31.10.09

Daugavpils liepājnieka skatu leņķī

Mazliet bildes pa visu nedēļas ciemošanos šai Latgales gala, pierobežas, mierīgā pilsētā. Par padarīto darbu es pastāstīšū vēlāk, kad sabildēšu kaut kādas bildes prombraucot!

105 bildes mazā (web) formātā!
No daugavpils

Gestapo māja izrādās muzejs. Tur arī Markus Rotko reprodukcijas - cerēju uz kādu orģinālu.
No daugavpils

Tas kas krāso vagonus? Varbūt!
No daugavpils

Tas ir pašā pilsētas sirdī.
No daugavpils

Rīgas iela - (divu) kilometra gājēja iela. Vienā galā Daugava upe, tad muzejs, tad teātris, tad gājēju iela.
No daugavpils

KGB (čeka - komiķet gosudarsvennoj bezopasnosķi) veikals - maskirovka.
No daugavpils

Latgales ezera zutis - karsti kūpināts.
No daugavpils

Trīs tramvaju maršruti.
No daugavpils

Latgaļu kāzas.
No daugavpils

Daugavpils cietoksns. Ieejas cena 0,20Ls - 3 tramvajs 0,30Ls.
No daugavpils

Lielgabals. Labs saliktenis!
No daugavpils

Cietokšņa spoks!

30.10.09

Daugavpils - darbi gandrīz pabeikti

Šodien bija saulaina diena, ko arī izmantoju mazai pastaigai. Nav laika gurķoties, bet vakarā tiku pie zuša. Bet rīt laikam mājās, uz Liepāju, nebraukšu, tikai svētdien.

29.10.09

Kā mūsu latvietis maksā nodokļus Austrālijā

Runā Reinis Traidās - blogs, ko es lasu.

Daugavpils - 18.30 teātris

Izrāde "Mana Latvija"

Barteris ir sarunāts - iesim.
Un es pie tam dzīvoju Daugavpilī uz 18. novembra ielas.
Ļoti patriotiski!

Papildināts 1 novembrī: ārprāts ... varēja arī neiet, jo jutos kā divdesmittrīs gadus atpakaļ. 1 stunda un izvadā čangāļu rok grupa ar trīs dziesmām. Varbūt ielikšu, jo bija labāki pa pašu teātri. Man bija pa free, bet parastajam mirstīgajam dārgākā biļete bija 5Ls, par lēto galu visu ziniet.

28.10.09

Daugavpils - jau 2 dienas

Braucu no Liepājas ar vilcienu ar tādu kādu sapņos neesmu redzējis, jo pēdējo reizi braucu gadu atpakaļ un tajā bija lidmašīnas sēdekļi, bet tagad tāds kādu vairs nelaiž satiksmē starp Rīgu un Jūrmalu. Es biju šokēts, jo nakti nebiju gulējis un biju iedomājies, idiots, ka izgulēšos. Rīgā ātri sagaidīja biedrs - mākslinieks Andrejs un ar sarkanu busu braucam uz Daugavpili pirmo reizi, abi. Lietus smidzina un ir ņēmām verama migla, TV tornis ir redzams labi ka piektā daļa no apakšas. Lapas ir ja norautas un dažreiz liekas pēc priežu mežiem ka braucam pa kurzemi, gribējās man redzēt bērza birzis, bet tās izpalika, bet nevarētu teik ka tas nebūtu attiecināms uz ceļa zīmēm - ierobežojumiem un to remontiem, labiem remontiem. Gar visu ceļu bija Daugavas upes klātbūtne, kas dažreiz ar plašu vērienu atklājās pārsteidzoši plaša. Daudz māju pārdodas un kafejnīcu ir nobeigušās, kaut satiksme bija blīva, bet kad tuvojamies Daugavpilij bija kā izmiris, ļoti neparasti pat salīdzinot ar Liepāju, bet varbūt mums tāds feiks. Atradām Klondaiku Lāčplēšu ielā 39, kas pa Jāņiem bija izdedzināta ar Molotova kokteili. Ja nedabūtu apdrošināšanās prēmiju, izpaliktu remonts un mans mākslinieka darbs. Iekārtojamies vakarā 18.novembra ielā 45 - 9, 100 kv. metru dzīvoklis ar 4 metru augstiem griestiem un 3 metru gariem čugunu radiatoriem. Remonts te nav manīts no pagājušā gadsimta 70 gadiem, bet viss ir ļoti tīrs un balts. Feini! Lietoju tagad Bites internetu, kas velkt uz 250kb/sec, bet Liepājā bija 550. Pievienoju četrus videogabalus: vakars un rīts, ceļš, darbs, pēcpusdiena - muzejā.



26.10.09

Ar vilcienu uz Daugavpili

6.00 atstāj vilciens no Liepājas stacijas un vēl neesmu neko sakravājis ceļam. Uzvalku ņemt vai neņemt, nezinu vai būs man laiks tam teātrim. Dabūju vakar uzdevumu no Guntara, būs jāatsūta pastkarte no Daugavpils, jo tas esot "forši". 33 santīmi nav maz mazai atmiņas izklaidei.

25.10.09

15. vidusskolas salidojums

Vakar 20.00 aizbridu kopā ar māsu, izlaižot svinīgo daļu 19.00. Kādos 6.00 biju mājās, bet 16.00 piecēlos. Beidzis esmu 7. vidusskolas (tagad krievu) pamatskolu, kura toreiz bija vispatriotiskā divplūsmu skola, kas atdalījās 1989. gadā un kļuva par 15. vidusskolu, bet pirms tam atdalījās no 11. vidusskolas (tagad krievu, bet toreiz divplūsmu, ko taisās tagad klapēt ciet). Ieeja 7Ls, kas likās pārāk netabilstoši šādam pasākumam, jo pirms 10 gadiem nekas netika iekasēts. Skolai 20 gadu jubileja, no manas klases bija Aira (Salaspils), Maija (učene), Kristīne (trīs dēlu mamma, kurš vecākais jau vadīja šīs skolas svinīgo daļu), Renārs(es) un Mārtiņš(ko pierunāju pēdējā brīdī).

Pa to naudu varēja uzaicināt "Prātu vētru", tas man dikti patiktu.

22.10.09

Foto vizītkarte


Kad veido šādu vizītkarte, mazliet ir jāpielāgojas! Neaizmirst pielikt 3mm apkārt bildei lieku, nogriežamu rāmīti!
Fotoefekts, ko izveidoja fotomašīna, ir man pieņemams, bet cerēju, ka nebūs nekādi pārsteigumi!

Vizītkarte 50x37mm,
uz vienas glancētas fotogrāfijas 10x15cm
sanāk astoņas.

20.10.09

Nopirku rozi


Tā pat vien! Skice mazai gleznai! Nevaru aizmigt, jo vakar vakarā iemigu un pat paspēju nosapņot jocīgu sapni. Vakar uztaisīju foto-vizītkarti, mana profila bilde ar vertikālu tekstu. Trīs glancētas foto 10x15cm, katrā pa 8 vizītkartēm 37x50mm. Bija attapīga fotomeistare, un uzlika bildei 3mm maliņu, jo tas aparāts to vienkārši automātiski nogriež.
Sapņa būtība! Kad vizītkartes bija sagrieztas un ieliktas makā, es nosapņoju, ka ar visām drēbēm, galīgi stulbi, ielēcu balti duļķainā dīķī, bet pēc tam kad biju izlīdis, es atvēru maku un ieraudzīju, ka tās ir izplūdušas un novecojušas.
Tas bija tikai fragments!
Uz bildes:
"Sen neesmu dāvinājis rozes meitenēm, tā pat vien!
Sen neesmu bezprātīgi iemīlējies!
Bet rozes vienalga patīk, tā pat vien!"

18.10.09

Laumas rajona pusnakts avārija



Pirms stundas notikusi avārija. Sīkumos neiedziļināšos, jo tā pat viss skaidrs. Braucu ar riteni no māsas meitas vārdadienas svinībām, jautrā prātā un kamēr fočēju, nomainījās divas policijas mašīnas. Tātad, vēl nemāk optimizēt savu darbību un kas jādara ar tādiem? Par stabu gāzēju viss skaidrs - galvenais just vilni!

17.10.09

Nakts migla


Tiko!

Un visu dienu līst!

Aizver muti

Mute ciet, bet skaņas kaut kādas izdod. Pievienojos vēsturei ar dienas novēlošanos, bet bija man slinkums lasīt tos "15. oktobra Saeimas sēdes debašu par “Latvijas valsts karoga likumu”" skaņu ieraksta atšifrējuma provizorisko variantu.

Viss vienalga ir skaidrs, ka šai laikā visādus sūdus spārdīs, lai tikai īstos sūdus nesaostu. Kaut smird arī bomzis, jo viņš neko nedara, bet varbūt tur tā problēma!

Tas ka saeima vēl joprojām tērē lielus resursus ekonomiski nebūtiskām lietām, ir ārprāts. Kas, nevarēja dod tiesības šādus jautājumus izskatīt prezidentam vienpersonīgi. Tas ir patriotisms, 11. un 18. novembris, 16. marts, 8. maijs un citas dienas, ko var deliģēt (deleģēt) prezidenta kancelejai, jo vienalga algu viņi saņem. Lai strādā! Un tad vismaz varēs novērtēt prezidentu, vai lēns, vai taisnīgs, vai gļēvs!


Video - Ingmārs Līdaka.

Tagad ir neziņas laiks! Jo jebkurš kretīns var ņirgāties par tavu pārliecību (mīlestību) un palikt nesodīts! Tāpēc es atkārtojos, par meliem jāsaņem lielāks sods nekā par slaktēšanu, jo posts no meliem ir daudz lielāks!

15.10.09

Daugavpils pēc 9 dienām

7 dienas pieticīgi atalgota radošā darba un izklaides iepūtīs dzīvē dažādību. Eju uz OHO meklēt meitenes no Daugavpils!

14.10.09

Mazliet par dzīvi

Biju Fontaine Palace otrdienas šovu. Atnācu mājās un ierakstīju šīs pārdomas, ja sanāks, tad būs mazs ieskats. Bet mēģināšu runāt par mīlestību.

Video iekļauts ap 12.00, bet tas ir pirmais video iekš RUTUBE.RU (rennss), nezināju ka neatpazīst latviešu fontus (unikode) un dikti pārkonvertē video (sūtīju 80mb sanāca kā vienmēr - vairāk, 225Mb). Un tā sanāca ka mazliet nesinhronizējas video ar skaņu, bet ir taču tikai jānoklausās 1h 20min.

Atvainojos visām, kuras nepieminēju!
Blogger video - tas pats.

13.10.09

Karas dators - videoblogs ar atrisinājumu

Kontakti apdeg un oksidējas, un tas ir viens no būtiskākiem datora kāršanās (nestartēšanās un straujas izslēgšanās) iemesliem.
Nobeigums ir šis.
Atrisinājums šeit.
Problēmu meklējumi šeit.

FreePablo


Ar savu mazo EEE PC701 es iegriežos jau labu laiku Liepājas Rokkafejnīcā - Pablo, ne pēc alus vai meitenēm, bet pēc bezmaksas WiFi interneta. Mazais laptops tur baterija 2 stundas, bet pirms diviem gadiem ar WiFi 3 stundas, bez WiFi 3,5 stundas. Man pietiek!

12.10.09

Jauks kalendārs

Atcerējos ka laiks taisīt kalendāru 2010 gadam.
Šeit ir skaists piemērs ar akmeņu nūdistēm. Nezinu, kam tagad var nogrūst daudz kalendāru, bet kādreiz tas bija ļoti būtisks peļņas avots. Jāatceras ka pirms 100 gadiem, tieši kalendāri ar rakstiem un izglītojošiem elementiem bija visvairāk tiražēti vidusslānī. Varbūt ja izveido kalendāru, kas jādara un kas notiek dabā, un kas notika. Kad sēnes aug! Kad vimbas lec! Kad ... var jau internetā atrast, bet pie sienas ar katras dienas aprakstu ... laikam sapratāt man sanāk noplēšamais - atejas kalendārs, bet var tak pa nedēļu uztaisīt, tas ir nedēļa vienā A4 lapā ar īsu aprakstu kas bija un kam jābūt. Var sataisīt pa tēmām: puķes, koki (mežizstrāde), meitenes, sēnes, zivis, pilsētas svētki un pasākumi gan Latvijā un pasaulē plānotie. Mums te bāž acīs lai taisa plānus, nopēr kalendāru un plāns pie sienas.

Vispār šī tēma ir nogulēta!

Gaļēdāja pārdomas

Vakar cepu pelmeņus ar sīpoliem un kabaci, daudz kabaču.
Un it kā sāku izteikties par šo tēmu.


Domu spira: "... slikti domāt par gaļēdājiem, ir nodarīt savai dvēselei ļaunumu, gan citiem, jo pat viņu nogalinot, tikai miesiski (ar nazi nodurt vai nošaut), tu savai dvēselei izdarīsi mazāku ļaunumu nekā turpinot domāt ļaunas domas .."

Un vakarā lejplādēju ar DownloadMaster (krievu softiņš)no www.rutube.ru filmiņu.
Un kad nokļuvu šij saitā uzreiz atradu VOVA0007 viedokļus. Tā kā viņš bieži dzēš videoklipus un tā tālāk, iesaku lejuplādēt visu, kas šķiet izglītojošs.

Un vakar lejuplādēju "2012 - ТРАНСФОРМАЦИЯ - В ПОМОЩЬ ТУРБО-СУСЛИКАМ И НЕ ТОЛЬКО" 152mb 1,2h gara. Varbūt pat derētu atstāstīt to pašu latviski. Viņš it kā skaidro racionāli, bet vienalga viņam sanāk slavēt dievu! Bet daudzas lietas ko viņš dara zināmu, kas jādara nākotnes cilvēkam, daru jau 15 gadus. Vismaz izskaidroja manas darbības pamatojumus, kurus toreiz izdarīju, bet līdz galam nesapratu.
Kas ir drosme!
Kas ir zilais! Autors: Kā tap par zilo! Iesmējās, jo saprata divdomību un turpināja: Teorētiski! Kā viņi rodas!
Ko jādara nākotnes cilvēkam!

10.10.09

Liepājas uzņēmējs 2009 - videoblogs

Biju pirms kāda brīža. Mazs tirgotāju tusiņš, un vienīgie ražotāji maiznieki un desinieki, un protams amatnieki - krelles un citas rotaļlietas. Zivinieki, tie kas pārdod zivis, stāvēja ārā, lai nebojā gaisu!

Blusu siksna nabaga kaķītim

Vakar noņēmu! Jo sapratu! Jo mans melnais kaķis neēda jau divas dienas, sāka vemt un piepļūtīja savu kasti tā, ka bija bail skatīties. Pirms siksniņas likšanu, jāizlasa instrukcija, kur šie blakus efekti bija arī pieminēti, ieskaitot aknu un nieru bojāšana ar šo toksisko izstrādājumu. Dažreiz arī uz cilvēkiem iedarbojas šādas, arī mītiskās, kaklasaites, kas izskatās skaisti, un man ir iemesls par to pamuldēt.

Vakar ganījos starp Pablo un Fontēnu, kādos 6 no rīta biju mājās. Daži mani apbēdināja, bet tā, tagad esmu možs, jo kafija ir izdzerta un laiks doties uz Liepājas Uzņēmēju izstādi Liepājas biedrības namā. Zināma persona iesvieda pastkastītē man divus ielūgumus uz pasākumu, kas jau beigsies šodien 16.00.

09.10.09

Saulriets karostā

Skaņu iesaku atslēgt!

Bija mazvējains laiks, bet jūra no aizgājušās vētras bija kārtīgi sašūpāta.

Bet vakar biju uz smagā metāla grupu "CILICE" Liepājas Fontaine Palace klubā.
Foto: Reinis Ziemelis un www.octavian-art.com










08.10.09

Brauciens ar riteni 2½ stundas

Es kā no rīta nodomāju, 6. oktobrī kad ieraudzīju skaidrās debesis, aizbraukšu tepat no Liepājas Annas tirgus līdz Kapsēdes mājām Valteriem, kur dzīvo radi, un kur pēdejo reizi biju pirms gadiem 10, vai vairāk. Nu stāts ir sekojoš, reiz bija tāds pats laiks. Mans draugs Guntars L. iesaka doties ar kājām uz Kapsēdes akmeni paskatīties, nu kādi 10km. Un ierosini, ne jau šā un tā, ir atbraukušas divas daiļavas,nākamās NSS biedres, no Rīgas. Abām toreiz pa 17 gadiem, varbūt vairāk. Nopērkam divas pudeles degvīna, laikam 0,7L, un dodamies pārgājienā. Spīd saule, ir ap +15 grādu silts un liekas ka tā būs visu vakaru. Laiku neaprēķinājām vai kā, bet 1½ stundas palika auksts un sāka līt, vēl bija palikusi pus stunda ko iet. Nolemjam iet līdz galam un sākam dzert šnabi, kamēr dzeram ir silti, bet kad esam galā, esam galīgi nosaluši. Un tad mana tēze: "man te blakus ir radi". Nu saprotam ka paliek jau tumšs, un bez neviena iebilduma ejam ciemos. Šais mājās mani priecīgi sagaida Veltiņa, Ēriks un viņu dēls Guntis, uzklāj galdu dzeram šnabi un ap pusnakti mūs aizved mājās. Un sāls visā ir tajā, ka viņi nodomāja ka es lūgšu uz savān kāzām. Līgava it kā būtu, un draugs ar brūti arī, ko vēl citu var nodomāt.

Sākums Liepājā Annas tirgū (Jaunliepājas), tad pa Brīvības ielu, tad Tankistu, tad gar Centrālo slimīcu, gar bijušo Liepājas gaļas kombinātu, pa grants ceļu Kapsēdes pagastā, gar Latvija brūnaļām un Lietuvas melnbaltajām gotiņām, apriets ar kverkšķiem (mazi sunīšī kas var iekost), gar Kapsēdes akmeni (100m tālāk - neaizbraucu), un sasniedzu Valteru lauku mājas.

Braucam uz mājām pa citu ceļu, gar Kapsēdes lauku kapiem, arī ieejam, gar Liepājas Centrālo Slimnīcu, un mazliet pa ceļam izmainam plānus, minamies caur mazdārzinu masīvu pa diognāli. Kaut kur izbrauksim!

Atpakaļ braucu pa citu ceļu, un braucot no centrālās slimnīcas uz Liepāja-Rīga šoseju, kur ir robežu stabs ar lauvu un liepu. Un pusceļā es iegriezos sānu celiņā, kur atrodas plaši mazdārziņu nožogojumi un vēl kaut kas.
Tad šis ir tas brauciena atspoguļojums, bez izgriezumiem 10min, garlaicīgi būs asa sižeta meklētājiem.

Esmu noķluvis mājās, galvenais neesmu nomaldījie no ceļa.

07.10.09

Antivirus

Kau kādus "free" antivīrusu softus tagag kačāju:

Vislaik izmantoju COMODO, bet kaut kas nepatika un pakārās (nestartējas). Paņēmu jauno COMODO, svaigo, kas vēl nolādēja 100Mb apgreidu jo bija bez vīrusu datubāzes, ņečivo sebe, un atkal pakārās. Beidzot vienkārši savam EEE PC701 5minūtēs ar atjaunošanas disku pārinstalēju XP. COMODO (antiviruss+firewall) patīk, sava viegluma dēļ, pie RAM patēriņa jāpiepluso kaut kādi 70Mb, jaunajam bija jau 90Mb. Tad ja pliks XP patērē no 70MB līdz 100Mb (ar draiveriem no malas), tad tikai jāpiepluso papildus vajadzības.
Pirms tam izmantoju AVG7, kas izmantoja ap 100Mb, bet kad bija jāapgreidojas uz AVG8, tad šis izmantotja 190MB!!!, un tas bez FIREWALL. Un tā ir lielākā problēma, ka uz mazjaudīga datora nv ko uzlikt. Tagad COMODO skanē datoru ar RAM 1,2GB un CPU 20%, tas jau būtu jauki, bet RAM tam ir 320Mb un CPU 650Mhz, un CPU noslodze tik maza tikai tāpēc ka softs kapā cieto disku.
Bet tagad notestēšu savam PC Tools Antiviruss un Firewall Free ver.6.1, bet pagaidām no 2Gb RAM patērēju 264MB, kur Firefox izmanto 106Mb, un CPU 2% (630Mhz).

Turpinājums: PC Tools bija viss it kā labi, tērē ap 100Mb RAM, interfeis pārskatāms, bet kad sāku skanēt datoru CPU noslodze 100%, bet galvenais neko citu palaist vairs nebija iespējams. Low CPU gadījumā man nederēja. Atliku COMODO atpakaļ, bet kaut kā "VIRUS database update" ļoti lēni iet, pat tagad, kad sēžu pie ātra interneta.

Parasti par antivirusiem atceros kad XP kāds caurums tiek izmantots ļaunprātīgi, parasti nobrūk jebkurš antivirus un firewall. Nesen draugam bija kaut kāds Lattelekoma vīruss, kā pielieku pie kabeļa, tā vīruss, vienkārši vajadzēja datoram vienu paketi uzlikt, kas arī pēc kāda laika parādījās.

Papildināts 11.okt:
Proggramma (softs), kas Linux boot diska image ISO pārveido par USB bootojamu, iezābakojam Linux uz USB stika.

Uz Linux Antiviruss bootojamie diski:
Dr.WEB Live
F-secure
Kasperskis uz Live Linux CD

06.10.09

Jauna ziņa - atjaunots

Blogger.com mana blogspot.com lapā atjaunoja labā aukšējā stūrī "jauna ziņa"
Bija kādu laiku šito aizvākuši! (papildināts - tas tikai ir uz mana ASUS EEE PC701, kur izšķirtspēja ir 800x480, uzliku 900x540-nestandart, un brīnos)

Ko šodien padarīt! It kā neko nedaru, aizbraukšu ar riteni, kādi 16km, uz Kapsēdes lauku mājām, pie radiem. Tur "mazais" Guntis taisa autiņus, un savā laikā raļļoja, tagad dēls Ingus brien tēva pēdās, man jau laikam tad bija jākļūst par pažarnieku (ugundzēsēju), un pēc tam par inženieri. Tad aiziet sēnēs! Tad piedzerties - "kvasu"! Un vakarā aiziet uz Fontēnu paskatīties striptīzu, un varbūt dubļu cīņas būs! Un kad pārnākšu mājās, beidzot ķeršos pie datora remonta! Un ja nesanāks izmetīšu pa ceturtā stāva loga, un paskatīšos un nofilmēšu kā uz to reaģē pašvaldības policija, kas tagad man te ir blakus mājā! Ja es pusi, kaut izdarīšu, būs laba diena!

Tagad dzeršu otru kafiju!

Papildināts 8okt.: ar riteni aizbraucu uz Kapsēdi uz Valteru mājām un atpakaļ pa diviem mazliet savādākiem maršrutiem, ko mazliet piefiksēju uz video, bet tā kā internets man te ir pa lēnu - video rīt! "kvasil" Bauskas alu ko vakarā atnesa ciemiņš, tā kā uz Fontēnu šovu netiku. Bet datorus, divus, pārinstalēju mēness gaismā, tas bija jāsaprot - pa nakti. Vajadzēt pieķerties ar lodāmuru - trešajam, mazliet paspīdzināt.

Karas dators - atrisinājms

Beigts nebija baroklis, un arī ne videokarte, bet jau paspējis apdegt viens +12V kontaksts, kas jau ir pārogļojies. Tāpēc nevarēju saprast, kur smird pēc dedzinātiem māliem, jā māliem, tāda jaunas krāsns smaka, netipiska elektrokontaktu apdegumiem tipiska smaka. Būs jālabo! Rezerves daļas man ir pilns skapis, un protams ar lodāmuru esmu uz "tu".


Turpinājums: videoblogs!

05.10.09

Karas dators

Man vecais CPU Durons1200 ar 1,5Gb RAM un video FX5700ultra pakaras pēc pusstudas, un dažreiz pat neslēdzas. Pirmie gadījumi bija pirms gada, toreiz iztīrīju datoru arī barošanas bloku no putekļiem, "zobu pastu" (termopasta) iesmērēju gan zem Durona un video čipa, un problēma pazuda, un jā, nomainīju visus kūlerus (ventilatorus) tā ka dažreiz nevarēju saprast ieslēdu datoru vai nē.

