26.02.09

Latvijas kalni - enerģija

Turpinājums - piektais.

Kā jau sapratāt es no grandioza sapņa nokritu pie mazāka, bet tā nav. Kā šo sapni realizēt? Latvenergo pārliecināt ir muļķīgi un pat smieklīgi, jo. Jo uzskatu, ka Latvenergo kā neprivatizēts uzņēms, kas nav sadalīts starp Latvijas pilsoņiem 17 gadus, pelna un ar peļņu nedalās jau šo lielo laika sprīdi. Uz katra Latvijas pilsoņa Latvenergo nopelna vidēji 100Ls, īstenībā, ar Latvijas pilsoņa īpašumu, kā piemēram ar jūsu dzīvokli, izīrē trešai personai pa labu cenu, bet tā arī neesi sajutis nekādus labumus. Sertifikāti! Tā ir vēsture, un termiņš jau iztecējis. Nevajag neko drukāt! Ir jau dokuments! Pase! Nevar nepārdot, ne ieķīlāt, un viegli izkotrolējams un sadalāms. Nomirsti, zaudē. Piedzimsti, iegūsti. 10% valsts varētu paturēt, ja nākotē notiek dzimšanas bums. Tātad sapratāt, privitizācija ļoti prasta, pārskatāma un galvenais - lēta. Nu kad katrs Latvijas pilsonis izcīna savus bezmaksas kilovatus, viņš gribēs vairāk.
Un tikai tad ir vērts sākt bīdīt "sapņu projektu - Latvijas kalni". Jo ka palielināsies Latvenergo vērtība 100 reizes, tad pat nopirsties neviens nepaspēs, ka jau izkūpēs. Nu 10000Ls katram Latvijas pilsonim gadā nebūtu lieki, un varbūt no nabadzības beigs viens otru ēst, bet šaubos, kaut ceru. Ieguldījumi ir vajadzīgi tik lieli, ka vajadzēs referendumu, bet kad iet runa par vēderu, tad Latvijā viss sāk kustēties.
HES saražo tagad 60%, bet ja akumulēs, tad jau būs 120%. Var jau kaut ko pārdot!
TES strādā uz importa krievijas gāzi, kurai nav ne 100, ne 300% PVN, jocīgi, kaut vajag obligāti. Bet Latvijas lielākā degviela - kūdra, stāv pabērna lomā, smieklīgs izmantošnas procents. Kaut ir kūdras krājumi trešie lielākie ES, aiz Īrijas un Somijas, kur TES strādā uz 95% kūdras. Tad paliek skaidrs kas ko lobē, bet par valts ekanomikas graušanu jāuzsāk raganu medības, nekad tie putni nav tramdīti.

Elektrību pa brīvu! Kad realizēs "šapņu projektu"! Tāds sauklis nav uz vēlēšnām nevienai partijai, un kamēr skatīsies tik šauri, bez sapņošanas, no "pasaules depresijas" - krīzes ārā netiks, nekad!

Nav komentāru: