliku kopa ar tēvu metāla jumtu, pagājušo nedēļu divatā gribējām pabeigt, bet pabeidzām šodien - pirmdien. Un rīt dodos uz Liepājas gleznotāju plenēru uzgleznot kādu gleznu. Rezumē - šķūnis 49 dienās - divarpusmēneši.
5. jūnijs:

Papildināts 2013.g. 8.augusts. 2013 gada koka malkas šķūnītis

Manai māsai svētki

Liepājas saulriets Promenādē - 19 bildes, laikam ar šo aparātu pēdējās.

Apsveicu dzimšanas dienā pa telefonu, un jau aizmirsu, kad man kāds atgādināja! Ja neraksta blogu, nezin kāda diena ir pagājusi!

18.04.11

Kuri ir pasaules centrs?

Protams ka Liepājā! Pozitīvas sarunas ar pozitīviem cilvēkiem! Mani svētdien nointervēja Aigars Prūsis un Pēteris Krieviņš Liepājā.

Mazliet sevi vajadzētu pakritizēt, bet lai paliek.

Paldies - Liepājas Blogam

Anomālais laiks


Аномалии погоды: Китай, США, Россия - Ķīnā, ASV, Krievijā
Ķīnā krusa, ASV 185 tornado trijās dienā, Krievijā anomāls karstums, bet kas ir gaidāms Latvijā.

17.04.11

Pūpolsvētdiena


Priecīgu pūpolsvētdienu!
Papildināts vakarā:
Riteņa 15 min brauciens no Annas tirgus līdz jūrai - Pūpoli un Liepājas jūrmala. YouTubē (jau 140?) var ielikt tagad garāku pa 15 min video, laikam vairs nav laika ierobežojums, tikai apjoma (2Gb)! Es jau tagad manu ka pilns ar pusotra stundu filmām, kas tās skatīsies! Manam fotoaparātam (HP R607) jāpērk jauns aķis (akumulators), jo pirms 5 gadiem varēja 2 stundas nofilmēt, gadu atpakaļ vēl stundu, bet šī ziema piebeidza un paspēju nofilmēt 15 min un desmit bildes, vāks - varbūt foķiks jāmet ārā (kautkam jāatdod - sirdsmieram).
Bildes - jūra un pūpoli.
Pāris dienas atpakaļ Lielupē - Putas jūras krastā.
Biju ciemos pie Induļa Kalna!

16.04.11

Royalty free music


Es esmu par klusumu! Man pat nav neviens MP3!

No: Tirgotāji strīdas ar autortiesību aizstāvjiem - alternatīva: Royalty free music

Pašu zināšanai!

Google.Video serviss veras ciet 29.aprīlī


Vairāk pa gadu jau neko nevar ielikt! Un šodien tāds brīdinājums:
This video will be removed on April 29, 2011. Learn more.

Tā bija toreiz vienīgā vieta kur ielikt vienu vai pāru stundu video. Tagad blogs būs sabojāts, viss būs jāpārlinko ... ja gribēsies. Un savā kontā es nemaz netieku!

15.04.11

OCR septiņu softu tests

Linux - Результаты сравнительного тестирования систем оптического распознавания
Programma (serviss)Atpazīšanas precizatitāte (precizitāte), %
Paraugs1 300dpiParaugs2 200dpiParaugs3 150dpi
FineReader for Linux100%100%87%
FineReader Online100%100%94%
Cuneiform 1.0.094%94%17%
Tesseract 3.0.097%98%5%
Free OCR96%93%61%
img2txt96%94%24%
NewOCR94%94%41%
Google Docs93%96%58%
Secinājms: kad pirms mēneša parādījās Google Docs OCR ar 2MB limitu, es dikti nopriecājos. Bet šis tests man dod tikai dubult prieku.

"Pirāti" un likums

Krievijas radio finamfm 51min. video.

Esmu "pirāta" pusē, jo mani tracina kaut kādi "piekabināto tiesību" atrunas līgumos, to ka nopirktu softu (maksas) nevar pārdot tālāk (XP, Vista, win2003, office, tilde), bet jāgaida 10 gadi kad tas jau būs FREE.
Negrib lai tavu legāli nopirkto mūzikas, filmas, bildes disku (failu) tu varētu rādīt draugiem un ģimenei un pārdot tālāk. Kaut pateicoties šī punkta (likuma) esamībai pastāv torrenti, kas teica ka tev nevar būt 6miljardi (vairāk nesanāk) virtuālo draugu! Un kāpēc KINO biļetei nav autortiesību lietotāja tiesības, ka vienreiz samaksājot šo filmas kopija var atrasties tavā īpašumā un ja vēlies pēc tam uzdāvināt digitālai bibliotēkai (kino biļeti), lai taviem bērniem nebūtu jāgaida 70 gadi lai to filmu noskatītos (legāli)?

13.04.11

Esmu Lielupē ...

... Rīgā iebraucu ap 17.00, patusēju un ap 21.00 jau tiku Lielupē (Большая река).
... ir divi mazi darbiņi kas rīt jāizdara, un abos būs jātaisnojas.
... mazais kaķēns kas piedzima pirms divām nedēļām (laikam) ir atvēris acis.
... nav pāris dienas kurināts un ir drēgns, tagad kurinu.
... vēl klepoju.

12.04.11

16. plenērs "Mūzu hepenings - 2"

Urā! Mums jau 16!
www.klints.liepaja.lv
Lai dzīvo mākslinieki
– plenēristi un viņu draugi !


...
Plenērs „Mūzu hepenings - 2”varētu atgādināt par nemainīgām vērtībām un patiesībām, pielietojot nelielus „ekskursus” mākslas vēsturē un atspoguļot šodienas absurdu teātri vizuālās mākslas izpausmēs. Cerība mirst pēdējā, un humora izjūta mums labi noderētu.

Šī plenēra laikā no 7. – 9.jūlijam Liepājas ostmalā tiks izveidota nometne puķu bērnu stilā, kurā rosināti mijiedarboties dažādu mūzu pārstāvji – ielu gleznotāju, ielu muzikanti, ielu aktieri, ielu dzejnieki utml.
...
Aivars Kleins

Rīt no rīta braucu uz Rīgu

... no Liepājas ap 12.00, kaut kāds steidzīgs darbiņš. Bet tā tikai būs tāda ilūzija!
... braukšu ar pāris dienām!

Pieliku ūdens skaitītāju

No rīta 8.30 ieradās meistars, un līdz 9.45 uzlika to skaitītāju. Ar čeku un visiem rekvizītiem tas joks izmaksāja 22Ls, kad prasīju kāpēc 421,653, izrādās ka tas ir tas atjaunotais pa 5Ls, derīgs 4 gadus un ar 1 gadu garantiju, bet jauns maksā 15Ls, ar tādu pašu derīgumu un 2 gadu garantiju, kā pienākas. Laikam ir sakrājušies daudz tādi verķi, kas strādājis 4 vai 8 gadus, un tagad paskatījos – ārprāts – ir no 1999.

Mazliet papļāpāju ar meistaru, tad sakarā ar apjoma samazināšanās un papīru pildīšanas apgrūtinājumiem, meistari negrib mācīties, no trijiem palikuši viens, un tas pats bija īpašnieks.

Un novēlējums bija: "Lai lēni griežas!"

10.04.11

Mana cīņa


Ādolfa Hitlera emuārs «Mana Cīņa» nākamgad beidzas autortiesības, un lai šīs tiesības uz "Mein Kampf" vēl izmantotu pilnā apmērā šogad būs pilnas Vācijas grāmatnīcas.

Darīja to man zināmu Стариков Николай - šai video no 15,05min.

Gideons

... satiku brāļus no Gideona Liepājā vienā mīļā draudzē.
... man uzdāvināja Gideona mazo, zilo grāmatiņu "Jaunā derība" 1990. gadā, bet kaut to izmantoju katru mīļu brīdi, tad pēdējā lapa (vāka iekšpuse) ir "Mans lēmums pieņemt Kristu par savu Glābēju", kuru atverot 2004 gadā iedomājos: "Kāpēc es to neesmu piepildījis", un to izdarīju.

... bija stāsts par Gideona ko dēlam nezinot tēvs nēsāja līdzi pie sirds no 1964. gada, bet tajā tās pēdējās divas lapas bija izplēstas. ...Un dēls dāvināja Gideona "Jauno derību" tēvam: "Tājā ir tie paši vārdi, nekas nav mainījies, bet TE būs divas iztrūkstošās lapas"

09.04.11

Esmu Liepājā

... kā putns esmu atlidojis, pa nakti, un tikko piecēlos ...

... pirms tam biju izbaudīt Vecrīgas nakts dzīvi līdz trijiem ... biju ... klubā Ļeņingrad, kurā noprovēju Madonas alus, jo Brenguļu nebija, un tagad zinu vārda "kūts" nozīmi ... tad bārs-ēstuve Kebans, kas šodien strādā pēdējo dienu, un daži darbinieki par to bija ļoti bēdīgi ... un beidzot biju arī klubā "Ala", ieskrēju ...

... mans kaķis Liepājā mani sagaidīja un protams arī iekoda!

Bilžu albums Lielupe-Rīga-Liepāja.

Papildināts 10. aprīlī: Kebans - alus "Zelta Zose" (žatecky gus)

08.04.11

Latviešu valodas pareizrakstība

Latviešu valodas pareizrakstība ...

..... iekopēts:
KaNeiet:

http://support.microsoft.com/kb/290943
Frequently asked questions about grammar proofing in Word
APPLIES TO
Microsoft Office Word 2007
Microsoft Office Word 2003

Varētu pietikt ar msplv32.dll un mssp_lv.lex iekopēšanu %Programfiles%\Common Files\Microsoft Shared\Proof\
Ja nu ļoti gribas vēl vārdu dalīšanu, tad arī mshylv32.dll, mshy_lv.lex.

macbeton:
spellchekeris Office 2k3 tak mētājas visās malās! nesararorts 140Mb. Kur jums vinju uzliet?

ob1:
Kur mētājās?


... jāpameklē Tilde2001 vai Tilde2000, ko jau var lietot pa FREE (autortiesības - lietotāju tiesības).

Secrets eniology

Victor Rogozhkin Secrets eniology – Виктор Рогожкин Секреты Эниологии

Pašlaik skatos ...

Pa nakti braukšu uz Liepāju

Esmu Rīgā – Lielupē jau no 24. janvāra, 7+28+31+8=74dienas

Šonak jāaiziet uz kādu klubu padzert alu līdz 3.00, tad arī došos!

Radiācija un enģeliskais dvēseles stāvoklis


С.Н.Лазарев - Радиация и ангельские уровни души

Лазарев Сергей Николаевич – О Японии – Par Japānu ... to viņi ir nopelnījuši ... (video)

Kolekcija 1

Kapusvētkiem ir laicīgi jāgatavojas

Latvijas kapu karte. Ir Latvijā dzīvojuši ap 40 miljoni, tik arī atrodas kapos. Vēsti saņēmu - no.

06.04.11

Bezkauņas

Бесстыдники - seriāls, pašlaik ievērtēju.
4.44 min. ir dzirdams rādot uz nēģerēna pakaļas – "Parādi dzimumzīme, tā līdzīga Latvijai"

Pirms pāris stundām sāka līt

Pavasarīgs lietus beidzot izkausēs Lielupes sniega paliekas. Līdz Lielupes pludmales jūras krastam jau var aizbrist, sniegu un ledu jau laiks ir piebeidzis.

03.04.11

Herberts Cukurs


Citēju:
Dāmas un kungi.
Diemžēl, NG un Discovery kanālos parādītā filma Nazy Hunters, Herberts Cukurs ir radījusi dziļu vilšanos par šo kanālu objektivitāti. Filma joprojām pasvītro un popularizē, pašu slepkavu izveidoto leģendu par Herbertu Cukuru, kā nacistu bendi bez jebkādiem pierādījumiem,bet balstās tikai uz skaļiem apgalvojumiem. Lai arī piedāvāju gan sadarbību gan manā rīcībā esošo materiālu,gan kopdarbu, šīs filmas veidotājiem, tie atteicās. Tādēļ uzskatu,ka jums jāredz mūsu izmeklēšanas gaitā radītais TV raidījums, kurš tapis balstoties uz filmas par Herberta Cukura slepkavību materiāliem. Lūdzu skatieties latvisko raidījumu,ar titriem angļu valodā un sazinieties ar mums, ja vēlaties sadarboties vai palīdzēt patiesības noskaidrošanā un vēsturiskā taisnīguma atjaunošanā.!

Pēdējais slēpotājs


Lielupes pludmalē.

Atomelektrostacija & atombumba

Fragments: " ... Šodienas cenās jaunas atomstacijas izmaksas lēš no 6000 līdz 9000 USD par katru jaudas 1kW (ASV firmu vērtējums) , angļi saka ap 10000 USD/kW, somu piemērs rāda vēl augstākas cenas. ..."

Kas saka ka nevar katrā priedē pa pus cenu (3000 ... 5000$) uzlikt 1kw ģeneratoru vēju krastā un atrisināt enerģijas problēmas! 1000Mw (ieplānotā mazā AES – 5miljardi. Ls – 2000Ls katram Latvijas pilsonim) = 1 000 000 priedes

Viena priede 50cm diametrā 16 metri = 4kub.m malkas = 4 x 750kg = 3000kg x 4KW/kg = 12 000 Kw ( reiz 0,10Ls/kw ir 1200Ls, bet ņemot vērā lietderības koificientu 50% = 600Ls) un ja to sadedzinās tad 17 gadu laikā tad būs vidēji 1kw (2kw) dienā, bet šie resursi atjaunojas .

Un pats galvenais par ko es domāju: "Cik reizes Fukusima ir bīstamāka pa Hirosimu" («Фукусима» опаснее Хиросимы) Un atradu šo īso tekstu:
tulkots ... " Radiācijas līmenis pēc atomelektrostacijas "Fukushima-1" avārijas ir 72000 Hirosimas atombumbas līmenī, sacīja Kristofers Busby vides drošības izpētes aģentūras vadītājs. AES avārija – Japāna piedzīvoja otro radioaktīvo avāriju. Pirmā notika 1945.gadā, kad Hirosimas un Nagasaki, ASV kodolieroču bumbas uzspridzināšana. Vienā bija urāna (64 kg) citu - plutonijs (6 kg). Radioaktīvo elementu masas "Fukushima-1" aprēķinās tonnās! Salīdziniet radiācijas līmeni pēc bombardēšanas, un tagad ir grūti. ..."


Virtuālā klaviatūra


Uzliku Maxthon Browser 3.0.22.1300 - beta intereses pēc, jo kaut kādā 2004 (vai agrāk) lietoju MyIE2, kas mani toreiz fascinēja ar ērtumu. Kā tas izpaudās? Es varēju ar ar vienu klikšķi atvērt 100 saitus, un ar vienu klikšķi katru aizvērt nemeklējot nolādēto krustiņu, to varēja toreiz, to var tagad. Varēju jau toreiz lejuplādēt visādus slēptos video un flašus! Podziņa ko aktivizējot, ka katrs klikšķis uz linku jauno lapu atver "new tab...ā". Un tādā garā ... , bet pēc diezgan ilga laika varu teikt, ka mani iepriecināja, šodien, Googles "virtuālā klava" - latviešu, krievu, leišu un tā tālāk. Kaut no sākuma nodomāju ka tas ir Maxthon nopelns, bet vienkārši kādu brīdi biju neuzmanīgs un kad ieinstalē ko jaunu, ieraugu ko vecu. Ītenībā ar latviešu ergonomisko klaviatūru (virtuālo, tastūru, klavu) neesmu strādājis, tad tagad to izmēģināju.

Man tādu vajadzētu, kad rakstītu blogu dažādās (sevišķi - kirilica) valodās! Bet tas vēl nav tā integrēts, cerēsim ka drīz būs!

Video seivojas un atskaņojas lieliski!
Un video atskaņojas arī atsevišķā VIDEO PLAYjerī!

01.04.11

Pirmais aprīlis

... ir iesākts klepojot. Ko lai dara ja gripa nav rimusies! Nav īpaši ko rakstīt, pat ziņas visas tādas pusdepresīvas, vai arī tā jūtos un tā redzu.

Tas nav aprīļa joks! Kaut visas ziņas tiks apšaubītas!