07.10.09

Antivirus

Kau kādus "free" antivīrusu softus tagag kačāju:

Vislaik izmantoju COMODO, bet kaut kas nepatika un pakārās (nestartējas). Paņēmu jauno COMODO, svaigo, kas vēl nolādēja 100Mb apgreidu jo bija bez vīrusu datubāzes, ņečivo sebe, un atkal pakārās. Beidzot vienkārši savam EEE PC701 5minūtēs ar atjaunošanas disku pārinstalēju XP. COMODO (antiviruss+firewall) patīk, sava viegluma dēļ, pie RAM patēriņa jāpiepluso kaut kādi 70Mb, jaunajam bija jau 90Mb. Tad ja pliks XP patērē no 70MB līdz 100Mb (ar draiveriem no malas), tad tikai jāpiepluso papildus vajadzības.
Pirms tam izmantoju AVG7, kas izmantoja ap 100Mb, bet kad bija jāapgreidojas uz AVG8, tad šis izmantotja 190MB!!!, un tas bez FIREWALL. Un tā ir lielākā problēma, ka uz mazjaudīga datora nv ko uzlikt. Tagad COMODO skanē datoru ar RAM 1,2GB un CPU 20%, tas jau būtu jauki, bet RAM tam ir 320Mb un CPU 650Mhz, un CPU noslodze tik maza tikai tāpēc ka softs kapā cieto disku.
Bet tagad notestēšu savam PC Tools Antiviruss un Firewall Free ver.6.1, bet pagaidām no 2Gb RAM patērēju 264MB, kur Firefox izmanto 106Mb, un CPU 2% (630Mhz).

Turpinājums: PC Tools bija viss it kā labi, tērē ap 100Mb RAM, interfeis pārskatāms, bet kad sāku skanēt datoru CPU noslodze 100%, bet galvenais neko citu palaist vairs nebija iespējams. Low CPU gadījumā man nederēja. Atliku COMODO atpakaļ, bet kaut kā "VIRUS database update" ļoti lēni iet, pat tagad, kad sēžu pie ātra interneta.

Parasti par antivirusiem atceros kad XP kāds caurums tiek izmantots ļaunprātīgi, parasti nobrūk jebkurš antivirus un firewall. Nesen draugam bija kaut kāds Lattelekoma vīruss, kā pielieku pie kabeļa, tā vīruss, vienkārši vajadzēja datoram vienu paketi uzlikt, kas arī pēc kāda laika parādījās.

Papildināts 11.okt:
Proggramma (softs), kas Linux boot diska image ISO pārveido par USB bootojamu, iezābakojam Linux uz USB stika.

Uz Linux Antiviruss bootojamie diski:
Dr.WEB Live
F-secure
Kasperskis uz Live Linux CD

Nav komentāru: