31.01.09

Vēlēšanu sistēma

Vai ir jāmaina? Lasot sarkastisko (ironisko) rakstu TēVēNeTā, un no komentāriem ieineteresēja ŠIS, kuru atradu guglojot.

1.feb ... doma sekojoša: vajadzēja referendumu nevis lai atlaistu saimu (saeimu), bet lai deputātiem piepspriestu cietumsodu 12 gadus un mantas konfiskāciju par neko nedarīšanu vai nāvessodu. Es galvoju, visa pasaule sekotu līdzi šim pavērsienam. Bet kad notiktu, tad beidzot demokrātija nodrebētu ... un kārtējo reizi Latvieši izceltos un celtos tūrisms, lai uz tiem paskatītos. Iestātos īsta politiskā atbildība, muļķus un liekēžus nošauj, par mēģinājumu. Un būtu labi, ja nākamās vēlēšnās piedalītos 10% vēlētāju, šis variants ietu cauri, jau pēc mēneša, tas ir - šogad. "Vergturiem nāvi!" ... tāds būs lozungs, bet tad apžēlos un iedos 12 gadus. Rubiks ir vienīgais sēdējis par uzskatiem (pārliecību), vajadzētu papildināt vēsturi. Jo referendums ir augstāks par tiesu, jebkuru, bet augstāks ir ES kopējais referendums ... vai to viņi varēs. Un ja ES kopējais referendums akceptēs, tad ... apstādināt varēs tikai karš.

2.feb ... visu pamatā ir mīlestība, jo ja mīli valsti tev nav jābaidas par nāvi, ko tev spriež, pat ja kļūdies, uzņem kā godu. Tāpēc es saprotu japāņus, jo goda lieta, ir mīlestība - pašupurēšanās. Kad man bija 25, es neveiksmīgi iemīlējos, noteiki pēc 9 gadiem nekas nav mainījies, bet sapratu, ka adrealīns ko dod mīlestība vai ticība, nāve nav šķērslis. Ja esi gatavs mirt par vienalga ko, tu to mīli, un kļūsti materiālista acīs par teroristu. Es nebūšu pārsteigts, ka šogad, par teroristiem nosauks kristiešus, jo pēc dziļas būtības nav būtiski nekādas atšķirības. Materiālai pasauleine uzbrūk terorisms, bet "tas" ir dievs. Islams ir ēzēļiem paredzēta mācība, bet ak dievs, tāda ir visa pasaule. Ja gribi būt atejists, tavi bērni kļūs pa islama sekotājiem. Tāda ir būtība, ko pats atklāju vienā lekcijā no torrentiem, aleluja. Es pasmējos, jo notikuma pavērsiens uz to ved. Jau gadu "draugos" ir šī lekcija, 3h. Un bāros dažas meitenes, !!!, atklāja, ka pazīst, jo noskatījās šo lekciju. Es it kā biju gatavs šij krīzei, pat vēl smagākai - šogad, bet es domāju ka tā pienāks ātrāk.
Krīze ilgs 9 gadus, dažam tas būs pus mūž, pat nelīdzēs klasiskais karš, lai izietu no krīzes. Un patiesībai netic, ja iepriekšminētam neticēji, tādat notiks. Es jau gadu skandinu, ka pat pensijas nav nopelnītas, nav ekanomiskā pamata - uzkrājumi, bet ja saku: "Nākammēnes pensijas var nebūt", viņa smaida un domā ka esmu jucis. Un kas ir ekanomikas IK pieaugums 7% no vidējās algas 300Ls, ko rēķiņa stingri aritmētiski, tas ir 21Ls pieaugums gadā. Bet ES pie 1000Ls vidējās, bet pēc aritmētiskās 5000Ls, 3% IK pieaugums ir 30ls vai reālais 150Ls. Un sanāk ka 17 gadus mēs atpaliekam, tikai mīnusā. Ja tad teica ka vajag 20 gadus, tad tagad pa to klusē ... nepanāksim, pat ja eiropā sāksies atomkarš. Jo vidējo algu rēķina, izejot no tā ka neņem vērā 10% mazās un 10% lielās algas, ko šai zemē pat neviens negrib paskaidrot lietas būtību, bet aritmētiskā ir dažu sekunžu darbs ar kalkulatoru - bezatbildīgs un ļoti smags noziegums.

Es gribu špiona šķiltavas :P

Izlasīju ka Honkonga izlaidusi šādu mantiņu. Lighter DVR - koda nosaukums AJ-LTDVR01.
Filmē 6h 640x480 30kadri/sec ar skaņu. Atbalsta microSD līdz 8Gb un 64,5х38,4х18,4 мм gabarīti uzlādējas caur miniUSB. Varētu būt lēts!

28.01.09

Peļņa, kāda tā būs 2009 gadā?

Latvijas komercbanku peļņa
Gads Peļņa (Ls)
1994 = -7 788 000
1995 = 5 405 000
1996 = 30 027 000
1997 = 46 031 000
1998 = -28 448 000
1999 = 17 949 000
2000 = 38 305 000
2001 = 49 566 000
2002 = 56 325 000
2003 = 71 511 000
2004 = 116 010 000
2005 = 193 061 000
2006 = 265 908 000
2007 = 371 297 000
2008 = 78 000 000
2009 = -??? ??? ???

Es domāju ka tiksim atmesti pa 12 gadiem, varbūt pat 14 gadiem atpakaļ labākajā gadījumā (otimista).

Ja nepasludinās bankrotu mazie uzņēmēji, bez kura darba, valsts nevarēs aizņemties. Es zinu tendences: slēdzas divi mazie veikali, daudzas darbnīcas neatsāk darbu, daži pa iekrātiem līdzekļiem turas virs ūdens, lai nebūtu biznes jāsāk no nulles.

Man depresīvā prognoze (mīnus) -500 000 000 Ls ... un ja tāda, tad vēlēšanas būs ar ieročiem un lodēm.

plkst.23.20 ... raidījums "Kas notiek Latvijā" nedeva nekādu cerību. Un Gavrilova (bijušā "Aldara" šefa) nosauktie pasākumi tika nosaukti par drakoniskiem, bet man 20% ienākuma, 4%+4% soliālais un 15% PVN nodoklis likās pieticīgs solis, ja zinu ka ASV ir 8% (... 10%) ienākuma 4% ... 95% sociālais (bet to var jebkurā laikā notērēt samaksājot 8% ienākuma nod.) nodoklis un 10% PVN. Tas no newslistēm, kādus 4 gadus atpakaļ.

26.01.09

Pašnāvnieki

Ir krīze, un kapu kantoris noslogojas vairāk. Parastu viena pašnāvnieka Liepājā nedēļā ir jau astoņi, septiņi vairāk. Labi ka nav kā amerikā un citur, kur ir šķībacainie, jo lūk viņiem patīk ejot uz elli paņem kādu suvenīru - galvu, līķu kaudzi vai blašķīti ar pelniem. Kamikadzes Latvijā nav modē, bet pie šādām tendencēm, latviešiem parādīsies japāņu gars, jo no seniem laikiem zināms ka esam dvīņu tautas - veins horoskops un pat vēsturiskā un psiholoģiskā līdzība, varam nonākt diezgan drīz. Un saima vai saime, domāju saeima, un nepatīk man tas vārds "saeima", jo izrunājams šauri, nelatvisks, akadēmisks un teorētisks, un neskanīgs, nedrošs un neizteiksmīgs, aizies kāds pašnāvnieks un uzspers visu gaisā, bet kāds pārsteigums - ellē neielaida. Un tad varēs manīt šo kropļo vārdu, kas bija teorētisks, bezpersonisks, mākslīgs un neskanīgs, kā saka: "Pirmais bija vārds", šai gadījumā neveiksmīgs.

Ekanomikas pašnāvība, taisos braukt projām, jāatklāj mākslinieku izstāde muzejā un viena sienas glezna jāuzglezno, bet draugs Ints jau šonedēļ dodas uz Angliju, varbūt ....

24.01.09

12. gadi ...

... jau ir "Pablo". Mediņus pazīstu jau 15 gadus, un pirmais bārs trijiem brāļiem bija 40kv.m telpa Romas (hotel) dārzā kreisajā galējā stūrī ar vārdu "Ērglis". Un galdiņi bija starp vecākiem ceriņiem Liepājā, kuri vairs nav (krūmu zari galvas resnumā ap 100gadi). Toreiz nošāva brāli ar sievu, un vēl mersedesā sadedzināja Bernātos (pēc atmiņas), un vainīgajiem tā arī nepierādīja vainu, pat pirmo reizi izmantoja DNS analīzes (tais laikos, ļoti dārgas). Iestājās krīze, un uzlika uz ausīm "Aldari" pa 50000$ (baumas, uzlika, bet precizēt līdz latam nevaru) un uztaisīja "Pablo". Māsa strādāja pieviņiem 12 gadus, trīs pēdējos jau citur. Jāaiziet šovakar patusēt, jāsatiek vecie un jaunie draugi, bet tagad jāizmazgā matus. Vienmēr kaut kas ir jāatmazgā!

21.30 pazvanīja draugi ... braucu tusēt uz Laumas rajonu ... cerams ka nebūs ''sausas vīru runas'' ar alu un bez meitenēm :) ... "Pablo" "Cēsu" alus ir reti ūdeņains, no "Aldara" neatšķirās ne pa matu, dzerams ir tikai "Heiniken" pa 1.80Ls 0.5l.

Bildi ieliku 26. janvārī. Ints un viņa draudzene, un es dzeram alu un skatāmies kaut kādu "Metalica" dokumentālo filmu angļu valodā. Nu mani tas neuzrunāja ...

23.01.09

Plostošana

Tā kā katalogs gatavs, un draugs no Rīgas piesakās ciemos
(21 janvārī, trešdien) , ir gaidāma "Vīru runas" ar alu,
tikai alu, un sākam diezgan laicīgi.

Pienāk vakars arī "Pabliķī" www.pablo.lv,
ir patikami piepildīts un joprojām dzeram alu.


Draugs centīgi fočē, un mūsu kompānijai pievienojas
trīs draudzenes - Kristīne (31), Inga (28) un Jolanta (26).
Pļāpājam un fočējam. Bet meitenes kaut kur pazūd :(
... tikai bija jāuzraksta vārdus, lai neaizmirstu.


"Pabliķi" atstājām,
un devāmies
uz "Fonteinu"
WWW.FONTAINEPALACE.LV,
dzērām alu līdz pieciem. Uz mirkli, kad aizgāju nopirkt "frī", atnākot atpakaļ, secināju, ka ir "nosperta" mana ādas jaka un drauga mētelis, kurš bazarēja ar krieviem no blakus galdiņu. Es, laikam, "histēriski" sāku meklēt un prasīt, kad beidzot, dīdžejs attopas un aizved uz pieliekamo, kur ir drēbju kaudze, un pa virsu mana ādene kā ķeska. Un arī mētelītis parādās. Un tos tur "frī", ko vienmēr ņemu ar skābo krējumu, mēs norijam. Bet kad mājās vēmu (šogad pirmais gadījums, parasti gadā uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas reizes), ... man bija žēl "frī".
No rīta drauga "histēriskai" zeķu meklēšana, pēc tam uzjautrināja. Bezfilma!

Bija paredzēts vakar draugam braukt mājup, bet pie Durbes atcerējās ka pusi "iedzīvi" ir Liepājā. Un tika nolemts turpināt. Piebeidzot astoņus litrus alus un sērfojot, nolemjam ap 22.30 iet uz "Pablo" - Ainārs Virga.

Mēs esam uzvalkos un vienīgie klausītāji, un šai gadījumā jānokaunas visiem Liepājniekiem. Arī Noris ar Viktoru (viņi spēlēs - šovakar) tur bija, izbaudīja krīzes ēnas pusi, dzerot kafiju.

Nu draugs safotogrāfēja Aināru un visus kas tur bija. Bet divos "Pablo" slēdza, un mūs izmeta ārā - jokoju.

Rezumē: es 20Ls, draugs 80Ls

15.01.09

Katalodziņš "Liepājas marīna'08" būs!

Es jau domāju, ka finansu mazspējas dēļ, šis darbs būs nepadarīts. Bet zvans! Vis ir! Nu tagad raujos jau trīs dienas, lai līdz rītdienai būtu gatavs. Interneta versiju noteikti ielikšu iekš: www.klints.liepaja.lv Bet tas būs nākamnedēļ vai ātrāk :)

17. janvāris:
Katalogs aizsūtīts uz Talsu poligrāfiju drukāšanai, bet cik ātri, tas būs kā vienosies pirmdien.
Katalogs būs A5 formāta 44lpp biezs, vāks, ievads, dažas bildes darbībā un 35 mākslinieki, kas piedalījās Starptautiskā gleznotāju plenērā:
Agnija Ģērmane Latvija, Rīga
Aija Bāliņa Latvija, Rīga
Aivars Kleins Latvija, Liepāja
Aldis Kļaviņš Latvija, Liepāja
Andrejs Ģērmani Latvija, Jūrmala
Anna Laicāne Latvija, Rēzekne
Dace Kalpiša Latvija, Latvija
Dace Saulīte Latvija
Dite Brūvere Latvija, Rīga
Edmunds Lūcis Latvija, Rīga
Egils Brūns Latvija, Liepāja
Emilija Pumputiene Lietuva, Klaipēda
Ginta Stavrovska Latvija, Liepāja
Ilva Kalnroze Latvija, Rīga
Ilze Eniņa Latvija, Liepāja
Irina Tīre Latvija, Liepāja
Jurijs Grigulis Krievija, Kaļiņingrada
Juris Ģērmanis Latvija, Rīga
Justīne Lūce Latvija, Rīga
Laila Meldere Latvija, Rīga
Linda Freiberga Latvija, Rīga
Ludmila Kolomenskaja Latvija, Rīga – Galerijas "KLINTS" atzinība!
Marta Jurjāne Latvija, Rīga – Profesionāļu atzinība!!!
Mārtiņš Krūmiņš Latvija, Rīga
Olga Čertova Krievija, Kaļiņingrada
Olena Kažoka Latvija, Rīga
Pāvels Borovikovs Krievija, Kaļiņingrada
Sanda Mālniece Latvija, Jēkabpils – Liepājas pilsētas kultūras pārvaldes atzinība!
Sandra Zagurila Latvija, Rīga
Sarmīte Caune Latvija,Ventspils
Valdas Pumputis Lietuva, Klaipēda
Valdis Ķikuts Latvija, Rīga
Valdis Mackars Latvija, Liepāja
Vilnis Bulavs Latvija, Liepāja – Liepājas skatītāju atzinība!!!
Renārs Šliseris Latvija, Liepāja

Un dažas lappuses no kataloga:
Vāks - 1lpp
Liepājas ostā - 4lpp
Promenāde - 5lpp
Agnija Ģērmane "Jahtu ostā" audekls,eļļa 50x70cm - 6lpp
Aija Bāliņa "Divas buras" audekls, akrils 50x70cm - 7lpp
Renārs Šliseris "Kuģi gaidot" audekls, akrils 70x70cm - 33lpp, tas esmu es
Tādā stilā viss katalogs, visas bildes un autortiesības ir sia "Klints galerija" īpašumā www.klints.liepaja.lv
2009
Katalogs būs labs!

21.janvāris ... uztaisītais maketa izklājums Talsu tipogrāfijai nederēja, jo ir jauna mašīna, kurai bija jāsagatavo šo maketu savādāk. Vakar pārtaisīju un aizūtīju(līdz 4.00 aigājušam rītam). Bet šodien, vēl izlaboju vienu mazu kļūdu(10min) un ap 15.00 jau viss padarīts. Šodien nodrukās.

Izmantoju corel12, bet izmēģināju corel14, kurš pakārās un sabojāja garīgo(un dažus failus) uz visu dienu. Kādreiz taisīju ar Pagemaker6.5 (idesing2), un pie tā būs jāatgriežas. Un maketēju uz mazā ASUS EEE PC 701 7collu datoriņa, kuram pieslēdzu 21 collu prof monitoru, usb habu, tam radio peli, klavu, divus usb-diskus, usb-tele2 modemu un usb-stiku. Pārbaudīju, strādāt var. Un drošība laba, ja pazūd elektrība, var vēl 3,5 stundas pastrādāt( vismaz failus aizsūtīt :) )

11.01.09

Warcraft 2 atkal atdzimst

Vismaz, man, ir atdzimis visu pagājušo 2008 gadu, vismaz vienreiz mēnesī uzrauju. No 2008 gada marta intenetā, pirms tam lokājā tīklā dzīvoklī ar wireless kartiņām, es ar EEE PC 701 mikro laptopiņu, kas nebija tik prasti ar 1995 gada spēli, gan protokolus salikt, gan septiņu collu displejā lūkoties. Daudz kas bij jāsaliek ar rokām, un jāizburas visādiem knifiņiem. Bet WAR2 serverī var lejuplādēt un spēlēt tāpat, un izmantot krievu serveri. Šis pasākums ir bezmaksas un pilnīgi legāli pēc autortiesības likuma: "Jebkura programma kļūst brīva pēc desmit gadiem", un kā arī tiko uztaisīju lapu par šo tēmu - "Autortiesības".Vienvārdsakot, pēc laba laika, mēs, es un džeks, salikām divreiz pēc kārtas džeka brāli, kurš ir baigais specs, un džeka džeku, 2 pret 2. Man sen tā nav uzlabojies garīgais. Spēle ir prasta un spēlējama, esmu spelējis 13 gadus atpakaļ, arī uz 486 66mhz un 4mb rama, kaut prasa 8, un 1mb video. Toreiz vēl spēlēju civilizācijas pirmo versiju, bet tas ir cits stāsts.

Spēles instals - 2011

Sēžamais

Krēslu nopirku vakar 21.40 pa 7.99Ls, ar riteņiem. Pa ceļam nopirku "Latvijas alu", pārnesu mājās gan alu un gan ratiņkrēslu, un sāku atzīmēt un sērfot. Kad alus beidzās, vispār, vēl puse stāv, ap 3.00, atcerējos par beņķi ar ruļļiem, un sāku montēt. Kāpēc es dzēru uz cietas taburetes? Laikam, tāpēc ka, aiziepriekšējā nedēļā, ap 15 dienas, nožāvos no beņķa divas reizes ar dažu dienu starpību. Pirmā reizē, tam sagriezās trīs no četrām finieru kājām, un nožāvos, tā, ka maz nelikās. Otro reizi, saliekamais krēsls izjuka, un es atsitu dibenu (pakaļu, sēžamo, dirsu).

Es pēdējā laikā pārbaudu vārdus ar googli, šoreiz "Sēžamais"
ar Pragmu tulkojas kā "Сидит" un "Sit", bet ar translate.google vēl netulkojas.

10.01.09

13. janvāra sakarā

Nu vakar forumos šo tēmu aplūkoju, bet bija slinkums kaut ko komentēt, jo tas tur pazudīs. Bet tomēr vajadzēja, laikam, jo tagad būšu "aizdomās turamais", jo, it kā, konspirācijas nolūka "neko nekomentēju".

Bet šodien, man no rīta, bet citam pēcpusdienā, pie manis atbrida (atnāca) Latvijas Republikas drošības policija, papļāpāt (parunāt) par " Aicinājums vardarbīgi gāzt Saeimu! " informācijas atrašanos webā un domas par to. Labi ka neuzlūdza (neaizveda) uz "štābu", būtu garīgais uz visu dienu sabojāts.

Bet man laikam, nav nekāda interese par šo. Vairāk izskatās pēc provokācijas veidošanu no krievu puses, kas uzdodas par latviešiem ... un komentārus pat nav laika analizēt, net TVNETā, ne BOOTā (kur pa to uzzināju), un pat vēl NEWSlistēs neesmu paskatījies, kādas atskaņas ir tur, ja nekas īpaš nebūs, varēšu apgalvot ka tas ir "krievu" veikums.

Bet ziniet, Latvija ir brīva, tiekai dēļ stulbā (paldies) krieva Mišas ar pleķi uz pieres.

Kas ir noticis 13. janvārī?

13. janvārī protesta akciju ... sīkāk meklējiet ar Google.lv
Jūs meklējāt: .... Rezultāts 19 800 ... plkst. 18.15, labs mārketings (uzdarbošanās), kas izpētīs varēs, tas arī varēs labi startēt vēlēšanās (zīmola bīdītāji - veidotāji).

Jūs meklējāt: "13. janvārī Doma laukumā rīkos protesta akciju". Rezultāti 9 120

Var vēl 3 dienas pasekot ...

18.51 ...
Jūs meklējāt: в 13 январе на площади в акцию протеста. Rezultāti aptuveni 635 000
Jūs meklējāt: в 13 январе "Акция протеста на Домской площади". Rezultāti 9
... varētu būt ka man nav taisnība, vai arī tā ir konspirācija (mārketings - viļņveidīgs)
Jūs meklējāt: в 13 январе "Акция протеста" "Домской площади" 2009. Rezultāti 1 060

19.21...
Jūs meklējāt: в 13 январе на площади в акцию протеста.
Rezultāti "Latvijas lapās " aptuveni 1 250

20.11 ...
spiestā kārtā papētīju ...
Jūs meklējāt: "valdošā kliķe". Rezultāti 5 160
Jūs meklējāt: "drošības policija var atsūkāt". Rezultāti 10.
Jūs meklējāt: "mēra sajūtu zaudējušu". Rezultāti 6
Jūs meklējāt: "zagt un shēmot". Rezultāti 6
... atradu vēl vienu pētnieku Bumbieru piezīmes ,

11.jan 14.04 ... kur "ka jāj uz beigta zirga" ir 2003 gada ziemassvētku novēlējums

12.jan 14.00 ... neko vēl neesmu pētījis :(

13.jan 19.40 jau pāris stundas sekoju līdzi klausoties radio 107.1MHz Liepājā, klausos visādas jēlas piezīmes no korespondentiem, kuri mani atgādināja 18 gadus atpakaļ, tikai lomas samainījušās. Tad, jautājums: "Vai nejūtaties vainīgs", ir nevietā Štokenberam, ja nekārtības rīko, varbūt ... kāda cita organizācija, domāju - Krievija vai sliktākā gadījumā DP teātris, jo īstenībā vajag tikai duci aktīvistu, tiešām ļoti maz, lai noturētu ziņkārīgos - policiju, tautu un visādus kropļus (13 janvāra, atceras dienā Viļņā, laikā). Bet pidara Kārļa komenti, man liekas morāli aizskaroši. Nu, vismaz, DP apmeklējums nebija veltīgs, varēšu salīdzināt, varēšu papētīt. Galvenais, lai tas bars neaiziet uz veikalu "Centrs" un neizlaupa, un neizdemulē. Un vārdu,"elite" Latvijā, es nelietotu, jo tādas nekad nav bijušas un nebūs.

14. jan 2.15 ...
Jūs meklējāt: "13. janvārī Doma laukumā rīkos protesta akciju". Rezultāti 1 820, bija 9 120 ... DP uzdarbojas ... bet aizmirsa par krieviem, tātad neņēma viņus vērā
Jūs meklējāt: 13. janvārī protesta akciju. Rezultāti 22 900, bija 19 800 ... nebūtisks pieaugums, gaidīju vairāk
Jūs meklējāt: в 13 январе на площади в акцию протеста. Rezultāti 640 000, bija 635 000 ... nu panukajem
Jūs meklējāt: в 13 январе "Акция протеста на Домской площади". Rezultāti 366, bija 9 ... 40x vairāk ... pirmā vieta
Jūs meklējāt: в 13 январе "Акция протеста" "Домской площади" 2009. Rezultāti 3020, bija 1060 ...pieaugums 3x ...Blogger: Renuar - Rediģēt ziņu 13. janvāra sakarā
Jūs meklējāt: в 13 январе на площади в акцию протеста. Rezultāti "Latvijas lapās " 41600, bija aptuveni 1250 .... pieaugums 33x ... uzvarētājs krievu valodā rakstošie
Jūs meklējāt: "drošības policija var atsūkāt". Rezultāti 51, bija 10 ... nebūtiski
Jūs meklējāt: "valdošā kliķe". Rezultāti 5 100, bija 5160 ... smieklīgi
tas arī viss ... 2.40

14. janvāris plst.11.50, piekrītu A.P. secinājumiem "Ko 13. janvārī Štokenbergs un co panāca?"

Tiešraide ... kādreiz paskatīšos
... no TROBELES
Bumbieris noraustījās un savu "uzsaukuma" kopiju izdzēsa vai arī kāds palūdza
Te viens pamodās un ir bildes
viena dzimeni šai laikā un tai vietā
aikis.mix.lv ar secinājumiem
Jerry bildes
Onkulis

citēju no aikis.mix.lv komentāriem:

Džerijs Šterns: Šai sakarā citēju vienu komentāru no DELFI:
"Bubulis, 14.01.2009 11:25
Rūpīgi apskatot materiālus, var secināt sekojošo:
Vandālismu sāka sitngri noteikta grupa. Un šī grupa bija tam iepriekš rūpīgi gatavojusies, var teikt, pieredzējuši profesionāļi. Latvijā šādu pieredzi smelties nevarēja. Pirmie protestētāji skandēja saukļus latviski un rokas nepalaida. Pirmie uzbruka krievvalodīgie. Tas nenotika stihiski. Vandāļi bija uzvilkuši motociklistu ķiveres, kuras bija paslēptas aiz lielām kapucēm. To uzdevums bija aizsegt sejas no novērošanas kamerām. Vēl viena nianse - atšķirībā no tūdaliņiem, viņi vienmēr darbojās ar muguru pret kamerām. Viņi Latvijā bija ieradušies alrāk, lai izpētītu darbības teritoriju. Izpētītu iespējamos atkāpšanās ceļus, kad, kā un kuriem objektiem uzbrukt, kurus alkohola veikalus izlaupīt. Ievērojiet, veikaliņš tieši blakus Saeimai aiztikts netika. Vandāļi izvēlējās Vaļņu ielu, no kurienes ērtāk aizmukt.
Protams, viņi nebija vienīgie, bet kalpoja kā detonators pūļa instinktu iedarbināšanai. Arī te viss bija labi sarēķināts.
Ne jau tie pieļurbājušies studentiņi, ko rādīja ziņās, bija spējīgi tā ālēties. Viņi nebija spējīgi par akmeni aizmest līdz Saeimai, ja nu vienīgi sev uz kājas.
Tiešie vanīgi paši ar vandālismu nenodarbojās. Tieši viņi aicināja pūli prasīt prezidentam Saeimas atlaišanu, labi zinot, ka tādas tiesības ir tikai tautai."

15. jan plkst.0.25 ... neesmu paspējis visu izlasīt, daudz darba, bet tiesas process šim būs interesants, un ceru ka 16. marta pasākumus sāpīgi neietekmēs ...

23.jan .... noskatījos Īslandes nemierus


Paskaidrojums: NSS biedrs, bet tagad TNSS ... atstāts pašplūsmā

09.01.09

Prātojums vai niknums?

Es jau gadu neko nedaru, naudas izteiksmē, jo sajutu divus gadus atpakaļ spiedienu "par tādu cenu pēdējoreiz". Un sapratu, ka parasti skolotāji nav gatavi maksāt pat sev atbilstošu līmeņu algu citiem, kas izskatās nožēlojami. Lai to pašu algu 300Ls uz rokas, bet uz papīra 600Ls mēnesī, par darbu 20h nedēļā, nav gatavs maksāt pat 400ls mēnesī (par nodokīem atsevišķi, šis bez), par darbu 40h nedēļā. Man dažreiz ir skumīgi, ka parakstās ik kā pa lētāku (20%), bet uztaisa divreiz sūdīgāk (navlīdzeni, nav tik balti un gludi), bet es cenu nenolaižu, jo negribas haltūrēt, negribas melot, negribas zagt un tādā garā. Es pat diezgan sen atpakaļ nolēmu, ja valts sāks terorizēt individuālos darba darītājus, man Latvijā vairs nebūs ko darīt. Man īstenībā prieks par krīzi (depresiju), varbūt sāks skatīt individuālā - mazā biznesa (pašnodarbinātā) veicēju darbu, bet ar 21% PVN un histēriskām naudas meklēšnu manā tukšā makā, mani neiepriecina. Bet ir sajūta, ik kā valstij vajadzētu pavemt (pēc 7 treknajiem - dzeršanas gadiem), bet pietiek, tikai viena glāzīte. Bet glāzīte var būt, ja man piedzīs, it kā par komunālajiem maksājumiem (kas nav mazi) neieturēto ienākuma nodokli, un pat vēl kaut kādus soda procentus, plus inflācija. Kad sistēma (pašreizējā 2008 gada Latvijas valts, par 2009 ???) no agonijas sāks raustīties, būs jāpaiet malā, lai no kādiem valts refleksiem neesi ne tai vietā (paspīdēji, ja ... saņem). Ar šo stabilo latu sagrāva ekanomiku 1994(kad pelnīja tikai Bankas un tranzīts), bet krīze 1996 (Banka baltija), bet nesen 2008, un bankas 2010 (visas un valsts) sagrūs. Jo uzņēmēji (var attiecinat uz jebkuru, kam ir uzkrājumi) nav vergi, var arī neko nedarīt ja nav izdevīgi vai nevajag. Sakrātos ietaupījumus tērēs 7 gadus, bet vai, Latvijas valstij tādi nav. Nu nav, man, nekādi dižie iekrājumi, šķiet (rādās) ka jau iztērēti, ka jāsāk meklēt darbu. Bet ko darīt? Naudas nav valts ekanomikai, tādad amatniecība, ko esmu apguvis atkrīt, koktēlniecība (mēbeles - skapīši un plauktiņi, ... kokgrieztus rāmi pēdējo uztaisīju pa naudu pirms 15 gadiem),
Liepājas marīna08

gleznošana (Liepājas galerija "Klints" ... plenēru organizētājs ... es, kurš atsācis gleznot),
sand sculpture festival

tēlniecība (smilktis un ledus, ... esmu aizmirsi jau par mālu un ģibsi, un koku ... 18 gadi), datorgrafika - poligrāfija (šogad jau neiet ... projekts gatavs, naudas nav), dzīvokļa remonti (man vēl daži parādā) ... vispārēji,
kandelabru 2008 novembris

un protams siena gleznojumi (pēdējais darbs), kur viens projekts Dzintara ielā karājas gaisā (plānotais darbs).

Ja iepriekšējā pēcdepresijas laikā (5gadi), tiku no depresijas ārā ar iemīlēšnās palīdzību (sava veida narkotika, bez stiprām lomkām, ja pēc tā ir garas ilgas ... cerība), tad briestošā var gadīties, kad būs jāvelk ārā kādu citu ...

Bet par mīlestību tuvāk citu reizi :)

07.01.09

Latvijas kalnu zaļo enerģija - BANKA

Turpinājums tēmai "Izglābt Latvijas ekonomiku pasaules kontekstā"

Ir noskaidrojies ka 11 kalni ar kopējo enerģijas 7 (septiņi) mirjardi (mld) kubikmetru (m3) apjomā. Inčukalnu atmetam, jo tur ir gazprom (Latvijas gāze) dabas gāzes krātuve ar ekoloģiskām broblēmām nākotnē. Atmetam vēl vienu kalnu, ja nu kas, var gadīties ka neder šim mērķim. Mums sanāk, tik skaists skaitlis kā pasakā, deviņi kalni ar samazinātu un noapaļotu 5 mld m3 tilpumu. Un ja uz katru kalnu būs trīs turbīnas-kompresori, tad sanāks trijdeviņu karaļvalsts. Un karalis šai valstī būs enerģijas krājējs. Tātad 27 lieli AEAS (gaisa-Air elektro akumulējošās stacijas).

Mazliet parēķināsim enerģijas griestus ko varēs izspiest no šī karaļa, pēc principa "es neesmu gudrāks par piecklasnieku". Jāpaskatās mazliet no ekaloģiskā viedokļa, kādus vējus sacelss šis gigantprojekts. Tā kā kalnos tiks saspiests gaiss līdz 200 atmosvēru spiedienam (atm Spiediens), tad kopējais patērētais gaisa daudzums diennaktī iekšā un ārā nokalna būs 5x200=1000 mld m3 gaiss. Iztēlosimies ka visu šo gaisu jāsapumpē AEAS pa nakti, kas būtu no 4 līdz 7 stundām (h), un pieņemsim ka tā strādā 5h. Vienā stundā izplūst 1000:5=200 mld m3 gaiss, vienā sekundē 200:3600sec=0.055... mld m3 = 55 555 555 555 m3 gaiss. Un tagad iedomāsimies vētru 35m/s pie jūras. Cik lielas durvis vajag AEAS pie tādas vētras? Atbilde: 55555555555:35=1587301587 kvadrātmetri (m2), noapaļojot 1.6 miljoni (mil) m2. Ja durvis ir 16 metru augstas, tad platums 100 000 metri = 100km, bet katram AEAS 100km:27=3.7km
Nu spiedienu krasās maiņas ir izmainīt visu latviešu dzīves. Tas izsaugs tornado, negaidītus vai regulārus lietus naktī, vai arī ļoti stabilizējošu klimatu kuru neietekmēs vairs tik būtiski ārējie faktori, jo iekšējie būs būtiskāki. Vai zem tā mēs parakstīsimies?

Kādu peļņu var iegūt? Kāds būs katra latvieša labums, vai ES pilsoņa ieinteresētība?
Katra saspiestā kubika enerģijas daudzumu pieņēmu ap 250kw, bet sakarā ar zemo lietderība koificientu, zem 50% projekta sākumā, cerams ka nākotnē būs būtiski vairāk, tad rupji noapaļojot saņemsim 100kw diennaktī no viena kubikmetra saspiestā gaisa (1m3=100kw).
5 mld m3 reiz 100kw sanāk 500 mld kw-stundas (kw-h) diennaktī. Cik tas ir daudz?

Salīdzināsim ar Olkiluoto atomelektrostaciju jeb Olkiluoto AES, un ir viena no divām Somijas atomelektrostacijām. Divi reaktori pa 1780Mw, kas kopā pa visu diennakti 2x1780x24=85440Mw-h un mazliet pārrēķinot 85 5440 000 kw-h = 0.085 mld kw-h dienaktī
Un tādas AES eiropas savienībā (ES) ir 150, plus ne ES (Krievija...) vēl 50.
0.085 mld kw-h reiz 200 AES ir 17 mld kw-h eiropā, kas ir reālā puse no patērātās jaudas, kas šai gadījumā būtu 35 mld kw-h. Nu tā mēs redzam ka jauda nesasniedz pat 10% no Latvijas jaudu akumulēšanas iespējai. Nuclear energy - atomenerģija ES valstīs.

Nu redzam ka pat 1% = 5 mld kw-h diennaktī apgūt būs jau sasniegums. Nu sākumā pirmajā gadā vajadzētu sasniegt 1 mld kw-h dienā. Pieticīgi rēķinot peļnu, kad kilovata (kw) iepirkuma cena naktī būtu 1 santīms , bet reāli ar lietderības koificientu tas būs 2 santīmi (0.02Ls) , bet pārdošanas cena pa dienu 4 santīmi (0.04Ls), tad peļņa 1mld x 0.02Ls = 20 000 000Ls dienā.
Tātad katram latvijas pilsonim noskaita pa 10Ls (15eiro vai 20$) dienā, par to ka viņs ir pilsonis un pieder šī valsts. Bet tā kā maksimālā peļņa ir 500 reizes lielāka, tad vienam pilsonim sanāktu 5000Ls dienā (10 000$ pēc 2008 gada cenām).

Kā var panākt 500 reizes lielāku peļņu vai iespējas?
Ja atņemsim Krievijai dabas gāzes enerģijas monopolu un atstāsim 150 milj. badā, jo ēdienu saražot ir aizmirsuši un vēsture atkārtosies (paliks 5 milj.). Un pats vienkāršākais būs uzmest uz Latviju atombumbu, likvidējot cēloni - likvidējas sekas.
Ja atņemsim arābiem iespēju pārdot naftu. Viņa būs vajadzīga 1000 un vairāk reizes mazāk un maksās daudz lētāk par dzeramo ūdeni. Mirs badā ar zeltu un briljantiem apkārušies arābi, bet no slāpēm pati tauta. Gribēs saglabāt savu dzīves stilu, un gribēs 100 milj. arābu (arī ķīniešu un krievu) kļūt par Latvijas pilsoņiem. Bet par nožēlu naturilizācija un emigrāciju Latvijā apturēs, un būs ļoti nežēlīga, labāk teik ka ļoti, ļoti lepna.
Tā ir iekārtots pasaulē ka bagāts var palikt tikai uz kāda cita rēķina - kaimiņa.
Cerams, ka šī dēļ, nesāksies trešais pasaules karš? Pesimisms, ka tas tā nevar notik, ir nevietā :)

06.01.09

Tabulas ... testējam šeit

123
viens
divi
trīs
četri
pieci
seši
septiņi
astoņi
deviņi


Laikam sanāca ... jāraksta tīri bez bez "space", garākais taustiņš uz klavas, bez atstarpēm, bez tukšiem laukumiem.