Bet šoreiz ir savādāk. Tā kā es to datoru esmu "mētājis", bija vaļīgi DDR satvērēji un AGP satvērējs, bet no tā atspiešanas(pārlikšanas) nekas nemainījās. Atrubīju (izņēmu vai atslēdzu) visu, TV pci tjuneri, SBLive pci karti, IDE disku, un atstāju tikai MB ar CPU un vienu 512DDR ramu, un videokarti FX5700ultra. Karas! Ieliku citu, otru 1024DDR moduli, bet karas! Domāju ka pie vainas RAM, kāds no DDR moduļiem. Iesmērēju jaunu pastu gan uz CPU, gan uz videnes čipa. Karas!

Izrāvu videni FX..., un ieliku PCI 2Mb videni, tādas man te kādas piecas mētājas. Nekaras!!! Iztestēju RAM pāris stundas, viss ir okei! Bet vienalga ir aizdomas ka baroklis mirst, jo dabūju atslēgt "auto shutdown" kas darbojas pie "PC monitoringa" softa, un šai gadījumā nepatika ka +12v vietā nokrita līdz +10v, un pašreiz rāda +10,74, kas nav iepriecinoš fakts.

Nu tā man ir vajadzīga viena AGP8 videokarte (used) ar budžetu 10Ls, un laikam laba barošanas bloks (used) 400w pa 5Ls, jo vairāk tādā datorā nav vērts ieguldīt.

Meklējot videokarti es atradu labu www.gpureview.com saitu kur videnes var salīdzināt.
Gandrīz nopirku 7600gs pa 10Ls, bet ... čiks.

Nu negribas man šajos laikos pirkt jaunu datoru, pat uz lietotu (used) negribas skatīties. Un pie tā ka civilizētā eiropā jāmaksā par datora utilizāciju ap 100eiro (10eiro pa KG, kaut kādus 5 gadus atpakaļ), tad šeit viņus būtu jādala pa brīvu. Tāpēc jau ved lielus konteiners ar it kā "utilizētiem" datoriem un monitoriem, var jau Latviju par izgāztuvi pārvērst, kad datorus vairs nepirks un vienīgais kā nopelnīt , tāpat, ir vest 100 reizes vairāk. Un domājiet ka pa nodoķļu maksātāju naudu daži tādas izgāztuves neuztaisa, jo Latvija ir tik liela, ka šeit var dzīvot 200 miljonu cilvēciņu.

Elektronika noveco diezgan strauji, ne tikai morāli vai "jaunas spēles nepalaist", bet ir tāds kā pussabrukšanas periods (oksidācija). Padomju laikā bija 5 klases, 0 klase bija detaļas uz 25 gadiem - parasti izmantoja armija, 1 - klase ap 16 gadiem, 2 klase - 12 gadi, 3 - 6 gadi, 4 - 4 gadi - bērnu konstruktori. Parasti datori bija ar 2 klasi, pirmās letālie iznākumi bija, tik tiešām pēc 12 gadiem, bet vecie 386 laptopi - vēl tagad strādā, pat baterija tur 20 min, ... 19 gadi - 0 klase. Bet pašreiz jau augstāk pa 2 klasi neko nepārdod, jo nav nekādas morālās uun ekanomiskās vajadzības, jo pēc diviem gadiem izmet. Otreizēja izmantošana ir apšaubāma, tās viekārši nav. Kādus gadus 8 atpakaļ Nasa pirka 186 un 286 procesorus, pa 1000$ gabalā un pa 1000 gab. partijā. Es ļoti biju šokēts, bet ja kosmosā jālabo vecie satelīti, kur katrā, varbūt, kādi 100 jānomaina, tad cena ir pareiza, jo jaunus uztaisīt vajag pēc vecās receptes un cena būs tāda paša kā toreiz, ja ne daudzkārš lielāka jo tīra silīcija cenas ir tomēr augsta, kaut tā ir tikai pārstrādāta smilkts graudiņš. Tehnoloģijas burvība ir, ka var pārdot smilktis dārgāk par jebkuru narkotiku, bet kas teica ka tā nav atkarība.

Papildināts 6.okt: Karas dators - atrisinājums

01.10.09

Vilnis Bulavs - beidzot ieraudzīju!


Apprecējās pirms 2 mēnešiem (ap), un vakar apskatījos kāzu bildes. Kāzas notika Talsu pusē katoļu baznīcā mazā radu pulkā. Apsveicu!