Uz Jegavas ledus festivālu ...

... laikam nebraukšu. Nepieņēma skices vai samazināja budžetu, nepaskaidroja. Gribēju izmēģināt roku ledus tēlniecībā. Bija un ir sagatavoti zāģi, daudz asu kaltu, virsfrēze, lodāmuri, fēnas un visādi citi palīginstrumenti.
Renārs Š. un Vilnis B. netika! Paziņoja man pirms nedēļas ...
Skices:
Es Renārs Š. = “Rozes un mūzika” – abpusējs cilnis, dzidrs

Vilnis B. = “Zvaigņotais sapnis” – apaļskulptura ar faktūr
Kopīgs = “Mēness gaismā” vai “Iesaldētais amors”



11TH INTERNATIONAL ICE SCULPTURE FESTIVAL

February 9-14, 2009
Jelgava, Latvia
www.jelgavniekiem.lv

Izglābt Latvijas ekonomiku pasaules kontekstā

Ko labu darīt, prātoju visu pagājušo gadu! Un tā kā rūdīts pagaidu darbu darītājs, nodarbojos ar torrentošanu un alus dzeršanu. Es šai laikā mazliet izglītojos, un viena lieta mani aizķēra - nākotnes automašīnas degviela (03 - The Fuel(s).avi 358Mb) .

Nejau dārgi akumulatori un eļļa, bet gaiss. Kad pāri desmit gadiem atpakaļ mācījos akadēmijā es uzjautrinājos par vienu savādnieku, kas taisīja riteni ar gaisa dzinēju. Toreiz es mazliet papētīju rasējumus: bija ap 10 litru gaisu bāka rāmī (ar 200 atmosfērām), kompresors plus motors un plus bremzes - trīs vienā uz aizmugurējā riteņa ar jaudu ap 100 wat, un galvenais neuztaisīt par smagu. Vienīgais kas nebija, uzlādēšana no rozetes.















Nu šo, es ieraudzīju filmiņā mašīnas (15 000$) paskatā pašās beigās.
Vizuāli novērtējot:
1) bāka ir ap 333 litru = 1/3 kubikmetrs,
2) 250 atmosfēru spiediens kuru var uzpildīt (10 sekundēs) vai uzpumpēt ar mašinas motoru (n stundās) ar rozetes palīdzību,
3) mašina sver ap 500kg (vai vairāk), bet motors ir ap 25kw (minējums, bet reāli), var nobrauk 300km ar vienu bāku līdz 100km/h.

25kw motoru pieņēmu asociācijā ar "kārlīti" - veco moskvič, kurš varēja ar 24 zs motoru un 1500kg svaru sasniekt 90km/h, bet vairāk neļāva turbolence.















Pieņemot ka gaisa motors ir 25kw, tad gaisa bākas jauda ir 75kw, tad no Liepājas līdz Rīgai ar visdārgāko elektrības tarifu ES (0.071Ls) sanāktu ap 5 Ls diviem, bet Francijā pa naktīm ir 10 (desmit) reizes mazāks tarivs, tātad pus lats vai viens dolārs, ja tu uzpildies pa nakti, bet pa dienu brauc. Pa tādu cenu es braucu!














Bet lūkojoties tālāk, no viena kubikmetra var izspiest ap 250kw ( lai vieglāk tālāk...). Elektrība (1kw) maksā naktī 0.5 santīms no jebkuras atomelektrostacijas kas atrodas ES, un tādas varētu būt ap 150 ( kas uz pašreizējo brīdi nav svarīgi), bet pārdot var jau pa 5 santīmiem - zaļo enerģiju, būtu labāk teik: " "zaļo" ", bet ES tautas acīs tā būs ļoti zaļa. Ņemot vērā lietderības koificientu (ap 70% labākajā gadījumā, neesmu vēl paspējis iedziļināties) peļņa trīs santīmi.

Secinājums: 1 kubikmetrs = ap 7 Ls peļņa (diennaktī), no viena leduskapja lieluma ierīces.

Dažam jau liksies, zelta dzīsla, bet lai darbotos vajadzīgi lieli apjomi. Jaunais lozungs "Latvija ES zaļais akumulators".














Nu daru zināmu, ka Latvijā ir tāda ģeoloģiska parādība kā dabīgi gaisa baloni. Tas ir smilkšakmens pārklāts ar 300 metru biezu māla slāni un ir derīgs 300 atmosfēru gaisa spiediena uzturēšanai. Tādi kalni Latvijā ir 11 (vienpadsmit) Iņčukalnu pieskaitot, kurš ir vismazākais. Kopīgā kubatūra 7 (septiņi) miljardi, un peļņa diennaktī 49 miljardi lati, cenas noteikti kritīsies, un būs vien kādi 2 miljardi lati. Bet ja katram pilsonim pieder akcija, tikai viena, neieķīlājama un nepārdodama, tad katram katru dienu noskaitīs 1000 Ls. Izskatās ka saeimā sēž neveiksminieku bars jau 17, nē 90 gadus.

Pietiktu ar vienu kalnu, pietiktu arī ar 100Ls dienā :) ... šogad pēc Jāņiem














Ideja - utopija, skan tikai no nabaga mutes. Realitātē, šī ir vienīgā iespēja Latvijai tik ārā no nabadzības, kaut kas līdzīgi ar Norvēģiju notika 1975 gadā.